پرده دیگری از اختلاف بین دولت روحانی با احمد علمالهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی آشکار شد. حسن روحانی در نشست خبری پایانی سفر به استان خراسان رضوی گفت: اینکه میگویند مشهد شهر امام رضاست، خیلی دقیق نیست. همه ایران کشور امام رضاست. اگر چیزی حرام است، برای دیگران هم حرام است. مشهد با دیگر شهرها متفاوت نیست. یک مملکت، یک قانون. احمد علمالهدی با روحانی دیدار نکرد و ابراهیم رئیسی هم سفر به تهران برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران را بهانه کرد که ناگزیر به دیدار با رئیس جمهوری اسلامی نباشد.
07 May 2018
اینها همه دعوای زرگریه برای فریب مردم که جامعه را بر اساس مخالفینی که خود رژیم میسازه تقسیم کنند. سر هماشون تو ۱ آخوره، توی دزدی و تجاوز به مال و جان و ناموس مردم با هم شریک و رفیقند
این خصلت نفاق و فساد فقیهان است
Iran / 07 May 2018
من در کامنتهای مطلب (طرح دو فوریتی مجلس برای کنترل بازار ارز: «خطر شورش وجود دارد») اشاره کردم به ضعف خامنه ای/ او براستی حاکم ضعیف است جدا از مسئله استبداد مذهبی/ حاکمیت ضعیف، موجب استخدام و بکارگماری کارگزاران ضعیف و حتی فاسد و خائن می شود/
متاسفانه از مسئولات مسئولیت گریز ضعیف طی این سی اخیر بویژه ضربات مهلکی به منافع ملی ایرانیان زده است.
آقای حسن روحانی شاید برای برخی امور دیگر فرد مناسبی باشد (حتی چه بسا نیت خوب یهم داشته باشد)، اما برای پست ریاست جمهوری فردی ضعیفی است/ این پست نیازمند فرد با شخصیت قوی است اگر فرض بگیریم بخواهد کارا مثبت کند / حسن روحانی بارها ثابت کرده ضعف شخصیت دارد / برخی از خانواده او مشکوک به فساد او مثل برادرش از نقاط ضعفش است چرا که او حاضر نیست دست حمایت خانوادگی اش بردارد! / حسن روحاین هرگز نمی تواند با خطابه و درگیری تبلیغاتی کاری مثبتی بکند برای کشور / بزرگترین سرمایه قدرت سیاسی او حمایت مردمی است، اما او ضربات بدی به این پشتوانه مردمی زده است. او ترجیح داد از برادرش حمایت کند و حمایت مردم فدای امثال برادرش کرده!
یک نمونه دیگر:
سرچشمه / 08 May 2018
دروغگویی هایی دولت در در توجیه گرانی ها بنگرید!
هر کیلوات برق را دولت برق 406 ریال (چهل تومان) از نیروگاه میخرد (شرکتهای برق با همین مبلغ سال پیش سود سهام تقسیم کردند! پس به صرفه است/البته اینشرکتها می نالند که دولت بدیهی هایش نمیدهد که اینجا حق با انهاست!)، بعد تا متوسط 65 تومان میفروشد به مردم! بعدعوامل نظام می گویند: قیمت تمام شده 110 تومان است!
ما به تفاوت خرید برق تا فروش به مردم 25 تومان یعنی معادل 60% است! خب دو حالت دارد:
1- دولت دروغ می گوید و دارد گران فروشی می کند و باز هم می نالد که قیمت تمام شده بیشتر از قیمت فروش است!
2- دولت راست می گوید اما می خواهد هزینه ناکارآمد و بی لیاقتی خود و کارگزاران حکومت را از جیب میردم بگیرد!
در این صورت یااو خائن است که بدتر ازدروغگو بودن است! او حق ندراد نه دروغ به مردم بگوید و نه خیانت کند.
او بایست راستگو باشد و اگر مدیرانش ضعیف هست، کار را به افراد لایق بسپارد . لااقل پست های مدیریت را به اشخاص شایسته بدهد.
چگونه ممکن است بعد 5 سال با 60% سود خالص ، قیمت تمام شده برق 110 تومان باشد؟!
این پول های مردم و حق الناس کجا می رود؟
مردم حق ندارند بپرسند، آیا این پولها دارد دزدی می شود؟!
سرچشمه / 08 May 2018
البته من معذرت میخواهم یک اشتباهی شد، ما به تفاوت قیمت 60% سودناخالص درست است.
