اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران گفت: “ممکن است در هنگام بازداشت و نگهداری ستار بهشتی، قصورهايی رخ داده باشد اما هيچ انگيزه‌ای برای قتل وی وجود نداشته است.”

به گزارش خبرگزاری مهر، احمدی‌مقدم عصر سه‌شنبه هفتم آذر ۱۳۹۱ در جمع خبرنگاران گفت: “مهم‌ترين سناريوی مرگ ستار بهشتی ممکن است شوک روحی روانی او در زمان نگهداری در زندان اوين باشد.”

ستار بهشتی که آبان‌ماه امسال توسط پليس فضای توليد و تبادل اطلاعات نيروی انتظامی (فتا) بازداشت شده بود، در زمانی که در بازداشتگاه پليس به‌سر می‌برد، جان خود را از دست داد.

خانواده وی می‌گويند اين وبلاگ‌نويس توسط بازجويان به قتل رسيده است.

به گفته فرمانده نيروی انتظامی ايران “در بهداری زندان (اوين) به او (ستار بهشتی) داروی آرام‌بخش داده‌اند و زمانی که او تحويل پليس فتا شده است به دليل اينکه نسخه دارو و مجوز مصرف را نداشته است، مأموران به او اجازه استفاده از قرص‌ها را نمی‌دهند که ممکن است اين موضوع نيز قصور تلقی شود اما هيچ‌گونه آثار ضرب و جرح روی بدن اين فرد وجود ندارد.”

اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران: هيچ‌گونه آثار ضرب و جرح روی بدن اين فرد وجود ندارد. موضوع بدرفتاری و ضرب و شتم مردود است

احمدی‌مقدم در حالی آثار ضرب و جرح روی بدن ستار بهشتی را رد کرده که دادستانی تهران در اطلاعيه‌ای وجود چند کبودی در بدن اين وبلاگ‌نويس را تأييد کرده است.

به گفته احمدی‌مقدم “ممکن است يکی از قصورهای ديگر نيز اين باشد که او را در بخش اداری نگهداری کرده‌اند چرا که اگر در بازداشتگاه بود دوربين‌های ناظر فعال بوده و تمام وقايع ثبت می‌شده است و اگر مشکلی برای او پيش می‌آمد از طريق مانيتورينگ رؤيت می‌شد، البته مأموران پليس هيچ‌گونه رفتار منجر به مرگی را انجام نداده‌اند و اين موضوع نيز اثبات نشده است اگر چه ممکن است محلی که او را نگهداری می‌کرده‌اند، استاندارد نبوده باشد.”

وی افزود: “موضوع بدرفتاری و ضرب و شتم مردود است.”

احمدی‌مقدم همچنين در مورد اظهارات مهدی دواتگری، نماينده ويژه مجلس ايران در پرونده مرگ ستار بهشتی درباره استعفای رئيس پليس فتا يا برکناری او گفت: “رئيس پليس فتا در جريان پرونده نبوده است و اگر منظور وی رئيس پليس فتای تهران باشد اگر قصوری رخ داده باشد خودمان آن را بررسی و با مسببان آن برخورد می‌کنيم. اکنون که هيچ چيز اثبات نشده است بايد با چه کسی برخورد کنيم؟”

مهدی دواتگری با اعلام اين‌که تخلف پليس فتا در پرونده اين وبلاگ‌نويس “محرز است”، خواهان استعفا يا برکناری فرمانده پليس فضای توليد و تبادل اطلاعات نيروی انتظامی ايران شده است.

دواتگری گفته است: “ابراز برائت پليس فتا از اشتباه صورت گرفته که منجر به هزينه برای نظام شده، با برکناری و يا استعفای فرماندهی پليس فتا امکان‌پذير است.”

به گفته فرمانده نيروی انتظامی ايران، مأمورانی که ستار بهشتی را بازداشت و بازجويی کرده‌اند “با قرار قضايی تحت نظر هستند.”

ستار بهشتی کارگری بود که در مورد نقض حقوق بشر در ايران وبلاگ می‌نوشت. وی ۹ آبان‌ماه جاری در منزلش در رباط کريم در نزديکی تهران بازداشت شد. در روز ۱۶ آبان مقامات با خانواده او تماس گرفته و آن‌ها را از مرگش در زمان بازداشت مطلع کردند.

مرگ ستار بهشتی بازتاب گسترده‌ای در جهان يافت. سازمان عفو بين‌الملل در بيانيه‌ای کشته شدن ستار بهشتی را بر اثر شکنجه بسيار محتمل دانست و خواستار تحقيق مستقل در مورد سرنوشت وی شد.

سازمان گزارشگران بدون مرز نيز ضمن ابراز تأسف از خبر درگذشت اين وب‌نگار زندانی، در بيانيه‌ای نوشت: “به نظر می‌رسد وی بر اثر اعمال خشونت به هنگام بازجويی به قتل رسيده باشد.”

همچنين فرانسه، بريتانيا و آمريکا به‌شکل جداگانه کشته شدن ستار بهشتی در زندان را محکوم کرده و خواهان روشن شدن تمامی ماجرا و رسيدگی به آن شدند.