شش نفر از نمایندگان پارلمان اروپا با ارسال نامهای به سفارت ایران در بلژیک، با تأکید بر شرایط بحرانی نگهداری از زندانیان سیاسی در ایران، نگرانی عمیق خود را درباره وضعیت هدایت عبداللهپور، زندانی سیاسی محکوم به اعدام ابراز کردند.
این نمایندگان در نامه خود ضمن اشاره به بیانیه سازمان عفو بینالملل و ابراز نگرانی این سازمان درباره خطر اعدام قریب الوقوع چهار زندانی سیاسی از جمله هدایت عبداللهپور در ایران، از سفارت جمهوری اسلامی خواستهاند مکان نگهداری هدایت عبداللهپور را به اطلاع آنها برساند و به آنها اطمینان دهد که حال این زندانی سیاسی خوب است.
پیش از ارسال این نامه از سوی این شش نماینده پارلمان اروپا، سازمان عفو بینالملل روز ۱۳ می/ ۲۳ اردیبهشت ماه، با انتشار بیانیهای از مقامهای دولتی ایران خواست تا بیدرنگ سرنوشت و محل نگهداری چهار زندانی سیاسی از جمله هدایت عبداللهپور، زندانی کُرد در صف اعدام را روشن کنند.
در این بیانیه تأکید شده که هر چهار زندانی به دنبال دادگاههای «به شدت ناعادلانه» و با وجود در میان بودن ادعاهای جدی شکنجه که هرگز در مورد آن تحقیق نشده، به اعدام محکوم شدهاند.
نمایندگان پارلمان اروپا اما در ادامه نامه خود نوشتهاند:
«خانواده هدایت عبداللهپور از روز انتقال این زندانی سیاسی به مکانی نامعلوم، به مراجع مختلفی از جمله زندان مرکزی ارومیه، دادسرای اجرای احکام، دفتر دادستانی در ارومیه و اشنویه، دفتر دادستانی استان آذربایجان غربی، اداره کل اطلاعات آذربایجان غربی و واحد اطلاعات سپاه در ارومیه مراجعه کردهاند اما نتوانستهاند هیچ خبری از سرنوشت این زندانی سیاسی کسب کنند.»
هدایت عبداللهپور، زندانی سیاسی کُرد محکوم بە اعدام، از روز ۲۰ اردیبهشت ماه توسط مأموران امنیتی از بند زندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیه بە خارج از زندان منتقل شده و همچنان پس از گذشت ۱۴ روز از انتقال او، هیچ اطلاعی از دلیل انتقال و محل نگهداریاش در دست نیست.
این زندانی سیاسی روز ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۵ بعد از گذشت ۵۰ روز از درگیری مسلحانه میان سپاه پاسداران و نیروهای حزب دمکرات کردستان ایران در روستای «قره سقل» از توابع شهرستان اشنویه، توسط مأموران اطلاعات سپاه بازداشت شد.
به نقل از فعالان حقوق بشر کردستان، هدایت عبداللهپور در زمان بازداشت به مدت دو ماه برای تن دادن به اعترافات ساختگی تحت شکنجههای شدید شامل «شوک الکتریکی، شلاق زدن به کف پاها با کابل، آویزان کردن و …» قرار گرفته و بعد از آن به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده است.
شش نماینده پارلمان اروپا اما در نامه خود نگرانیشان را در خصوص تداوم نقض حقوق بشر در کردستان ایران، به ویژه بازداشت و اعدام فعالان سیاسی و کشته شدن کولبرها، ابراز کردهاند.