کن لوچ در طی چند سال گذشته، به تناوب در بخش مسابقه جشنواره کن حاضر بوده و در سال ۲۰۰۶ توانست نخل طلای کن را به خاطر فیلم «بادی که ساقههای جو را لرزاند»، به دست آورد. لوچ در سال ۲۰۰۹ نیز با فیلم «در جستجوی اریک» در بخش مسابقه جشنواره کن شرکت داشت، فیلمی که با شرکت اریک کانتونا، فوتبالیست معروف فرانسوی ساخته بود. او بار دیگر در سال ۲۰۱۰ نیز با فیلم «راه ایرلندی» به بخش مسابقه جشنواره کن راه یافت اما موفقیتی کسب نکرد. «راه ایرلندی»، درباره حضور نیروهای انگلیسی در جنگ عراق و تأثیر روانی و اقتصادی این جنگ بر سربازان و خانوادههای آنها بود. آخرین حضور کن لوچ در جشنواره کن مربوط به سال ۲۰۱۲ بود که با فیلم کمدی اجتماعی «سهم فرشتگان» در بخش مسابقه شرکت داشت. علاوه بر کن لوچ، فیلمساز کهنهکار دیگری نیز از سینمای بریتانیا در جشنواره کن امسال حضور دارد به نام مایک لی که او نیز همانند کن لوچ، همواره مورد توجه جشنواره کن بوده و امسال با هم رقابت خواهند کرد. فیلم مایک لی با عنوان «آقای ترنر» به زندگی نقاش برجسته بریتانیایی، جیام دبلیو ترنر میپردازد. مایک لی در سال ۲۰۱۱ با فیلم «سالی دیگر» در بخش مسابقه جشنواره کن حضور داشت اما به رغم تحسین منتقدان، جایزهای به دست نیاورد. نوری بیلگه جیلان، سینماگر برجسته سینمای امروز ترکیه، نیز یکی دیگر از فیلمسازان مورد پسند جشنواره کن است. جیلان در سال ۱۹۹۵ با فیلم کوتاه «کوزا» برنده نخل طلای بهترین فیلم کوتاه جشنواره کن شد. در سال ۲۰۰۳ او با فیلم «فاصله» موفق به دریافت جایزه بزرگ هیئت داوران جشنواره گردید و در سال ۲۰۰۶ نیز با فیلم «اقلیم» در بخش مسابقه اصلی این جشنواره شرکت کرد. جیلان همچنین در سال ۲۰۰۸ با فیلم «سه میمون» برنده جایزه بهترین کارگردانی در کن شد. او در سال ۲۰۱۱ با فیلم درخشان و شاعرانه «روزی روزگاری در آناتولی» در کن درخشید و جایزه ویژه هیئت داوران بخش مسابقه اصلی را به دست آورد. جیلان امسال با فیلم «خواب زمستانی» در کن حضور دارد اما تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره داستان فیلم او منتشر نشده. با اینحال میتوان با توجه به سابقه درخشان این فیلمساز، اثر جدید او را از نامزدهای جدی نخل طلای امسال پیشبینی کرد.
میشل هازاناویسیوس، سینماگر فرانسوی که در سال ۲۰۱۲ با فیلم صامت و سیاه و سفید «آرتیست» در کن شرکت داشت، امسال با فیلم «جستجو» به کن میآید که بازسازی فیلمی کلاسیک به همین نام است و همسرش برنیس بژو (بازیگر فیلمهای «آرتیست» و «گذشته» اصغر فرهادی و برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن به خاطر بازی در «گذشته») در آن بازی میکند.
از اولیویه آسایاس، فیلمساز و منتقد سرشناس فرانسوی و سازنده فیلمهایی چون «کارلوس» و «ساعات تابستانی» فیلمی در بخش مسابقه هست به نام «ابرهای سیلس ماریا» با بازی ژولیت بینوش. فیلم آسایاس، درامی روانکاوانه و اقتباسی آزاد از فیلم کلاسیک «همه چیز در باره ایو» ساخته جوزف منکیه ویچ (۱۹۵۰) است. اولیویه آسایاس قبلاً سه بار در بخش مسابقه کن شرکت داشته است: «سرنوشتهای سانتیمانتال» (۲۰۰۰)، «شیطانپرست» (۲۰۰۲) و «پاک» (۲۰۰۴). اما هیچگاه به نخل طلا دست نیافته است. از سینمای آمریکا نیز فیلمهای «شکارچی روباه» ساخته بنت میلر (کارگردان فیلمهای «کاپوتی» و «مانیبال»)، (The Homesman) ساخته تامی لی جونز و «نقشه ستارگان» ساخته دیوید کراننبرگ، در این بخش به نمایش درمیآید.
دیوید کراننبرگ که در سال ۲۰۱۲ با فیلم «کاسماپولیس» در بخش مسابقه کن شرکت داشت، امسال با فیلم «نقشه ستارگان» در بخش مسابقه حضور دارد. در این فیلم میا واسیکوفسکا و جولین مور بازی میکنند. تامی لی جونر، بازیگر سرشناس آمریکایی که پیشتر با فیلم «سه تدفین»، استعداد و توانایی خیرهکنندهای را در کارگردانی به نمایش گذاشته بود، با دومین تجربه کارگردانیاش به نام The Homesman (بر اساس رمانی از گلندون سوارتوت) در بخش مسابقه شرکت کرده است. این فیلم که یک ضد وسترن است درباره انتقال سه زن دیوانه از نبراسکا به لوا است و در آن تامی لی جونز به همراه هیلاری سوانک، نقشهای اصلی را به عهده دارند. آندری زویاگنیتسف، سینماگر برجسته روسیه (کارگردان فیلمهای «تبعید» و «النا») نیز با فیلم «لویاتان» (نهنگ) در کن حاضر خواهد شد و انتظار میرود که با فیلم جدیدش همانند فیلمهای سحرانگیز قبلیاش، همه را مسحور کند. آتوم اگویان، سینماگر کانادایی نیز کارگردان سرشناس دیگری است که با فیلم «گرفتار» در بخش مسابقه حضور دارد. اگزویه (زاویه) دولان، فیلمساز کانادایی، جوانترین کارگردان بخش مسابقه است که با فیلمی به نام «مامی» با کارگردانهای کهنه کار سینما رقابت خواهد کرد. «آب راکد است» ساخته نائومی کاواسه از ژاپن و «افسانههای وحشی» ساخته دامین زیفرون از آرژانتین از فیلمهای دیگر بخش مسابقه اصلی جشنواره کن در سال ۲۰۱۴ هستند. فیلمهای «بازگشت به خانه» ساخته ژانگ ییمو (سینماگر برجسته چینی) درباره انقلاب مائویستی در چین، انیمشین «چگونه اژدهای خود را تربیت کنید ۲» ساخته دین دبلوا (به مناسبت بیستمین سال فعالیت شرکت دریم ورکس) و «مردم جهان» ساخته ایو ژولاند نیز از فیلمهایی است که خارج از مسابقه به نمایش درمیآیند.