محمدعلی اسفنانی، نماینده مجلس ایران و عضو کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه، اعلام کرد: «تا زمانی که مشابه واتس‌اَپ و ابزارهای ارتباطی اين‌چنينی در داخل توليد نشود، روند فيلترينگ اين نرم‌افزارها متوقف است.»

به‌گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، محمدعلی اسفنانی گفت: «فيلتر واتس‌اَپ و فضاهای جديد نيازمند کار کارشناسی بيشتر و همچنين در نظر گرفتن نبود نرم‌افزار اين‌چنينی در داخل کشور است.»

شبکه اجتماعی «واتس‌اَپ» روز نهم اردیبهشت‌ماه از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فیلتر شد. اما در پی این اقدام اعلام شد که هنوز تصمیمی برای زمان اجرای فیلترینگ گرفته نشده است.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران، نیز اعلام کرده بود که دولت با انسداد آن دسته از شبکه‌های اجتماعی خارجی که مخرب نیستند و در کشور جایگزین ندارند، موافق نیست. وی همچنین گفته بود حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، دستور رفع فیلترینگ واتس‌اَپ را صادر کرده است.

این در حالی بود که عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، از فیلتر کردن واتس‌اَپ دفاع کرده بود.

محمدعلی اسفنانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره زمان رفع فيلتر فيس‌بوک، گفت: «در حال حاضر موقعيتی برای رفع فيلتر فيس‌بوک وجود ندارد.»

وی افزود: «محتوای مجرمانه در فضای فيس‌بوک به اندازه‌ای زياد بوده که نمی‌توان اوراق و صفحات خاصی از آن را فيلتر کرد.»

به‌گفته وی «هر زمان که بتوان فيلترينگ را به صورت هوشمند انجام داده و امکانات فنی را فراهم کرد احتمال رفع فيلتر فيس‌بوک وجود دارد.»

این نماینده مجلس همچنین از تلاش کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه برای طراحی نرم‌افزاری هوشمند جهت مسدود کردن صفحات با محتوای مجرمانه خبر داد.