ماه اکتبر، ماه مبارزه جهانی با سرطان پستان است. کمپینهای اطلاع رسانی درباره سرطان پستان تشکیل میشود و استفاده از روبانهای صورتی که نماد اطلاع رسانی درباره سرطان پستان هستند فراگیر میشودو در ایران اما این کمپینها کمتر تشکیل میشوند و اطلاعرسانی درباره این بیماری فراگیر با موانع عرفی و فرهنگی روبهروست.
این در حالی است که پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی ایران اعلام کرده که سرطان پستان، شایعترین و دومین عامل مرگ و میر در میان زنان است و طبق آمار، شایع ترین علت مرگ زنان ایرانی در محدوده سنی ۳۵ تا ۵۵ سالگی همین بیماری است. آمارها نشان میدهند که ۲۵ درصد زنان تا ۸۰ سالگی به این سرطان مبتلا میشوند.
علاوه بر وجود چنین مشکلاتی در راه اطلاع رسانی و پیشگیری از این بیماری، اکنون مشکلات دیگری هم به مشکلات بیماران مبتلا به سرطان پستان در ایران افزوده شده است.
هفته گذشته، رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران، اعلام کرده که هزینه یک دوره درمان سرطان سینه با دارویی به نام هرسپتین ۲۰۰میلیون تومان است، در حالی که تا سال گذشته این هزینه ۵۰ میلیون تومان بود.
دکتر بهزاد رحمانی چهارشنبه گذشته، در حاشیه هشتمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی ایران تاکید کرد که درمان سرطان علاوه عوارض جانبی، حواشی دیگری هم دارد که تحریمها از جمله آن حواشی است.
وزارت بهداشت ایران در دوران وزارت مرضیه وحید دستجردی، قول داده بود که داروی هرسپتین رایگان در اختیار بیماران قرار بگیرد، اما به گفته رئیس انجمن جراحان عمومی ایران، قرارهای زیادی گذاشته شده ولی هنوز خبری از حمایت نیست.
با این اخبار به نظر میرسد که زنان ایرانی با توجه به تحریمها و شرایط دشوار تهیه دارو در صورت مواجهه با بیماری، مشکلات پیچیدهای دارند که بیش از هر زمان دیگری آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
درباره مشکلات زنان ایرانی که با سرطان سینه درگیرند با مازیار مهدوی فر، متخصص مسائل مربوط به بهداشت و درمان، گفتوگویی انجام دادیم.
علاوه بر این گزارش، در برنامه امروز دیدبان زنان به مرور دیگر خبرهای مهم حوزه زنان در هفته گذشته نیز خواهیم پرداخت.
17 October 2013
مجله دیدبان زنان: اکتبر ماه مبارزه با سرطان پستان و مشکلات زنان ایرانی، گفتوگویی با مازیار مهدویفر
نعیمه دوستدار
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20131017_Zanan_NaimehDoustdar_MaziarMahdavifar.mp3[/podcast]