در حالی که دونالد ترامپ شکایت خود را برای جلوگیری از شمارش آراء در برخی از ایالتهای سرنوشتساز تسلیم مقامات کرده و در حالی که تیم او خواستار بازشماری آرای برخی دیگر از ایالتهاست، جو بایدن برنده آرای ایالت ویسکانسین و میشیگان اعلام شد.
مناقشه بر سر آرای ایالتهای کلیدی در انتخابات آمریکا ادامه دارد. بایدن برنده آرای ایالت ویسکانسین است. سیانان و نیویورک تایمز هم او را برنده میشیگان اعلام کردند. خبرگزاری آسوشیتدپرس هم آرای میشیگان را متعلق به بایدن اعلام کرد.
بلافاصله بعدا از اعلام اینکه بایدن آرای الکترال ایالت ویسکانسین را به دست آورده، این نامزد ریاست جمهوری به مقابل دوربین آمد و گفت که هنوز اعلام پیروزی نمیکند، اما میخواهد بگوید که «وقتی شمارش آراء تمام شود، ما برنده خواهیم شد.»
جو بایدن که همچنان در ویلمینگتون در ایالات «دِلاوِر» است به همراه کاملا هریس مقابل دوربین آمد و سخنرانیاش خطاب به همه آمریکاییها بود.
سخنرانی او قطبی نبود و سعی کرد در ستایش از دموکراسی آمریکایی حرف بزند: «دموکراسی تپش قلب این ملت است.»
او تاکید کرد که وظیفه ریاست جمهوری مراقبت از همه آمریکایی هاست – چه آنها که به او رای دادهاند و چه آنها که به او رای ندادهاند.
نامزد حزب دموکرات اظهار داشت که «واضح است» ۲۷۰ رأی الکترال لازم برای وارد شدن به کاخ سفید را به دست خواهد آورد، اما او رئیسجمهوری همه آمریکا خواهد بود.
اظهارات بایدن در مقابل قطبیسازیای است که در کمپ انتخاباتی دونالد ترامپ جریان دارد. در کمپ ترامپ صحبت از تقلب است و دونالد ترامپ میخواهد سعی کند مقابل شمارش آرای زودهنگام و آرای پستی را بگیرد. بنا به آمارهای مختلف در ایالتهای مختلف دموکراتها اقبال بیشتری در بین آرای زودهنگام و پستی دارند.
گروهی از حامیان ترامپ برای اعتراض به یکی از حوزههای شمارش آراء در دیترویت رفتهاند و با شعار «رایها را نشمرید» سعی کردند که مقابل شمارش آراء بیاستند.
ساعتی بعد از سخنرانی بایدن و پس از آن که چند شبکه خبری بایدن را برنده ایالت میشیگان هم اعلام کردند، دونالد ترامپ به توییتر آمد و در توییتی با زبانی تحکمآمیز نوشت:
«ما تا جایی که موضوع رأی الکترال مطرح است، منطقه مشترک المنافع پنسیلوانیا (که به ناظران قانونی اجازه بازنگری نمیدهد) و ایالت جورجیا و ایالت کارولینای شمالی، که در هریک از آنها ترامپ پیشتاز است را از آن خود میدانیم. بهعلاوه، ما بدینوسیله ایالت میشیگان را هم از آن خود میدانیم.»
We have claimed, for Electoral Vote purposes, the Commonwealth of Pennsylvania (which won’t allow legal observers) the State of Georgia, and the State of North Carolina, each one of which has a BIG Trump lead. Additionally, we hereby claim the State of Michigan if, in fact,…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 4, 2020
توییتر بلافاصله این توییت ترامپ را با این عنوان که حاوی اطلاعات نادرست است برچسب زد و محو کرد.
چند ساعت پیش از این توییت، ترامپ رودی جولیانی – وکیل شخصی وپسرش اریک ترامپ را به پنسیلوانیا فرستاد تا برای جلوگیری از شمارش آرای پستی و زودهنگام در این ایالت اقدام قانونی کنند.
جولیانی در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص آرای پنسیلوانیا گفت: «فکر کردید ما احمق هستیم؟» او در ادامه گفت که برگههای رای که در پنسیلوانیا دارند شمرده میشوند ممکن است که از کانادا یا مریخ آمده باشند.
در واکنش به این اتهامها، مقامهای ایالتی پنسیلوانیا به مقابل دوربین آمدند و گفتند که انتظار ندارند که رایگیری و شمارش آراء در پنسیلوانیا متوقف شود. آنها البته گفتند که نمیدانند که اقدام قانونی ترامپ کار را به کجا بکشد و از رای دادگاهها بی خبرند اما خود ایالت خیال ندارد که شمارش را متوقف کند.
ترامپ پس از نشست خبری مقامهای پنسیلوانیا و اعلام اینکه آنها شمارش آراء را متوف نمیکنند مجدد به توییتر آمده و نوشت:
«وکلای ما “دسترسی معنیدار” خواستهاند. اما اکنون چه فایدهای دارد؟ خسارت به یکپارچگی سیستم ما و به خود انتخابات ریاست جمهوری وارد شده است. این همان چیزی است که باید در مورد آن صحبت شود!»
در واکنش به ترامپ و شکایتهای کمپین انتخاباتی او برای توقف شمارش آراء در پنسیلوانیا و میشیگان، معترضان در منهتن نیویورک به خیابان آمده اند و شعار میدهند: «تمام آراء را بشمارید».
▪️ نتایج انتخابات آمریکا تا ساعت ۲ بامداد پنجشنبه پنجم نوامبر به وقت تهران (۲۳:۳۰ چهارشنبه به وقت اروپای مرکزی):
👈🏽 رأی الکترال در انتخابات ریاستجمهوری: ۲۵۳ برای جو بایدن، ۲۱۴ برای دونالد ترامپ ــ برنده به ۲۷۰ رأی الکترال نیاز دارد
👈🏽 تعداد کرسیها در مجلس نمایندگان: ۲۰۴ کرسی برای دموکراتها، ۱۸۸ کرسی برای جمهوریخواهان ــ ۴۳ کرسی باقی مانده
👈🏽 تعداد کرسیها در سنا: ۴۷ کرسی برای دموکراتها، ۴۸ کرسی برای جمهوریخواهان ــ ۵ کرسی باقی مانده
پیروزی بایدن بر ترامپ در ایالتهای ویسکانسن و میشیگان با حدود فقط بیش از ۲۰ هزار رای بوده. که می شود چیزی حدود یک درصد آرا.
طبق قوانین انتخاباتی آمریکا زمانی که پیروزی فقط با بیش از یک درصد آرا باشد, طرف مقابل (ترامپ) می تواند خواهان باز شماری آرا شود. که به احتمال قوی آرا در این ایالتها بازشماری خواهند شد.
تمام سعی ترامپ در بی اعتبار کردن فرایند انتخاباتی آمریکا و ساقط کردن روند مردم سالاری است.
آیا او می تواند به هدفش برسد یا نه پرسشی است که شاید تا دو ماه آینده کماکان مشغول پاسخ بدان باشیم.
مصاحبهء رادیویی ذیل به تمامی احتمالات ممکن در دو ماه آینده می پردازد و تصویری واقع بینانه بدست می دهد.
‘Atlantic’ Writer Says Current Election Is A ‘Stress Test’ Of American Democracy
November 4, 20201:21 PM ET
Heard on Fresh Air
NPR
Atlantic writer Barton Gellman discusses what the election has revealed about our system’s weaknesses — and what he’s learned about the Trump and Biden legal strategies if the election is contested.
Barton Gellman, who is a staff writer at The Atlantic, and his two latest articles are titled “The Election That Could Break America” and “How Trump Could Attempt A Coup
هوشنگ / 05 November 2020
ترامپ میخواهد بی اعتبار کند یا پروپاگاند سنگینی که بر علیه امریکا توسط روسهای وحشی داره انجام میگیره و جالب که برد این پروپاگاند فقط در کشورهایی همسطح ایران هست مورد بعدی مگر ارسال لینک خلاف مقررات زمانه نبود این کامنت بالایی لینک از جایی دیگر داده جمهوری اسلامی هم به جای چسبیدن به انتخابات سایر دول زین نظام ورشکسته اش را بچسبد که در حال ساقط شدن هست
**** / 05 November 2020
خانم/آقای “****” شوربختانه شما در چند مورد مختلف در کمال بی دقتی و عدم توجه به سر می برید.
چگونه میشود در این چهار سال اخیر شاهد حرکات ترامپ بود اما هنوز ندانست که ترامپ در جیب پوتین هست؛ این اولین و بزرگترین بی دقتی شماست.
تمامی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا (۱۷ سازمان مختلف) یکصدا گزارش و تحلیل دادند که روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا دخالت کرده بود, اما خود ترامپ در مصاحبهء مطبوعاتی در کنار پوتین گفت که حرف پوتین را قبول دارد, و چون پوتین به ترامپ گفته روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ دخالتی نداشته پس حقیقت امر این است!
