«کمپین معلولان» هفته گذشته فراخوان تجمع‌های سراسری در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ «قانون حمایت از حقوق معلولان» را منتشر کرد.

در پی فراخوان این کمپین جهت برگزاری هشتمین تجمع سراسری معلولان (به غیر از تهران)، معلولان در شهرهای مختلف دست به تجمع اعتراضی زدند.

کانال تلگرام «پیگیری افراد دارای معلولیت»، در این رابطه با اشاره به این‌که از هفت تجمع سراسری قبلی «نتیجه‌ای حاصل نشده» نوشت فراخوان هشتمین تجمع معلولان با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی و پایبندی به قوانین و مقررات کشور صورت می‌گیرد.

مطالبه هشتمین تجمع سراسری معلولان، اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان (پرداخت کمک‌هزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه) اعلام شده است.

هشتمین تجمع اعتراضی معلولان برای روزهای شنبه و یکشنبه ۲۷ و ۲۸ آبان ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی شده بود.

شنبه ۲۷ آبان، شماری از ناشنوایان، نابینایان و معلولان جسمی حرکتی در هشتمین تجمع سراسری معلولان و در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان مقابل بهزیستی خراسان رضوی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معترضان با در دست داشتن نوشته‌هایی با مضمون، «معیشت، حق مسلم ماست»، «اجرای ماده ۲۷ قانون اساسی، حق مسلم ماست»، «عدم اجرای قانون معلولان اهانت به شأن و منزلت انسانی و نقض آشکار حقوق بشر در کشور محسوب می‌شود» برای چند ساعت به اعتراض خود ادامه دادند.

پس از آن، علیزاده، معاون توانبخشی خراسان رضوی در میان معترضان حاضر شد و وعده کرد مطالبات آنها را پیگیری کند، اما اشاره‌ای به زمان دقیق عملی شدن وعده‌های خود نکرد.

معترضان سپس راهی دفتر نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود شدند و نامه مطالباتشان که خطاب به نمایندگان مجلس است را به او تحویل دادند. رئیس کمیسیون اصل نود مجلس هم با حضور در میان معترضان، به آنان قول رسیدگی‌ و پیگیری داد.

در ویئوهایی که از این تجمع در روز شنبه منتشر شده، معلولان شعار: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» سر می‌دهند.

در ویدئویی دیگر یکی از معلولان خطاب به مسئولان می‌گوید: «ما هم مثل بقیه حق زندگی داریم و این قانون باید اجرا شود.»

عملی نشدن وعده‌های مسئولان دولتی در ماه‌ها و سال‌های اخیر موجب شده است تا  افراد دارای معلولیت در کنار سختی‌ها و مشکلات روزمره‌شان بارها با تجمع مقابل ادارات دولتی دست به اعتراض بزنند.

تجمع افراد دارای معلولیت در روز یکشنبه ۲۸ آبان نیز برای دومین روز متوالی در برخی از شهرها جریان داشت.

معلولان در تفرش، کرمانشاه، اردبیل و خوزستان مقابل بهزیستی و در  اراک مقابل استانداری دست به تجمع زدند.

آن‌ها بار دیگر در دست‌نوشته‌ها و پلاکاردهایی که در دست داشتند خواستار پاسخگویی مسئولان به این پرسش «با ۶۵۵ هزار چگونه زندگی کنیم؟»، شدند.

مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۳ «قانون حمایت از حقوق معلولان» را تصویب کرد.

ماده ۲۷ این قانون دولت را مکلف می‌کند تا «کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند»، اما این قانون تاکنون اجرا نشده است. این مبنای اعتراضات معلولان، خانواده‌ها و حامیان آن‌ها در نقاط مختلف در ماه‌ها و سال‌های اخیر ایران بوده است.