به گزارش خبرگزاری رویترز، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه ۲۸ اکتبر/ ۵ آبان در یک نشست خبری در واشنگتن اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا دیدار و با آنها درباره هماهنگ‌سازی مواضع قدرت‌های غربی در مذاکرات وین رایزنی خواهد کرد. سالیوان گفت:

«این فرصتی برای هماهنگ‌ کردن دیدگاه‌هایمان با شرکای اروپایی در سطح سران و رسیدن به یک موضع مذاکراتی مشترک است.»

علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بعد از ظهر چهارشنبه در پیامی در توییتر اعلام کرد که در بروکسل با انریکه مورا، هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام به این توافق دست یافته که دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین که با انتخابات ریاست جمهوری ایران در تابستان گذشته متوقف مانده بود پیش از پایان ماه نوامبر سال جاری آغاز شود. چند ساعت قبل از آن حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دولت سیزدهم گفته بود ایران نمی‌خواهد از نقطه وین وارد مذاکرات شود اما فرمت وین را قبول دارد.

سالیوان در ادامه سخنانش در جمع خبرنگاران گفت:

«هنوز برای من کاملا روشن نیست که ایرانی‌ها آماده بازگشت به مذاکرات هستند یا خیر. ما سیگنال‌هایی دریافت کرده‌ایم که آنها آماده‌اند اما فکر می‌کنم لازم است صبر کنیم ببینیم سر میز مذاکرات می‌آیند یا نه و اینکه این کار را چه زمانی انجام می‌دهند.»

همزمان علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در تهران گفت:

 «ما گفت‌وگو برای گفت‌وگو و مذاکره برای مذاکره را قبول نداریم و نمی‌پذیریم، ولی گفت‌وگویی که نتیجه آن لغو تحریم‌ها باشد را مفید می‌دانیم.

علاوه بر مذاکرات هسته‌ای با ایران، روابط آمریکا و استرالیا با فرانسه، همچنین موضوعاتی مانند مقابله با تروریسم در خاورمیانه، رقابت با چین در زمینه‌های اقتصادی، فن‌آوری و تجارت نیز در دستور کار بایدن در سفر به پاریس قرار دارد.

سالیوان در ادامه در جمع خبرنگاران افزود که کاخ سفید انتظار دارد که در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ رئیسان جمهوری آمریکا و ترکیه نیز با هم دیدار و گفت‌وگو کنند. اردوغان مایل است در این دیدار خرید جنگنده‌های اف ۱۶ را که به‌سبب معامله تسلیحاتی ترکیه با روسیه به تعلیق درآمده با بایدن در میان بگذارد.  

به گفته سالیوان گفت‌وگو با رهبران کشورهای صنعتی جهان درباره آمادگی بیشتر برای مقابله با همه‌گیری‌های جهانی و تولید واکسن نیز مورد توجه ویژه بایدن است.