شما تا به حال کدام رئیس جمهور آمریکایی را سراغ دارید که قول و صحبت یک مامور سابق ک.گ.ب. را به تحلیل سازمانهای اطلاعاتی خود ترجیح بدهد؟
تماس های مدیران کارزار انتخاباتی ترامپ با ماموران اطلاعاتی روسیه در آمریکا چه؟
توحش واقعی زمانی صورت می گیرد که شخصی بر مبنای یک برخورد هیستریک و با هیجان وافر گروهی دیگر از مردمان را غیر انسانی و فاقد صفات انسانی توصیف نماید(dehumanize).
آیا ایرانیان یا آمریکایها و یا هر ملت دیگری کمتر از روسها عناصری متوحش در فرهنگشان دارند؟
چرا میان تمامی مردم دنیا ناگهان این فقط روسها هستند که “وحشی” از آب در می آیند, اما تمامی دیگر ملل جهان متمدن و انسانی؟!
در کامنت اول هم اگر دقت کرده بودید, مشاهده میکردید که هیچ پیوندی وجود ندارد.
فقط نام برنامه “هوای تازه” و منبع آن “رادیویی عمومی کشوری” (NPR) و دیگر اطلاعات مربوطه.
دقت نمودن در جزئیات نیز فضیلت خاصی محسوب می شود.
هوشنگ / 05 November 2020
بایدن به احتمال قوی انتخابات را خواهد برد, اما در دراز مدت برندهء اصلی داستان شاید کماکان ترامپ باشد؛ چونکه حتی پس از شکست در کارزار انتخاباتی پدیدهء “ترامپیسم”(یک ترکیب و معجون غریبی از ناسیونالیزم سفیدان, ضدیت با حقوق زنان, ضد-مهاجرین,….) به مثابه جنبشی شبه فاشیستی به حیات خود ادامه خواهد داد و به این زودی ها از بین نخواهد رفت.
مقالات ذیل تحلیل هایی هستند از پدیدهء “ترامپیسم” و تسلسل آن در سالهای آتی.
Whoever Wins, This Election Is Not the End of Trumpism
BY
BARRY EIDLIN
Joe Biden and the Democrats have steadfastly refused to articulate a compelling alternative political vision to Donald Trump’s reactionary right-wing politics. Trump looks likely to have lost, but without creating an alternative to defeat it, Trumpism could return with a vengeance four years from now.
JACOBIN
– – – – —
Regardless of the US presidential election outcome, Trumpism lives on
Trump proved resilient and increased his vote in Florida, Texas and other states – in 2020, his sexism, racism and lie-telling have been legitimised and emboldened
David Smith
Guardian
– – – – – – – – –
Democrats Need to Wake Up: The Trump Movement Is Shot Through With Fascism
The sooner liberals understand that Trump’s supporters don’t care about autocracy, the better they can push to win this election
Rich Benjamin
The Intercept
هوشنگ / 05 November 2020
پس از توئیتر، فیسبوک هم با هدف ممنوعیتِ به زیر سوال بردن مشروعیت روند انتخابات به مقابله با ترامپ رفت.
شبکهی اجتماعی فیسبوک با حذف یک گروه متشکل از بیش از ۳۶۵ هزار هوادار دونالد ترامپ تاکید کرد: در راستای همسویی با اقدامات فوقالعادهای که ما طی این دوره در قبال خشونتهای روزافزون اتخاذ میکنیم، ما گروهی را حذف کردیم که هدف آن به زیر سوال بردن مشروعیت روند انتخابات بود و ما شاهد فراخوانهای نگران کنندهای از سوی برخی از اعضای آن برای خشونت بودیم.
هوشنگ / 05 November 2020
جناب “****” (پالیزی؟) چنانکه واقعا مایل به دیدن عناصر و افرادی به غایت وحشی و نامتمدن هستید فقط کافی است نگاهی به اردوگاه طرفداران ترامپ بیندازید.
امشب استیون بَنن (مشاور ارشد ترامپ) در برنامهء خود “اتاق جنگ” که از یوتوب پخش می شود, گفت که باید کله های دکتر فاوچی و رئیس اف.بی.آی. را برید و بر سر چوبهایی در دو سوی کاخ سفید گذاشت تا برای دیگران “درس عبرتی” شود.
یوتوب هم بلافاصله این برنامه را حذف کرد (هر چند کانال بَنن در یوتوب هنوز در آنجا است).
خبر بالا در مورد حذف کانال هوادارن ترامپ در فیسبوک به خاطر تبلیغ خشونت نیز از یادتان نرود.
در دنیا هیچکسی اینچنین مانند سلطنت باختگان نگون بخت اینقدر گیج و پرت تشریف ندارد.
هوشنگ / 06 November 2020