دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در آخرین اظهارنظرهایش بار دیگر سلامت انتخابات را با ایجاد شبهه در اعتبار آراء پستی زیر سوال برده است.

ستاد انتخاباتی جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها همزمان از تهدید دونالد ترامپ مبنی بر توقف شمارش آرا شدیداً انتقاد کرد و آن‌ را «اهانت آمیز» خواند. 

ستاد جو بایدن همچنین گفت که تیم حقوقی ستاد آماده است که مانع چنین اقدام بی‌سابقه‌ای شود.

جنیفر اومالی، مدیر ستاد انتخاباتی بایدن در بیانیه‌ای گفت:« هرگز در طول تاریخ یکی از روسای جمهوری آمریکا در پی محروم کردن آمریکایی‌ها از رساندن صدایشان در انتخابات ملی نبوده است.»

این بیانیه ستاد بایدن در پی اظهارات چهارشنبه صبح دونالد ترامپ منتشر می‌شود.

در نخستین ساعات صبح چهارشنبه و در حالی‌که هنوز پیروز انتخابات روشن نشده و شمارش آرا در تعدادی از ایالت‌ها پایان نیافته، دونالد ترامپ طی سخنانی در کاخ سفید بدون ارائه شواهد تاکید کرد که انتخابات توسط گروهی از افراد بسیار «غم‌انگیز» از او ربوده شده است.

او خطاب به جمع طرفدارانش گفت:«این تقلبی است که متوجه عموم آمریکایی‌ها است، این موجب شرمساری کشور ما است»

دونالد ترامپ، در نخستین ساعات چهارشنبه صبح چهارم نوامبر ۲۰۲۰ در حال سخنرانی در کاخ سفید (عکس از خبرگزاری فرانسه)

دونالد ترامپ افزود، ما آماده پیروزی در این انتخاباتیم، صادقانه بگویم، ما انتخابات را بردیم.

رییس جمهور آمریکا گفت که می‌خواسته تا شمارش آرا را قطع کند و نتیجه را به دیوان‌عالی آمریکا بسپرد.

دونالد ترامپ در ساعت ۲ و ۲۰ دقیقه بامداد چهارشنبه به وقت شرق آمریکا اعلام کرد که رأی ایالت‌های کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و میشیگان را برده است، این در حالی است که شمارش آرا در این ایالت‌‌ها هنوز ادامه دارد.

طبق آخرین تحولات، به گزارش آسوشیتدپرس، جو بایدن توانست با اختلاف اندکی در ایالت ویسکانسین پیروز شود و ۱۰ رأی الکترال این ایالت را از آن خود کند. در ۲۰۱۶ ترامپ در ویسکانسین پیروز شده بود.

بسیاری از رسانه‌های خبری و شبکه‌های تلویزیونی که مشغول پوشش خبری سخنرانی ترامپ بودند، بلافاصله اعلام کردند که این ادعا (فعلا) صحت ندارد و شمارش آرا تمام نشده است.

کمی پیش از سخنرانی ترامپ، جو بایدن، رقیب دونالد ترامپ که از سوی حزب دموکرات در این انتخابات با ترامپ رقابت می‌کند در توییتی نوشت که در جایی که هست احساس خوبی دارد و در توییت دیگری نوشت:

« جای من یا ترامپ نیست که اعلام پیروزی کنیم. این جایگاه متعلق به رأی‌دهندگان است»

او همچنین از طرفدارانش خواسته است تا صبر پیشه کنند.

▪️ نتایج تا ساعت ۲ بامداد پنج‌شنبه پنجم نوامبر به وقت تهران (۲۳:۳۰ چهارشنبه به وقت اروپای مرکزی):
👈🏽 رأی الکترال در انتخابات ریاست‌جمهوری: ۲۵۳ برای جو بایدن، ۲۱۴ برای دونالد ترامپ ــ برنده به ۲۷۰ رأی الکترال نیاز دارد
👈🏽 تعداد کرسی‌ها در مجلس نمایندگان: ۲۰۴ کرسی برای دموکرات‌ها، ۱۸۸ کرسی برای جمهوری‌خواهان ــ ۴۳ کرسی باقی مانده
👈🏽 تعداد کرسی‌ها در سنا: ۴۷ کرسی برای دموکرات‌ها، ۴۸ کرسی برای جمهوری‌خواهان ــ ۵ کرسی باقی مانده

آخرین درگیری‌های بین دو کارزار

دونالد ترامپ در توئیت‌های جدیدش بار دیگر نسبت به سلامت انتخابات تردید وارد آورد. نامزد محافظه‌کاران که پس از شمارش رأی‌های پستی در برخی ایالت‌های کلیدی همچون میشیگان و ویسکانسین از رقیب‌اش عقب افتاده، نوشت:

«دیشب در بسیاری از ایالت‌های کلیدی اغلب با اختلاف پیشتاز بودم، ایالت‌هایی که اغلب تحت کنترل دموکرات‌ها هستند. آن‌وقت، برتری من در این ایالت‌ها یکی یکی به شکل جادویی محو شد، پس از اینکه انبوه رأی‌های ارسالی شگفت‌آور شمرده شدند»

توئیتر این توئیت را با برچسب «گمراه‌کننده» محو کرد.

ترامپ در توئیت دیگری نیز پرسیده است که «چه‌طور می‌شود هر وقت رأی‌های پستی را می‌شمرند، درصد آنها چنین مخرب و قدرت تخریب آنها چنین بالاست؟»

رئیس‌جمهوری جمهوری‌خواه آمریکا از مدت‌ها پیش بدون ارائه هیچ شواهدی در سلامت آراء پستی شبهه ایجاد کرده بود. با این وجود، میزان آراء مشکل‌دار در میان آراء پستی در دوره‌های پیشین انتخابات آمریکا بسیار ناچیز بوده و ادعاهای ترامپ را تأیید نمی‌کند.

همزمان بیل استپین، مدیر کارزار ترامپ نیز مدعی شد که «اگر تمام رأی‌های قانوناً ریخته‌شده به صندوق‌ها شمرده شوند، ترامپ برنده انتخابات خواهد بود.»

کارزار ترامپ حتی پیش‌بینی فاکس‌نیوز، شبکه خبری نزدیک به او مبنی بر پیروزی بایدن در ایالت آریزونا را نیز نپذیرفته اند.

همزمان جنیفر اومالی، مدیر ستاد انتخاباتی بایدن در بیانیه‌ای گفت که «جو بایدن در مسیر پیروزی قرار دارد و او رئیس‌جمهوری بعدی ایالات متحده خواهد بود».

او همچنین هشدار داد که کمپین بایدن با تلاش‌های کمپین ترامپ برای جلوگیری از شمرده شدن آراء مقابله خواهد کرد.

شمارش آرا ادامه دارد

شمارش آرای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا همچنان در جریان است. هنوز میلیون‌‌ها رأی‌ شمرده نشده است.  در ایالت‌های نوادا، آریزونا، ویسکانسین، پنسیلوانیا، کارولینای شمالی و جورجیا هنوز برنده‌ای اعلام نشده است. در سه ایالت کارولینای شمالی، ویسکانسین  و جورجیا بیش از ۹۰ درصد آرا شمرده شده است. در دو ایالت ویسکانسین و نوادا بایدن از ترامپ جلوتر است، اما کمیته انتخابات نوادا اعلام کرده که نتیجه بعدی شمارش آرا پنج‌شنبه ظهر اعلام می‌شود. آراء باقی‌مانده به رأی‌های پستی تعلق دارد که عموماً به دموکرات‌ها متمایل هستند.

نتایج ایالت ویسکانسین چهارشنبه از سوی آسوشیتدپرس به نفع بایدن اعلام شد. کمپین ترامپ اعتراض کرده و خواستار بازشماری است.