همه این مواردی میگیوم را میتوان با یک سرچ پیدا کنید، در اخبار گفته شده اتلاف برق در شبکه توزیع از 15.2 درصد به 10.7 درصد رسانده، این دولت جزء افتخاراتش می گوید، اما نمی گوید حدود 50% بقیه اختلاف قیمت خرید تا فروش را چه می شود؟ در خبری دیگر می گویند هزنیه توزیع 20 تومان است و قیمت 60 تومان اما بخش خصصوی می یگود 40 تومان ازش می خرند و تازه پولش را نمی دهند! (خب عمده برق ایران منابع فسیلی و آبی است یعنی 98% و نه سایر منابع گران)+ 9% مالیات بر ارزش افزوده.
در یک خبر دیگر(اما قیمت تمام شده برق با 4 پارامتر قیمت سوخت، هزینه تبدیل انرژی، هزینه انتقال و هزینه توزیع محاسبه میشود. قیمت تمام شده برق در ایران بدون احتساب قیمت سوخت حدود 95 تومان به ازای هر کیلووات ساعت و با احتساب نرخ سوخت 300 تومان است که به طور میانگین 60 تومان به مشترک فروخته شده و 10 تومان آن برای پرداخت یارانهها به سازمان هدفمندی یارانهها واریز میشد که البته طی چند ماه اخیر و با تصمیم دولت سهم صنعت برق در پرداخت یارانهها به صفر رسید.)
در اقتصاد 30 الی 50 درصد اختلاف بین قیمت خرید با فروش یک کالا بسیار عظیم است. باید بررسی شود کارامدی و بهره وری چگونه است؟
هنر یک دولت در مدیریت است، اینجا هنر مدیریت است که هزنیه کاهش دهد.
از آنجا هر منبعی در ایران آمار و ارقام متفاوت میدهد، افراد به دشواری می توانند براورد کنند. این کار اقتصاددان های مستقل و باوجدان مردم دوست است که متاسفانه یا کسی توجه نمی کند و یا جرات تحقیق و گفتن در این باره ندارد!
سرچشمه / 08 May 2018
یک جوگیری بد حاکم نیز شده در میان منتقدان، مانند بحث گرمایش زمین و اسراف، و در نتیجه مقایسه نابجا میان ایران با کشورهای دیگر، به طوری که برخی دلشان نمی خواهد حقایق را بگویند، نه اینکه لزوما دروغ بگویند!
مثلا همه اختلاف قیمت قبوض برق ایران را با اروپا می گویند که مثلا در آلمان 25 برابر ایران است! اما نمی گویند اساسا در ایران هزینه تولید برق نیرواه گازی سیکل ترکیبی ارزان ترین در جهان است. (دستمزد پایین نیز مزید بر علت)
در ایران با یک بررسی اجمالی دریافتم هزینه تولید برق کمتر از 40 تومان در هر کیلوات ساعت است (چون دولت دارد 406 تومان می خرد و شرکتها هم سوددهی دارند، منطقا باید هزینه تولید کمتر از این مقدار باشد) برای نیروگاه فوق الذکر!
در واقع مابقی این هزینه ها ناشی سرشکن شدن سود شرکتها+اتلاف برق در شبه توزیع+اضافه پرداخت دولت به نیروگاههای گران تولید مانند خورشیدی و اتمی و بادی …+سوءمدریت+احتمالا دزدی ها و فساد است!
مثلا برای نیروگاه خورشیدی برای هرکیلوات ساعت برق، 800 تومان میدهد! حتی به مردم می گویند اگر در خانه این برق خورشیدی را تولید کنند تا 20 سال تضمینی میخرد به همین مبلغ !
خب 800 تومان کجا و 40 تومان کجا؟!
اینجا همین جوگیری تبلیغات جهانی است. اصلا برای کشور ایران توجیه اقتصادی ندارد به غیر نیروگاه گازی سرمایه گذاری کند لااقل تا یک نسل آینده، نه شرایط اقتصادی مردم و نه منابع عظیم گازی! متاسفانه با سیاستهای این نظام گاز هم نمی تواند صادرکند، پس می ماند فروش در داخل.
مشکل جوگیری است. فناوری را می توان با همین پایلوت های انرزی های نوین نصبی کسب و تجربه کرد. عجله بیهوده و بی خودی که منجر به از بین رفتن یکی از مهمترین مزیت های نسبی اقتصاد ایران می شود.
نکته نقدهایم همین جاست.
سرچشمه / 08 May 2018