در حالی که بر اساس یک بخشنامه‌ داخلی، کارمندان مرد و زن در شهرداری تهران تفکیک شده‌اند، شهردار تهران می‌گوید که طرفدار تفکیک جنسیتی نیست.

محمدباقر قاليباف: گفتم که با به‌کارگيری بانوان در شغل منشی مخالفم.
محمدباقر قاليباف: گفتم که با به‌کارگيری بانوان در شغل منشی مخالفم.

به‌گزارش خبرگزاری فارس، محمدباقر قاليباف، شهردار تهران در نشست سالانه «بسيج اساتيد» در مشهد گفت: «متأسفانه برخی عنوان کرده‌اند که قاليباف بعد از انتخابات مسئله تفکيک جنسيتی را مطرح کرده است در حالی‌که من با اين مسئله مخالف هستم.»

قالیباف گفت از زمانی که در شهرداری تهران آغاز به کار کرده، آن را از يک «سازمان خدماتی» به يک «نهاد اجتماعی» تبديل کرده و از همان زمان نیز ترویج نوعی «سبک زندگی» را مطرح کرده که برخی می‌گفتند مربوط به فرهنگ غربی است.

وی «سبک زندگی» را «مهم‌ترين موضوع در تمدن‌سازی» دانست و در توضیح آن گفت: «من زمانی در نماز جمعه گفتم که ما وقتی پارک بانوان و موضوع مد و لباس را اجرا کرديم با همان نگاه سبک زندگی بوده است و وقتی عده‌ای نيز اغراق کردند که قاليباف گفته منشی زن نبايد داشته باشيم، اما من می‌گويم که ما نان به نرخ روز نمی‌خوريم و بايد حرمت بانوان را نگه داريم.»

شهردار تهران تصريح کرد: «من در فروردين ۸۵ ابلاغ کردم که ۱۰ درصد مديريت در شهرداری بايد به بانوان اختصاص يابد و گفتم که با به‌کارگيری بانوان در شغل منشی مخالفم که آن نيز بر اساس سبک زندگی بوده است.»

محمدباقر قالیباف در حالی مخالفت خود را با تفکیک جنسیتی اعلام می‌کند که حدود سه ماه پیش شهرداری تهران در بخشنامه‌ای داخلی و محرمانه از شهرداری‌های مناطق و سایر سازمان‌های زیرمجموعه‌اش خواست تا در راستای اجرای طرحی که شهرداری تهران آن را «ارتقای مقام زنان» نامیده است، نسبت به جدا کردن فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد در شهرداری اقدام و از به‌کارگیری زنان در پست‌هایی مثل منشی، مسئول دفتر، تایپیست و غیره خودداری کنند.

شهیندخت مولاوردی، معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده مردادماه سال جاری در واکنش به تصمیم شهرداری تهران در مورد جداسازی محل کار زنان و مردان گفت: «وقتی در جمعی، زنان را از مردان جدا می‌کنند، اسم آن‌ را چه می‌گذارند؟ این تفکیک جنسیتی نیست؟»

اقدام شهرداری تهران از سوی فعالان اجتماعی و شمار معدودی از مسئولان دولتی از جمله در وزارت کار با مخالفت رو‌به‌رو شد. وزارت کار ایران خواهان توقف اجرای این تصمیم شهرداری تهران شد.

شهرداری تهران نیز در واکنش به این خواسته وزارت کار، مسئله تفکیک جنسیتی در این مجموعه را انکار کرد و این وزارتخانه را «بی‌غیرت دینی» خواند.

علی ربیعی،‌ وزیر کار نیز در پاسخ گفت که «غیرت دینی» را در «رونق اشتغال و کرامت زنان» می‌داند.