معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میگوید نمیداند چند نفر از دانشجویان در بازداشت و زندان هستند. با این حال او قول داد که وزارتخانه پیگیر دانشجویان بازداشت شده باشد.
حمیدرضا علومی یزدی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سهشنبه ۲۹ بهمن به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، گفت که این وزارتخانه پیگیر وضعیت بهاره هدایت و سایر دانشجویان بازداشت شده است و « سعی دارد در چارچوب قانون اقداماتی را برای حمایت از آنها انجام دهد».
او اما در پاسخ به پرسشی در باره شمار دانشجویان بازداشت شده گفت که «در حال حاضر آماری در این زمینه ندارد».
علومی یزدی سپس مدعی شد وزارت علوم «با مقامات قضایی مشغول رایزنی است».
او در ادامه دستگیری برخی از دانشجویان را «مربوط به بیرون از دانشگاهها» عنوان کرد اما گفت: «با این حال وزارت علوم سعی میکند با مقامات قضایی برای تسهیل جریان پرونده دانشجویان مذاکره کند».
معاون وزیر علوم در باره وضعیت بهاره هدایت، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران که هفته گذشته پس از احضار به حراست دانشگاه بازداشت و به زندان منتقل شد، گفت: «در جریان پرونده او نیست اما با مقامات قضایی صحبت کرده است و سعی شده فرآیند پرونده او تسهیل شود».
صبح امروز غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه گفته بود که بهاره هدایت تا عصر امروز با قرار وثیقه از زندان بیرون خواهد آمد.
امیرمحمد شریفی و معین زارعیان دو دانشجوی دیگر دانشگاه تهران نیز در هفته گذشته دستگیر شدند.
اسماعیل سلیمانی، رئیس حراست دانشگاه تهران ۲۳ بهمن «آخرین تجمعی که آبان در دانشگاه تهران برگزار شد» را علت بازداشت دانشجویان دانسته و مدعی شده بود که حراست نقشی در بازداشت دانشجویان نداشته است. این ادعا در حالی مطرح میشود که بهاره هدایت ابتدا به حراست دانشگاه فراخوانده و در آنجا دستگیر شده بود.
در جریان اعتراضات به گرانی بنزین در روزهای پایانی آبان امسال نیز گزارشهای متعددی از بازداشت شمار زیادی از دانشجویان در دانشگاههای مختلف ایران منتشر شد. در تهران ماموران امنیتی برای دستگیری دانشجویان از آمبولانس استفاده کردند و تا چند روز حاضر نبودند مسئولیت بازداشت شدگان را بپذیرند.
بیشتر بخوانید: