جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار حمله به ساختمان سازمان انرژی اتمی واقع در حومه کرج را که در ۲ تیر/ ۲۳ ژوئن صورت گرفته بود تایید کرد. علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی سهشنبه ۱۵ تیر/۶ ژوئيه در نشست خبری با رسانهها گفت: «اصل خرابکاری را تأیید میکنم ولی منجر به آسیب قابل توجه انسانی و تجهیزاتی نشده است. آسیب مختصری به سقف یکی از سوله ها وارد شده که در حال تعویض آن هستند.»
علی ربیعی در ادامه آسیب به سقف این ساختمان را تایید کرد اما مدعی شد «عکس هوایی که در برخی رسانهها از آسیب وارده به این سایت منتشر شده، در واقع تصویری است که بعد از برداشتن سقف جهت تعمیر، به صورت عکس هوایی گرفته اند و تفاسیر انجام گرفته در فضای رسانه ای دقیق نیست.»
سخنگوی دولت اسرائیل را مسئول این حمله دانست و گفت تلآویو به قصد متاثرکردن گفتوگوهای احیای برجام در وین به این حمله دست زده تا «نشان دهد که میتوان ایران را متوقف کرد و نیازی به گفتوگو با ایران نیست» اما بهرغم این کارشکنی «قدرت ایران بیشتر شده است».
صبح چهارشنبه ۲ تیر، ابتدا یک خبر روی خروجی خبرگزاری کار ایران (ایلنا) منتشر شد که از یک حمله با استفاده از پهپاد به مجموعه تولید واکسن کرونای برکت در حومه کرج خبر میداد.
این خبر دقایقی بعد از خروجی این خبرگزاری حذف شد. ساعتی بعد پرستیوی، رسانه انگلیسیزبان صداوسیمای جمهوری اسلامی در حساب توییتری خود به صورت خبر فوری نوشت که یکی از ساختمانهای سازمان انرژی اتمی در حومه کرج هدف خرابکاری «ناموفق» قرار گرفته و این «خرابکاری» تلفات و خسارتی برجا نگذاشته است.
از سوی مقابل اما رسانههای اسرائيلی به نقل از منابع خود اعلام کردند که ساختمانی که هدف حمله پهپادی قرار گرفته است محل ساخت قطعات سانتریفیوژ بوده و حمله فوق با استفاده از پهپاد انجام شده و خسارات قابل توجهی هم به جای گذاشته است.
خبرگزاری رسمی ایرنا گزارش داد ، ایران روز سه شنبه اسرائیل را به حمله خرابکاری در ماه ژوئن متهم کرد که گفته می شود یک مرکز هسته ای غیرنظامی در نزدیکی تهران را هدف قرار داده است.
مشخص نیست کدام ساختمان مرتبط با برنامه هستهای ایران در این حمله مورد هدف قرار گرفته است. در حومه کرج دو سایت مرتبط با فعالیت هستهای وجود دارند که یکی از آنها مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی کرج است که مسئولان ایران این مرکز را به عنوان تاسیساتی که در آن از فنآوری هستهای برای «بهبود خاک، آب، کشاورزی و تولید دام» استفاده میشود، اعلام کردهاند. این سایت بهرغم وجود یک مرکز زباله هستهای در نزدیکی کرج، در فهرست ناظران هستهای سازمان ملل به عنوان تاسیسات «حفاظتشده» ذکر نشده است.
اسرائیل هیچگاه به صورت رسمی حمله و خرابکاری در تاسیسات هستهای ایران را نپذیرفته است. در بامداد روز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰، انفجار در تاسیسات برق مجتمع غنیسازی نطنز، بیش از هزار سانتریفیوژ فعال ایران را از مدار خارج کرد. این خرابکاری که به ادعای مقامهای امنیتی اسرائیل با کار گذاشتن مواد منفجره در ستونهای این تاسیسات در زمان ساخت آن انجام شده است شوک بزرگی برای مقامهای ایرانی بود. تیر ماه سال ۱۳۹۹ نیز یک انفجار در همین مرکز رخ داده بود. مقامهای ایران بدون اینکه جزئیاتی در این باره بیان کنند، اسرائیل را مسئول «اقدامات خرابکارانه» خواندند.