ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه دستور داده است تدابیری بر ضد تحریم‌های غرب اندیشیده شود.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که ولادیمیر پوتین در آستانه سفرش به شهر ورونز گفته است: « تحریم‌های غرب ناعادلانه و برخلاف قوانین بین‌المللی است. برای همین دولت روسیه اقداماتی برای مقابله با تحریم‌های غرب در نظر گرفته.»

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه دستور داده است تدابیری بر ضد تحریم‌های غرب اندیشیده شود
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه دستور داده است تدابیری بر ضد تحریم‌های غرب اندیشیده شود

پوتین اما نگفت این اقدامات چیست. رسانه‌های روسیه اما گزارش داده‌اند که رییس جمهوری روسیه در نظر دارد اقدامات اقتصادی بر ضد تحریم‌های غرب را به گونه‌ای سازماندهی کند که اقتصاد ملی در روسیه تقویت شود و در همان‌حال مصرف‌کنندگان روس تحت فشار قرار نگیرند.

دمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه هم گفته است روسیه می‌بایست به فکر اقداماتی بر ضد تحریم‌های غرب باشد. شرکت هواپیمایی روسی «دوبرولت»، دوشنبه، ۴ اوت اعلام کرد که به خاطر تحریم‌های غرب پروازهایش به شبه‌جزیره کریمه را قطع می‌کند.

احتمال ممنوع شدن پرواز هواپیماهای اروپایی از فراز روسیه

روسیه ممکن است مانع پرواز خطوط هوایی اروپایی از فراز سیبری به سمت مقاصد پر رفت وآمد آسیایی شود. دلیل این تصمیم مقابله با تحریم‌های غرب علیه روسیه است که به دنبال بحران اوکراین شدت گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روزنامه «ودوموستی» روسیه، این خبر را از قول یک منبع ناشناس منتشر کرده است. این منبع گفته که اکنون وزاری خارجه و حمل و نقل روسیه، درباره این موضوع گفت و گو کرده‌اند و هدف‌شان این است که با اجرای این تصمیم، خطوط هوایی اروپا را مجبور به سفرهای طولانی و گران کنند و به این ترتیب، این شرکت‌ها را نسبت به رقبای آسیایی در نقطه ضعف قرار دهند. با این حال، وزیر حمل و نقل و سازمان هواپیمایی کشوری باید در نهایت درباره امکان اجرای چنین تصمیمی ابراز نظر کنند.

بر اساس این گزارش، سهام شرکت ایروفلوت روسیه که حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال است، از طریق شارژ شرکت‌های هوایی خارجی که بر فراز سیبری پرواز می‌کنند تأمین می‌شود.

در اوج جنگ سرد، پرواز بیشتر خطوط هوایی غربی بر فراز آسمان روسیه ممنوع بود و به جای آن این شرکت‌ها مجبور بودند از مسیر خلیج فارس پرواز کنند یا  از فرودگاه آنکوریج آمریکا برای مسیرهای قطبی استفاده کنند.

شرکت‌های هواپیمایی اروپایی، اکنون برای دستیابی به مسیر سریع به مقاصد چین، ژاپن و کره جنوبی، از فراز سیبری عبور می‌کنند و در مقابل، هزینه‌ مشخصی می‌پردازند.

اجرای این تصمیم می‌تواند برای شرکت‌هایی مثل «لوفت هانزا»، «بریتیش ایرویز» و «ایر فرانس»، یک میلیارد یورو در طول سه ماه هزینه داشته باشد و در نتیجه، پروازها طولانی‌تر و مصرف سوخت و هزینه‌های جانبی بیشتر خواهد شد. البته شرکت هواپیمایی ایرولوفت روسیه نیز از این افزایش قیمت‌ها آسیب خواهد دید و هم اکنون نیز این شرکت وضعیت بدی را در بازار سهام تجربه می‌کند.

لوفت هانزا گفته که ۱۸۰ پرواز این شرکت در طول هفته از فراز سیبری صورت می‌گیرد اما از اظهارنظر در این زمینه خوددداری کرده است.

اتحادیه اروپا تحریم‌های خود را علیه روسیه بعد از پیوستن کریمه به روسیه در ماه مارس سال جاری اعمال کرد و پس از سقوط هواپیمایی مالزیایی در اوکراین شرقی به آنها شدت بخشید.