علی لاريجانی، رئيس مجلس ابران بار ديگر گزارش بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل درباره وضعيت حقوق بشر در ایران را به باد انتقاد گرفت و ضمن آنکه اين گزارش را تنها به موضوع اعدام قاچاقچيان مواد مخدر محدود کرد سازمان ملل را به دفاع از قاچاقچيان متهم نمود.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، علی لاريجانی امروز شنبه ۲۴ اسفندماه در مجلس سخنانی در انتقاد از گزارش دبيرکل سازمان ملل گفت: “همگان در سطح جهانی مبارزه ايران و مواد مخدر را ستايش میکنند توسط سازمان ملل که بايد عوامل آرامش و صلح در جهان باشد ارزشهای واقعی به سخره گرفته میشود و ايران به دليل مبارزه با قاچاقچيان و اعدام آنان مورد اهانت قرار میگيرد.”
رييس مجلس ایران با بيان اينکه “اين خيلی بیصفتی و بیوجدانی” است، افزود: “به نظر میرسد در مقابل تکرار اينگونه گزارشهای سازمان ملل بايد در قانون تجديد نظر نمود. بگذاريم اين مغزهای عليل در سازمان ملل خودشان با مواد مخدر مبارزه نمايند.”
بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل سهشنبه ۲۰ اسفندماه (۱۱ مارس) در گزارشی به شورای حقوق بشر سازمان ملل از دولت حسن روحانی انتقاد کرد و گفت او به وعدههای خود در مورد گسترش آزادیها در ايران عمل نکرده است.
بان کی مون گفت: “[روحانی] هيچ بهبود قابل توجهی در ارتقا و حفاظت از حق آزادی بيان و عقيده انجام نداده و رسانههای ايران اعم از نوشتاری و اينترنتی همچنان با محدوديت و در مواردی با توقيف روبهرو هستند.”
دبيرکل سازمان ملل ضمن بيان اينکه مهدی کروبی و ميرحسين موسوی، دوتن از رهبران اعتراضهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری، بدون اعلام جرم يا محاکمه در زندان خانگی قرار دارند افزود در ايران هنوز افراد به دليل ابراز نظر يا بيان عقيدهای مخالف حکومت، بازداشت و محاکمه میشوند.
بان کی مون همچنين با اشاره به موارد متعدد نقض حقوق بشر از شمار بالای اعدامها در ايران انتقاد کرد و افزود: “سال گذشته در ايران ۵۰۰ تا ۶۲۵ نفر اعدام شدهاند که ۵۷ مورد از اين اعدامها در برابر ديدگان مردم صورت گرفته است.”
علی لاريجانی در مورد اين گزارش افزود: “اين ظلم و دغلکاری تحت يک فضاسازی فرهنگی و سياسی سازمان يافته و همان نفاق مدرن است چيزی به عنوان ارزشهای جهانی و انسانی علم کردهاند و پشت سر آن سنگر گرفتند تا هر گاه ميلشان کشيد تيراندازی کنند.”
وی تأکيد کرد: “آيا دفاع از قاچاقچيان مواد مخدر ارزش جهانی است؟ واقعا خجالتآور است. کدام ارزش انسانی مشترک درباره اعدام قاچاقيان مطلبی گفته است که دبيرکل سازمان ملل را اينگونه به زياد حرف زدن وا داشته است.”
پس از ارائه گزارش بان کی مون به شورای حقوق بشر سازمان ملل چندین مقام حکومتی ایران بهشدت از این گزارش انتقاد کرده و به شخص دبیرکل سازمان ملل حمله کردهاند.
مقامهای حکومتی ایران هیچگاه پاسخ روشنی به موارد مشخص نقض حقوق بشر در گزارشهای شخصیتها و نهادهای حقوق بشری نداده و همواره این گزارشها را با سخنان کلی و اینکه کشورهای غربی نیز حقوق بشر را نقض میکنند و يا اينکه منابع گزارشها “ضدانقلاب” است، پاسخ گفتهاند.
آنها همچنين جوانب مختلف گزارشها درباره وضعيت حقوق بشر در ايران را مسکوت گذاشته و تنها به اعدام قاچاقچيان مواد مخدر میپردازند و مخالفت با اعدام قاچاقچيان را دفاع از قاچاقچيان قلمداد میکنند. دولت جمهوری اسلامی قاچاق مواد مخدر را از جرایم سنگین و مشمول حکم اعدام میداند در حالی که نهادهای مدافع حقوق بشر با این رويکرد مخالفند.
احمد شهيد، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد روز گذشته در سومین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در ایران میزان اعدامها از ۹۹ نفر در سال ۲۰۰۴ به ۶۲۴ نفر در سال ۲۰۱۳ رسیده است.
وی افزود در سال ۲۰۱۱ بیشترین تعداد اعدام، یعنی ۶۶۱ مورد، صورت گرفته و در سال ۲۰۱۳ دستکم ۵۷ اعدام در برابر ديدگان مردم انجام شده است.
شما که آخوند زاده هستید و خودتان هم 4 ورق از اوراق باطله ی اسلام حوزوی را خوانده اید بگویید اعدام قاچاقچی در کجای احکام اسلام قرار می گیرد؟ یعنی در این همه قرون اعصار بنگ و حشیش و تریاک در سرزمین های اسلامی خرید و فروش نمی شده؟ یعنی آخوندهای گنده گنده تریاک نمی کشیده و نمی کشند؟ مصرف و معامله ی این مواد هرگز از دیدگاه شرعتان جرم نبوده چه برسد به اینکه برایش اشد مجازات را قایل شوید. یک هواپیما تریاک دولتی شما در فرودگاه و در وسط دعواهایتان لو رفت وزیر بهداشت را انداختید جلو که بگوید بیست تن تریاک برای ساخت دارو بوده!!! در حالی که در سال گذشته فقط 60 تن استامینوفن وارد کشور شده بفرمایید صنعتی که نمی تواند یک شیاف قرص ساده درست کند چطور بیست تن تریاک برای تولید دارو نیاز دارد؟ خودتان و اعوان سپاهیتان قاچاقچی مواد هستید و فقط می خواهید رقبای خرده پا را از دور خارج کنید. ننگ بر شما و بر مردم بی رحم و جاهلی که برای دیدن صحنه ی اعدام فرزندان خود را بر دست می گیرند.
samad / 15 March 2014