بر اساس رویههای ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، گروهی از متخصصان این سازمان خطاب به مقامات حوثی در یمن از آنان خواستند زندانیان بهائی در این کشور را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.
در اوایل ماه مارس، مهدی المشاط، رهبر مقامات حوثی در یمن، فرمان عفو حامد بن حیدرا (حیدره) را که توسط دادگاه حوثیها محکوم به اعدام شده بود، صادر کرد: مقامات حوثی دستور آزادی همه زندانیان بهائی در یمن را صادر کردند
المشاط همچنین همه اتهامات مربوط به سایر زندانیان را لغو کرد و دستور داد که همه «زندانیان سیاسی بهائی» آزاد شوند.
تارنمای جامعه جهانی بهائی هم روز ۲۵ مارس/ شش فروردین اعلام کرد که حکم اعدام حمیدرضا کمالی سروستانی معروف به حامد بن حیدرا لغو شده است.
این بهائی ایرانیتبار که ۵۱ ساله است در یمن زندگی میکند. او در سال ۲۰۱۸ در دادگاه حوثیها به اعدام محکوم شد: جامعه جهانی بهائی تأیید حکم اعدام یک بهائی ایرانیتبار در یمن را محکوم کرد
کارشناسان سازمان ملل اما با اشاره به صدور فرمان عفو حامد بین حیدرا تأکید کردند:
«ما از عفو آقای حیدرا و صدور دستور آزادی همه زندانیان بهائی که ماه گذشته توسط مهدی المشاط، رئیس دولت حاکم در یمن صادر شد، استقبال کردیم.»
دستورات رهبر حوثیهای یمن مبنی بر آزادسازی زندانیان بهائی در این کشور اما هنوز عملی نشده است.
کارشناسان سازمان ملل همچنین با اشاره به اینکه دادگاه در اوایل ماه آوریل دریافت دستور آزادی زندانیان را از سوی رهبران دولتی یمن تأیید کرده است، گفتند:
«با این حال، ما متعجب و مأیوس شدهایم که به دنبال عفو و صدور حکم آزادی، مقامات قضایی شرایطی مانند وثیقه مالی را برای آزادی پنج زندانی بهائی تحمیل کردهاند.»
یوس دوما، فرستاده ویژه هلندی در امور آزادی ادیان و مذاهب هم با انتشار مطلبی در حساب کاربری توئیتر خود ابراز امیدواری کرد مقامات حوثی سرانجام به درخواست کارشناسان سازمان ملل گوش دهند.
گروه متخصصان حقوق بشر سازمان ملل متحد اما تأکید کردند:
«ما شدیداً مخالف هر گونه تعویق در تصمیم رسمی در مورد عفو و آزادی [این افراد] هستیم که به شکلی واضح ابلاغ شده است. این امر باعث نقض حقوق اساسی افراد آسیب دیده میشود.»
کارشناسان سازمان ملل همچنین از مقامات یمنی خواستند تا به حق آزادی مذهب یا اعتقاد بهائیان و سایر اقلیتهای مذهبی دیگر در این کشور احترام بگذارند.
در سالهای اخیر مقامات حوثی پیروان آیین بهائی در یمن را هدف قرار داده و آنان را آزار و اذیت میکنند.
جامعه بهائی بیش از ۱۵۰ سال در یمن قدمت دارد. آیین بهائی ابتدا در سال ۱۸۴۴ در ایران اعلام موجودیت کرد اما در حال حاضر در این کشور ممنوع است و پیروان این آیین تحت آزار و اذیت سیستماتیک توسط دولت ایران قرار دارند.
در حال حاضر کشور اسرائیل به دلیل تبعید بنیانگذار دین بهائی توسط دولت ایران و امپراتوری عثمانی به این کشور، میزبان برخی از بناهای مذهبی و اداری بهائیان است.
شمار پیروان بهائی در سراسر جهان به حدود شش میلیون نفر میرسد.
- لینک این گزارش در بخش انگلیسی سایت زمانه