روزنامه آلمانی «دی ولت» چاپ برلین، به‌نقل از مقامات دولتی آلمان از محبوس بودن چهار شهروند این کشور در ایران به دلایل سیاسی خبر داده و نوشته است که بازداشت و حبس این شهروندان از سوی نهادهای امنیتی ایران احتمالا با هدف افزایش فشار بر دولت آلمان به‌عنوان یکی از طرفین اروپایی قراداد برجام انجام شده است.

ناهید تقوی، شهروند ایرانی- آلمانی

به‌نوشته دی‌ولت، دولت آلمان در پاسخ به پرسش امید نوری‌پور، سخنگوی سیاست خارجی حزب سبزهای آلمان در خصوص دلایل زندانی شدن شهروندان آلمانی در ایران، تنها هویت ناهید تقوی را فاش کرده و اشاره‌ای به نام و مشخصات سه زندانی دیگر نکرده است.

امید نوری‌پور اما با اشاره به محبوس بودن این چهار شهروند آلمانی در ایران گفته: «بازداشت شماری از شهروندان آلمان توسط ایران نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران دیگر به آلمان امتیازی نمی‌دهد.»

به‌گفته نوری پور جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته به‌منظور اعمال فشار بر دولت‌های آمریکا و بریتانیا، شماری از شهروندان این کشورها را بازداشت کرده و ظاهرا قصد دارد با دولت آلمان نیز رفتار مشابهی را درپیش گیرد.

ناهید تقوی، شهروند ۶۶ ساله اما یکی از این شهروندان آلمانی است که در ۲۵ مهرماه امسال از سوی نهادهای امنیتی در تهران بازداشت شد.

مریم کلارن، دختر این زندانی سیاسی روز دوم آبان‌ماه با انتشار این خبر در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت هفت روز است نه تنها هیچ خبری از مادرش نداشته بلکه حتی اطلاعی از زنده‌ بودن او هم ندارد.

خانواده ناهید تقوی همچنین در روزهای گذشته اعلام کرده‌اند که علی‌رغم انتخاب یک وکیل برای پیگیری بازداشت تقوی در ایران، نهادهای امنیتی اما از دسترسی این وکیل به موکلش جلوگیری کرده‌اند.

طبق اعلام «جامعه بین‌المللی حقوق بشر» مستقر در فرانکفورت آلمان، و به نقل از مریم‌ کلارن، دختر ناهید تقوی این شهروند احتمالاً به‌خاطر اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شده است.

بیشتر بخوانید: بی‌خبری از وضعیت ناهید تقوی، شهروند بازداشتی دوتابعیتی

وزارت خارجه دولت آلمان اما اعلام کرده برای روشن شدن دلیل بازداشت و وضعیت ناهید تقوی به تلاش‌های دیپلماتیک خود ادامه می‌دهد و در همین رابطه بارها از وزارت خارجه ایران خواسته تا اجازه ارائه کمک‌های کنسولی به شهروندان آلمانی زندانی را صادر کند. درخواستی که تاکنون از سوی ایران بی پاسخ مانده است.

در مورد انگیزه بازداشت و زندانی کردن دو تابعیتی‌ها توسط نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی نظرات متفاوتی ابراز می‌شود. برخی آن را ناشی از رقابت بین جناح‌های درون حکومت می‌دانند و معتقدند‌ سپاه پاسداران برای تخریب چهره دولت حسن روحانی در سطح جهانی و ممانعت از نزدیک شدن کشورهای غربی به ایران، اقدام به تحت پیگرد قرار دادن شهروندان دو تابعیتی می‌کند.

جمهوری اسلامی اما علی‌رغم درخواست جامعه جهانی و پیگیری‌های انجام شده، همچنان از آزاد کردن آنان سر باز می‌زند.

تا قبل از شکل‌گیری سازمان اطلاعات سپاه، شهروندان دو تابعیتی یا شهروندان خارجی توسط وزارت اطلاعات بازداشت می‌شدند، اما در سال‌های اخیر این شهروندان عمدتا توسط مأموران امنیتی سازمان اطلاعات سپاه بازداشت و زندانی شده‌اند. اقدامات این نهاد امنیتی در بازداشت دو تابعیتی‌ها منجر به بالا گرفتن تنش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی با برخی از کشورهای غربی شده است.

در همین زمینه: