در بیست‌ویکمین روز جنگ اسرائیل و غزه وزارت بهداشت غزه گزارش داد که حداقل هفت هزار فلسطینی از آغاز درگیری‌ها کشته شده‌اند که از این میان دو هزار و ۹۰۰ نفر کودک و بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ نفر زن بوده‌اند. شمار کل کشته‌ها در این جنگ بسیار بیشتر از مجموع تعداد چهار جنگ قبلی بین اسرائیل و حماس است که حدود چهار هزار نفر تخمین زده می‌شود.

هم‌اکنون هیئتی از سوی حماس برای اولین بار از زمان آغاز جنگ در غزه به مسکو رفته است تا با مقام‌های روسیه دیدار و گفت‌وگو کند. کرملین روز جمعه از تصمیم خود برای دعوت از هیئت حماس به مسکو دفاع کرد و گفت: «روسیه معتقد است که باید با همه طرف‌های درگیری اسرائیل و فلسطین تماس برقرار کند.»

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت این هیئت با نمایندگان وزارت امور خارجه روسیه دیدار کرده اما هیچ تماسی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و کرملین نداشته است. او گفت پوتین قصد ندارد با هیئت حماس دیدار کند.

اسرائیل روز گذشته (پنج‌شنبه) دعوت مسکو از حماس را «تأسف‌بار» خواند و از روسیه خواست تا هیئت حماس را اخراج کند.

روزنامه روسی کومرسانت روز جمعه ۵ آبان / ۲۷ اکتبر به نقل از ابوحامد، یکی از اعضای هیئت حماس در سفر به مسکو نوشت:

حماس نمی‌تواند تا زمانی که بر سر آتش‌بس توافق نشده است گروگان‌هایی را که در جریان حمله به اسرائیل دستگیر شده‌اند، آزاد کند.

او افزود: «حماس برای یافتن همه کسانی که توسط جناح‌های مختلف فلسطینی از اسرائیل به غزه برده شده‌اند به زمان نیاز دارد.»

در همین حال، دانیل هاگاری، سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل گفت در حال حاضر ۲۲۹ نفر در نوار غزه گروگان گرفته شده‌اند.

حماس هفته گذشته دو اسیر با تابعیت‌های آمریکایی-اسرائیلی و دوشنبه این هفته دو زن سالمند اسرائیلی را آزاد کرد.

به گزارش اسپوتنیک، هیئت حماس همچنین در دیدار با میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه از تلاش‌های این کشور و موضع ولادیمیر پوتین در مورد خاورمیانه «بسیار قدردانی کرد».

حماس در بیانیه‌ای افزود در نشست با بوگدانوف راه‌های توقف «جنایت‌های مورد حمایت غرب» اسرائیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این بیانیه همچنین تأکید شده است که حماس بر حق خود برای مقاومت در برابر «اشغال» اسرائیل با تمام ابزارهای موجود پافشاری می‌کند.

اسپوتنیک نوشته است که پیش از این بوگدانوف گفته بود در جریان سفرش به قطر با رهبران سیاسی حماس دیدار و در مورد موضوع گروگان‌ها گفت‌وگو کرده است.

شاخه نظامی حماس روز پنج‌شنبه گفت که بمباران‌های اسرائیل تاکنون حدود ۵۰ نفر از گروگان‌ها را کشته است.

Ad placeholder

ادامه حمله‌ها

در بیست‌ویکمین روز جنگ، شلیک موشک‌های حماس به سمت اسرائیل، از جمله موشک‌های دوربرد، و حمله‌های هوایی اسرائیل به غزه، از جمله ترورهای هدفمند، همچنان ادامه دارد.

تنش‌ها در مرز شمالی اسرائیل با شلیک موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله لبنان تشدید شده است. ارتش اسرائیل برای سومین بار در ۲۴ ساعت گذشته شبانه وارد شمال غزه شد. نیروهای اسرائیلی طی روز گذشته یکی از فرماندهان ارشد حماس را در خان یونس ترور و به بیش از ۲۵۰ هدف حماس در غزه حمله کردند.

هواپیماها و توپخانه‌های اسرائیل همچنین اهدافی را در شیجایه، محله‌ای در حومه شهر غزه که صحنه نبرد شهری در جنگ ۲۰۱۴ غزه بود، بمباران کردند.

ارتش اسرائیل گفته است که سربازانش بدون تلفات از منطقه خارج شدند. ارتش در اوایل روز پنج‌شنبه از یورش چند ساعته به شمال غزه خبر داده بود.

در همین حال گزارش‌ها حاکی از آن است که حمله زمینی ارتش اسرائیل به غزه ممکن است به تعویق بیفتد. همچنین ایالات متحده تدارکات دفاعی به اسرائیل ارسال می‌کند و نیروهای خود را برای بازدارندگی حزب‌الله و ایران به منطقه بسیج می‌کند. آمریکا بامداد جمعه به دو پایگاه نظامی نیروهای نیابتی ایران در شمال شرق سوریه حمله هوایی کرد.

Ad placeholder

هشت کامیون دیگر برای ارسال کمک‌ها به غزه

به‌گزارش رویترز، یک مقام ارشد سازمان ملل روز جمعه گفت که انتظار می‌رود هشت کامیون دیگر حامل مواد غذایی، دارو و آب در این روز وارد نوار غزه شوند.

لین هستینگز، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در فلسطین، گفت: «ما حدود ۷۴ کامیون ارسال کرده‌ایم و امروز منتظر هشت کامیون دیگر هستیم.»

او گفت مذاکرات مفصلی با اسرائیل برای تأمین امنیت گذرگاه‌های بشردوستانه بیشتر در غزه در حال انجام است.

هستینگز افزود: «علاوه بر مسائل فنی و امنیتی، مسائل سیاسی نیز وجود دارد. همچنین فشارهایی بر دولت اسرائیل در سیاست داخلی آن نیز دیده می‌شود.»

هنوز هیچ توافقی برای انتقال سوخت به غزه به‌دست نیامده است و آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) اعلام کرده است که نبود سوخت، عملیات‌ بشردوستانه کمک به غزه را به خطر می‌اندازد.

تنها نیروگاه برق غزه به دلیل کمبود سوخت چند روز پس از آغاز جنگ تعطیل شد و اسرائیل هرگونه تحویل سوخت به غزه را ممنوع اعلام کرد و گفت حماس سوخت را برای اهداف نظامی خود به‌کار می‌برد.

هستینگز با بیان این‌که ارائه تضمین‌های امنیتی به اسرائیل «بسیار دشوار» است، گفت:

ما نیاز داریم که خطوط برق دوباره وصل شوند و شنیده‌ام دولت اسرائیل گفته است که این کار را انجام نخواهد داد. ما باید کامیون‌های سوخت وارد کنیم، باید سوخت نیروگاه گازی را دوباره راه‌اندازی کنیم. و باید این کارها را به روشی امن انجام دهیم که به اسرائیل تضمین دهد تا مطمئن شویم که کمک‌ها منحرف نمی‌شود.

امدادگران می‌گویند که کاروان‌های کمک‌رسانی تنها بخش کوچکی از نیازهای فزاینده مردم غزه را برآورده می‌کنند. قبل از جنگ روزانه به‌طور متوسط ​​۵۰۰ کامیون حامل کمک‌های اولیه وارد غزه می‌شدند.

در حال حاضر حدود ۱,۴ میلیون نفر از جمعیت ۲,۳ میلیون نفری غزه آواره شده‌اند و تقریباً نیمی از این آوارگان در پناهگاه‌های سازمان ملل مستقر شده‌اند. به‌رغم دستور تخلیه از سوی اسرائیل، هنوز صدها هزار نفر در شمال غزه مانده‌اند. اسرائیل گفته که ممکن است کسانی که باقی مانده‌اند «همدست» حماس قلمداد شوند.

Ad placeholder