دولت جدید و برنامه‌های زیست محیطی

masoumeh ebtekar

در خرداد ماه و با آغاز تبلیغات برای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران، برخی نامزدها توجه به مسائل زیست محیطی را در برنامه‌های تبلیغاتی خود گنجاندند. با این‌حال بحران‌های زیست محیطی و نحوه پاسخگویی نامزدهای مختلف به آن‌ها هرگز جزو اولویت بحث‌ها، مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی نبود.

با مشخص شدن نتیجه انتخابات و برنده شدن حسن روحانی با شعار « تدبیر و امید»، او در مرداد ماه برنامه‌های کلی خود را به مجلس ارايه کرد که در آن یک قسمت نیز به «پایدار‌سازی محیط زیست» اختصاص یافته بود.

در ابتدای این بخش با تایید و قبول وضعیت بحرانی در محیط زیست کشور و تکیه بر آمارها عنوان شده است که طی چند دهه گذشته روند تخریب محیط زیست شدت گرفته و اکنون به مرز خطرناکی رسیده است. او در برنامه خود وعده داد «شورای عالی محیط زیست» را که در دولت محمود احمدی‌نژاد به کلی تعطیل شده بود دوباره احیاء  و در سازمان برنامه و بودجه، دفتری ویژه برای توسعه پایدار و محیط زیست تاسیس کند.

نخستین جلسه شورای عالی محیط زیست در دولت روحانی در ۱۳ آبان ماه ۹۲ تشکیل شد و به موضوعات مختلفی از جمله چگونگی مقابله با پدیده ریزگردها پرداخت.

روحانی همچنین معصومه ابتکار را به عنوان رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت خود برگزید. ابتکار که پیش از این در دولت محمد خاتمی نیز رییس این سازمان بود، توانست در بهمن ماه جایزه «بنیاد انرژی گلوب» را به پاسداشت فعالیت‌های زیست محیطی خود به دست آورد.

صفحه بعد/ بحران خشکسالی: هشدارهایی که اوج می‌گیرند