بنابر یک گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار روحانی برای تبلیغ مذهبی در مدرسه‌های ایران حضور می‌یابند. ایرنا نوشته است فعالیت عمده آنها در مناسبت‌های گوناگون «انجام امور تبلیغی و مشاوره های مذهبی» است. در خبر ایرنا  از به کارگیری بیش از یک و نیم میلیون روحانی در مدارس سخن می‌رود، در حالی که در آمارهایی که تا کنون اعلام شده تعداد کل روحانیون حداکثر  ۳۰۰ هزار تن ذکر می‌شود.

روحانیت در مدارس

مجتبی ملکی، دبیر «ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش» روز یکشنبه، ۱۰ فروردین، به ایرنا گفت: «در راستای همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش، طلاب و روحانیون روزی یک تا دو ساعت در مدارس حضور می یابند و به بیان احکام شرعی و مشاوره به دانش آموزان می پردازند.»

دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش، پیش‌زمینه حضور طلبه‌ها و روحانیون در مدرسه‌ها را «اقتضای شرایط فرهنگی و اجتماعی» بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ عنوان کرد. وی گفته است که روحانیون یاد شده «بدون ایجاد حقوق استخدامی و پرداخت هرگونه حق الزحمه در مدارس حضور می یابند.»

بنا بر گزارش‌های رسمی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و نهادهای دینی و تبلیغی از محل بودجه‌های دولتی هزینه‌هایی را دریافت می‌کنند.

در قانون بودجه سال ۱۳۹۲ مبلغی بیش از ١۶۱۰ میلیارد تومان برای هزینه‌های « نهادهای دینی» در نظر گرفته شده بود که بخشی از آن را حوزه‌ علمیه، محل آموزش طلبه‌های جوان، دریافت می‌کند.

محمد محمدی گلپایگانی، مسئول دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای نیز به‌تازگی اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی ماهانه ۱۸ میلیارد تومان برای «شهریه طلاب» در نظر می‌گیرد.