در میشیگان هم بایدن از ترامپ پیش افتاده است و انتظار می رود تا غروب چهارشنبه نتایج میشیگان اعلام شود. نتایج نوادا، جورجیا و کارولینای شمالی چند روز دیگر اعلام می‌شود. در پنسیلوانیا ترامپ از بایدن جلوتر است اما شمارش آرای غیابی نشان می‌دهد که بایدن از نظر رای‌های پستی و غیابی بسیار جلوتر است. مقام‌های شهر فیلادلفیا (پنسلوانیا)  به صورت مستقیم و از طریق یوتیوب مرکز شمارش آرا را نشان می‌دهند.

در حالی‌که بایدن از پیروزی خود مطمئن به نظر می‌رسد و ترامپ معتقد است انتخابات از او به سرقت رفته است، شمارش آرا ادامه دارد و حتی ممکن است اعلام نتیجه نهایی در برخی ایالت‌‌ها ساعت‌‌ها یا روزها به طول انجامد.

از ایالت‌های سرنوشت ساز، ترامپ تا کنون فلوریدا، اوهایو و تگزاس را برده است و از این رو بایدن دیگر نمی‌تواند انتظار پیروزی با اختلاف زیاد را داشته باشد.

اکنون نتیجه نهایی تا حد زیادی با نتیجه رأی سه ایالت پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان مشخص خواهد شد. در این ایالت‌ها رأی‌های پستی تا روز سه‌شنبه هنوز ثبت نشده بودند.

شبکه خبری فاکس حوالی ساعت ۳ بامداد به وقت شرق آمریکا پیش‌بینی کرد که بایدن آریزونا را خواهد برد. 

اگر بایدن ایالت پنسیلوانیا را ببازد، با پیروزی در آریزونا، میشیگان و ویسکانسین و پیروزی محتمل در نبراسکا می‌تواند انتظار رفتن به کاخ سفید را داشته باشد.

دونالد ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که رأی پنسیلوانیا را برده است. وضعیت در پنسیلوانیا برای نامزدها حیاتی است، اما انتظار اعلام نتیجه سریع نمی‌رود. تا کنون از  ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار رأی شمرده شده تنها ۷۵۰ هزاررأی، غیابی ( پستی یا پیش از موعد) بوده است. بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار رأی پیش از موعد در پنسیلوانیا ثبت شده که حدود ا میلیون و ۶۰۰ هزار ری مربوط به دمکورات‌ها و بیش از ۵۵۰ هزار رأی مربوط به جمهوری‌خواهان است. به همین جهت اعلام پیروزی در این ایالت بسیار زود هنگام است و برای نتیجه نهایی پنسیلوانیا نیز باید صبر کرد.

ترامپ  و بایدن هر دو تعدادی از ایالت‌هایی را که از پیش انتظار می‌رفت برنده اند. پیروزی ترامپ در ایالت‌‌های محافظه‌کار آلاباما، ایندیانا، کنتاکی و تنسی مسجل شده است.

بایدن نیز تا کنون رأی ایالت‌های کانتیکت، ماساچوست، نیویورک، ورمانت و کالیفرنیا را برده است.

پیروزی ترامپ در ایالت فلوریدا برای ستاد انتخاباتی او خبر بسیار خوبی به شمار می‌رود و برخی ناظران این پیروزی را مدیون جمعیت لاتین‌تبار ایالت فلوریدا و عدم اقبال این گروه به بایدن می‌دانند.

نتایج رأی‌پرسی ( اگزیت پول) موسسه ادیسون نشان می‌دهد که بایدن در میان رأی‌دهندگان غیر سفید از ترامپ جلوتر بوده، اما وضعیت آرای ترامپ در میان غیر سفید ها در انتخابات ۲۰۲۰ نسبت به ۲۰۱۶ بهتر شده است.

همچنین حدود ۱۱ درصد آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار، ۳۱ درصد لاتین‌تبارها و ۳۰ درصد آسیایی‌تبارها به ترامپ رأی داده‌اند.

بر اساس نتایج رأی‌پرسی ادیسون تعداد آرای ترامپ در میان سفید‌های مسن‌تر نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود ۳ درصد کاهش داشته است. وضعیت بایدن در مناطق حومه نسبتا خوب بوده است.

وضعیت بازار بورس آمریکا در ساعات پایانی کار بازار در روز سه شنبه نسبتا خوب گزارش شد.

آخرین نتایج تا حوالی ساعت ۴:۳۰  صبح به وقت شرق آمریکا ( ۱ بعدازظهر تهران) در انتخابات سراسری ۲۰۲۰ به قرار زیر بود.

آرای الکترال ریاست جمهوری

نتایج پیروزی پیش بینی‌شده توسط آسوشیتدپرس، رویترز و نیویورک تایمز نشان می‌داد که ترامپ دستکم ۲۱۳ رأی الکترال را برده است.

جو بایدن بر اساس نتایج آسوشیتدپرس ۲۳۸ رأی، بر اساس نتایج رویترز ۲۲۰ رأی و بر اساس نتایج اعلام شده توسط نیویورک‌تایمز ۲۲۷ رأی الکترال را برده است.

تکلیف حدود ۹۰ رأی الکترال تا کنون مشخص نشده است و برای اعلام پیروزی هر یک از دو نامزد هنوز زود است.

نامزدی که دستکم ۲۷۰ رأی الکترال را ببرد، پیروز انتخابات خواهد بود.

دلیل متفاوت بودن نتایج این است که هر یک از این موسسات از روش‌ها و منابع متفاوتی برای پیش‌بینی و اعلام پیروزی هر ایالت استفاده می‌کنند.

سنای آمریکا

بر اساس نتایج اعلام شده تا صبح روز چهارشنبه اینک در مجلس سنا دموکرات‌ها و جمهوری‌‌خواهان هر یک  کنترل ۴۷ کرسی را دارند. در این انتخابات که قرار بود تکلیف ۳۳ کرسی روشن شود تا این لحظه جمهوری‌خواهان دو کرسی ( ایالت‌‌های آریزونا و کلورادو) را از دست داده‌اند. تکلیف ۶ کرسی هنوز باید معلوم شود، تا اکثریت سنا  مشخص شود.

حزبی که ۵۱ کرسی را ببرد اکثریت سنا را در دست خواهد گرفت.

مجلس نمایندگان آمریکا

در مجلس نمایندگان آمریکا تا کنون دموکرات‌‌ها ۱۸۷ کرسی و جمهوری‌خواهان ۱۷۸ کرسی را از آن خود کرده‌اند. تکلیف ۷۰ کرسی باقی‌مانده در ساعت‌ها و یا روزهای آینده روشن می‌شود.

حزبی که بخواهد اکثریت مجلس نمایندگان را در دست بگیرد به ۲۱۸ کرسی نیاز دارد.

کنگره آمریکا، نهاد قانونگذاری در ایالات متحده آمریکا است ، که از قوه قضاییه و قوه مجریه آمریکا مستقل است. کنگره آمریکا شامل دو مجلس است: مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا. در سنای آمریکا هر ایالت دو نماینده دارد. در مجلس نمایندگان آمریکا تعداد نمایندگان هر ایالت بر اساس جمعیت ایالت مشخص می شود. تعداد نمایندگان سنا، یعنی سناتورها، ۱۰۰ نفر و تعداد اعضای مجلس نمایندگان ۴۳۵ نفر است.

ساختمان کاپیتول جایگاه دائمی کنگره ایالات متحده آمریکا

انتظار می‌رود که میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، بالاترین میزان در بیش از یک قرن گذشته باشد. تا پیش از آغاز شمارش آراء، بیش از  ۱۰۰ میلیون آمریکایی در رأی‌گیری‌های زود هنگام، رای خود را به صندوق انداخته بودند. رییس جمهور بعدی روز بیستم ژانویه بر روی پله‌های ساختمان کاپیتول (کنگره) در پایتخت  سوگند یاد می کند و سپس راهی کاخ سفید به آدرس شماره ۱۶۰۰ خیابان پنسیلوانیا در شهر واشنگتن دی‌سی می‌شود تا ۴ سال رییس جمهور آمریکا باشد.

در همین زمینه: