کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نشست خبری پایان سال خود را در این ماه برگزار نخواهد کرد.

این رویداد یکی از مهم‌ترین رویدادها در تقویم سالانه پوتین است. تا پیش از تهاجم نظامی به اوکراین، رئیس جمهوری روسیه در نشست خبری سالانه خود که در ماه دسامبر، به طور منظم هر سال برگزار می‌شد، در یک سالن همایش بسیار وسیع در جمع خبرنگاران حاضر می‌شد و یه پرسش‌‌های آنان پاسخ می‌داد − یک فرصت رسانه‌ای مناسب برای رئیس جمهوری روسیه که تسلط خود را به نمایش بگذارد.    

اما تهاجم نظامی به اوکراین مطابق انتظارات پوتین پیش نرفته است. نیروهای او در چند کیلومتری کی‌یف متوقف و سپس مجبور به عقب‌نشینی شدند. ارتش روسیه در جنوب اوکراین هم متحمل شکست‌های بزرگی شده است.   

به گزارش خبرگزاری رویترز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در جمع خبرنگاران گفت در پاسخ به این پرسش که آیا تاریخی برای نشست سالانه رئیس جمهوری روسیه تعیین شده گفت، این نشست قبل از سال جدید برگزار نمی‌شود.  

جمعه گذشته پوتین در جریان بازدید از بیشکک، پایتخت قرقیزستان به سوالات خبرنگاران پاسخ داده بود.

پسکوف گفت کرملین ممکن است تاریخ سخنرانی رئیس جمهوری سالانه رئیس جمهوری روسیه در دومای دولتی (مجلس سفلی) و  شورای فدراسیون (مجلس اعلا) را اعلام کند. پوتین هر سال در جمع نمایندگان این دو مجلس سخنرانی می‌کند.  

پوتین همچنین به طور سنتی هر سال در یک برنامه تلویزیونی بزرگ به نام «ارتباط مستقیم با ولادیمیر پوتین» نیز شرکت می‌کند که آخرین بار در ژوئن ۲۰۲۱ برگزار شد.

نشست خبری خبری پایان سال گذشته در ۲۳ دسامبر، تقریباً دو ماه قبل از آغاز تهاجم نظامی به اوکراین برگزار شد. کرملین در آن زمان اتهامات اوکراین و ایالات متحده مبنی بر تجمع ده‌ها هزار نیروی روسی در نزدیکی مرز با اوکراین را رد می‌کرد. پوتین از فرصت استفاده کرد و گفت روسیه می‌خواهد از درگیری با اوکراین و غرب اجتناب کند، اما نیاز به پاسخ «فوری» از سوی ایالات متحده و متحدانش به درخواست‌هایش برای تضمین امنیتی دارد.

در پی این درخواست، و بعد از رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک و گفت وگوی تلفنی با رئیس جمهوری آمریکا دو نشست در ژنو و وین برگزار شد اما ایالات متحده آمریکا و ناتو از ارائه تضمین‌های امنیتی مورد نظر روسیه خودداری کردند. یک هفته بعد از آغاز تهاجم نظامی پوتین شرایط خود را مجدداً اعلام کرد: به‌رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه که در سال ۲۰۱۴ به روسیه الحاق شد، غیرنظامی کردن اوکراین، پاک‌سازی اوکراین از «حضور نازی‌ها» و تبدیل آن به کشوری بی‌طرف.

اکنون ورق برگشته و اوکراین مذاکرات صلح را ترک کرده و شرط گذاشته که تا وقتی که اراضی اشغالی از جمله کریمه به اوکراین بازنگردد در مذاکرات شرکت نخواهد کرد. در همان حال تلاش‌هایی به ابتکار فرانسه برای میانجی‌گری برای خاتمه دادن به جنگ در جریان است.