رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز شنبه، ۱۸ دی‌ماه در اعتراض به عدم اجرای طرح بازنگری طبقه‌بندی مشاغل و بی‌توجهی مدیریت و مسئولان نسبت به اجرای این طرح و همچنین برآورده نشدنِ مطالبات دیگر خود، «با چراغ روشن و سرعت ۳۰ کیلومتر» در سطح شهر تهران حاضر شدند.

رانندگان و اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در فراخوان قبلی خود هشدار داده بودند چنانچه پس از این اقدام اعتراضی در روز ۱۸ دی مدیریت شرکت واحد حاضر به پذیرش خواسته‌های به حق‌ آنها نشوند، با نظر جمعی، اعتراضی دیگر را برنامه‌ریزی خواهند کرد.

در این فراخوان همچنین خواسته شده سایر کارگران شرکت واحد هم در همبستگی با رانندگان اتوبوس، ساعت ۱۰ صبحِ روز شنبه، ۱۸ دی‌ماه ، مقابل دفاتر مدیریت در سامانه‌ها تجمع کنند.

فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده از این حرکت اعتراضیِ رانندگان اتوبوس نشان می‌دهد حراست و مدیریت شرکت واحد برای جلوگیری از شکل‌گیری اعتراض رانندگان در خطوط بی‌آرتی، از خروج اتوبوس رانندگانی که نقش محوری در اعتراضات دارند ممانعت کرده و این رانندگان را در توقفگاه نگاه داشته‌اند.

به‌نوشته کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، با وجود ممانعت شدید حراست و مدیریت شرکت واحد، اعتراض رانندگان در سراسر پایتخت همچنان ادامه دارد.

کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اواخر آبان‌ماه امسال یک بیانیه و یک طومار اعتراضی شامل خواست اجرای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل، شارژ کارت اعتباری و مطالبات دیگر، شامل ده بند را در دبیرخانه شهرداری تهران و شورای شهر تهران به ثبت رساندند.

در این بیانیه ۷۲ صفحه‌ای، مطالبات کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی بدین ترتیب فهرست شده بود: «اجرای فوری بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت معوقات شارژ کارت‌های اعتباری، پرداخت بدون وقفه چهار درصد حق بیمه کارگرانی که شرایط بازنشستگی‌شان احراز شده است، تعیین تکلیف کارگرانی که از تسهیلات مسکن برخوردار نشده‌اند، تعیین تکلیف پروژه‌های مسکن تعاونی مسکن شرکت واحد از جمله سپیدار دو و سه، سهیل که بیش از ده سال است بلاتکلیف می‌باشند، رفع هرگونه تبعیض در پرداختی کارمندان شهرداری و کارگران شرکت واحد، بازگشت به کار پنج راننده اخراجی حق طلب که به دلیل پیگیری مطالبات رانندگان سال‌هاست اخراج از کار شده‌اند، شروع دوباره سفرهای زیارتی و تفریحی یا پرداخت هزینه‌های این سفرها، پرداخت پک بهداشتی کرونا، پرداخت سود سهام بانک شهر و پرداخت یکجا و بدون تاخیر سنوات خدمت بازنشستگان».

به‌دنبال بی توجهی مسئولان دولتی به درخواست‌های کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی، این کارگران در تاریخ ۲۸ آذرماه امسال در مقابل شورای شهر و شهرداری تهران اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند. این تجمع با وعده مدیریت شرکت واحد مبنی بر اجرای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل و همچنین وعده معاونت حمل و نقل شهرداری تهران مبنی بر رسیدگی بیشتر به کارگران شرکت واحد، پایان یافت.

کارگران شرکت واحد و اتوبوسرانی در فراخوان روز شنبه ۱۸ دی‌ماه، با اشاره عملی نشدن وعده‌های مسئولان اعلام کرده‌اند در صورتی که مدیریت شرکت واحد حاضر به پذیرش خواسته‌های به‌حق‌ آنها نشود، با نظر جمعی، اعتراضی دیگر را برنامه‌ریزی خواهند کرد.

از سوی دیگر و بر پایه اطلاعات موجود در کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اعضای این سندیکا در بیانیه‌ای مشترک با سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران به‌وضعیت «سخت و نابرابر برای تعیین حداقل مزد» در سال ۱۴۰۱ اعتراض کرده‌اند.

در این بیانیه مشترک آمده است: «در ایران طی بیش از ۴۰ سال، شاهد کاهش شدید و مستمر قدرت خرید کارگران و در همان حال انباشت عظیم ثروت و سرمایه‌ی سرمایه‌داران و افزایش نجومی درآمد طبقات دارا به طور کلی بوده‌ایم. علت اصلی این شکاف وسیع و روزافزون طبقاتی، استثمار کار توسط سرمایه است که دستگاه‌های سیاسی، قضایی، اداری و انتظامی نظام سرمایه‌داری آن را به پیش می‌برند.»

نویسندگان این بیانیه همچنین اعلام کرده‌اند «مزد ساعتی کارگران در ایران جزء پایین‌ترین مزدها در جهان است» و همه کارگران ایران باید در برابر سرمایه‌داران و زمین‌داران بزرگ و حامیان آنها که اهرم‌های اقتصادی و قدرت‌های قضایی، قانون‌گذاری و اجرایی یعنی اداری، نظامی، انتظامی و امنیتی را در دست دارند و برای حفظ موقعیت و امتیازات خود و فرودست نگاه داشتن کارگران از آنها بهره می‌گیرند، به‌شکل متحد و سازمان‌یافته اعتراض کنند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از جمله قدیمی‌ترین تشکل‌های کارگری ایران است که در سال ۱۳۳۷ تأسیس شده و در حال حاضر عضو رسمی فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل و نقل محسوب می‌شود.