بنا به اعلام رسمی وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به یکم آذر، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵۴۲۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ایران شناسایی شدند که از آن میان ۸۴۰ نفر از آنها به سبب ابتلا به موارد حاد بیماری می‌بایست در بیمارستان‌ها بستری شوند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۸۲ هزار و ۸۶۵ نفر رسید. در همین بازه زمانی ۹۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۵۳ نفر رسید. این برای نخستین بار بعد از ۲۳۴ روز است که آمار مرگ و میر روزانه بیماران کووید ۱۹ به زیر صد نفر کاهش پیدا می‌کند.   

بر اساس اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر ۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۴۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

آلودگی هوا به افزایش موارد حاد ابتلا می‌انجامد

آلودگی هوا ممکن است به روند ابتلا به موارد حاد بیماری کووید ۱۹ و افزایش شمار کسانی که می‌بایست در بخش بیمارستان‌ها بستری شوند دامن بزند.

به گزارش همشهری بر اساس نتایج آخرین مطالعات انجام شده، آلودگی هوا، نشانه‌های ابتلا به کووید ۱۹ را حادتر می‌کند و افزایش تماس با ذرات آلاینده دو و نیم میکرومتری هوا احتمال سه برابر شدن استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی و دو برابر شدن بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان را به همراه دارد.

همچنین برخی شواهد حاکی از این است که آلودگی هوا ممکن است ذرات ویروس را پخش کرده و از این طریق، سرایت بیماری‌های ویروسی را هم افزایش دهد.  

محمد نجمی، رئیس اداره بیماری‌های تنفسی غیرواگیر وزارت بهداشت در مصاحبه با همشهری گفت:

«اگر پوشش التهاب در بدن به‌طور طبیعی بر اثر بیماری رقم خورده باشد یا سلول‌های دفاعی بدن آسیب دیده باشند، آن پوشش‌های دفاعی مثلا در ریه‌ها کاهش پیدا می‌کند و بدن در مواجهه با این مواد مضر، قادر به مقابله مناسب نخواهد بود، چرا که بدن به‌دلیل ابتلا به برخی بیماری‌ها از قبل دچار آسیب‌دیدگی شده و سلول‌های دفاعی کاهش پیدا کرده‌اند. در این وضعیت بدن نمی‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد.»

عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز در مصاحبه با همشهری هشدار داد:

«افراد مبتلا به کرونا درگیری ریوی و ضعف در سیستم ایمنی دارند، به همین دلیل با توجه به درگیری بدن با یک نوع از بیماری، جوابگویی درستی برای مقابله با این آلاینده‌ها وجود نخواهد داشت. باید به این مسئله توجه داشت که افزایش آلودگی هوا می‌تواند میزان آسیب‌پذیری دستگاه تنفسی را افزایش دهد و کیفیت پایین هوا خطر جدی برای بیماری‌های حاد و مزمن تنفسی و بیماری‌های قلبی و عروقی است.»

دانش‌آموزان تا پایان هفته آینده به مدارس می‌روند

علیرضا کمرئی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه با رسانه‌های داخلی اعلام کرد که تاکنون ۱۰۵ هزار مدرسه مجوز بازگشایی را دریافت کرده‌‌اند. کمرئی گفت تا پایان هفته آینده تمام مدارس کشور مجوزهای لازم برای بازگشایی را دریافت می‌کنند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش یادآوری کرد که همچنان می‌بایست دانش‌آموزان به دستورالعمل‌های بهداتشی توجه کنند. تهویه مدارس و همچنین رعایت بهداشت فردی هم از اهمیت ویژه برخوردار است. علیرضا کمرئی‌ گفت:

«رعایت بهداشت فردی از سوی دانش‌آموزان و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در محیط مدارس توسط عوامل مدرسه قطعاً به استمرار آموزش حضوری همراه با حفظ سلامت دانش آموزان و معلمان کمک خواهد کرد.»