انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران با انتشار بیانیهای خواهان پایان دادن به برخورد امنیتی با روزنامهنگاران شد و همچنین حکم ۸ سال زندان «خسرو صادقی بروجنی» از اعضاء این انجمن را «بدوی و ناعادلانه» دانست. به تازگی خسرو صادقی بروجنی، روزنامهنگار و نویسنده توسط دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
در بیانیه یکشنبه ۲۰ بهمن انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران با اشاره به فشارهای امنیتی موجود بر روزنامهنگاران آمده است:
صنف روزنامهنگاران سالهاست مانند دیگر اصناف کارگری و نیز آزادیخواهان، آماج سرکوبها، تعقیب، دستگیری و زندان بوده است. جرم آنان انجام وظیفهی رسانهای، کوشش برای حق دسترسی آزاد مردم به اطلاعات، افشای حقیقت و بیان آرای شفاف مردم است.
این بیانیه در ادامه به نام روزنامهنگارانی چون مازیار خسروی، مولود حاجیزاده، یغما فشخامی و یاسمن خالقیان که در روزهای اخیر ماموران امنیتی با ورود به منزل آنان وسایل شخصی و اسناد و ابزار کارشان را توقیف کردهاند، اشاره و همچنین از احسان بداغی، پژمان موسوی، امیر بابایی و مهدی محمودیان نیز که توسط نهادهای امنیتی دستگیر شدهاند یاد میکند.
به نوشته این نهاد صنفی مستقل «خسرو صادقی بروجنی» عضو انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران با «حکم بدوی و ناعادلانه و با اتهامات کلی» به تحمل ۸ سال زندان محکوم شده است. حکمی که ۵ سال آن لازم الاجرا است.
«خسرو صادقی بروجنی» روزنامهنگار و پژوهشگر حوزه کار و رفاه اجتماعی از اعضای «انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران» است که طی یک سال اخیر با احضار، بازداشت، دادگاه و برخورد امنیتی روبرو بوده است .
انجمن صنفی روزنامهنگاران آزاد تهران در این بیانیه ضمن اینکه خود را موظف به پیگیری و دفاع از حقوق صنفی روزنامهنگاران به ویژه اعضا خود دانسته است، با اصرار بر حق مسلم آزادی بیان، خواهان رعایت و احترام به حقوق صنفی روزنامهنگاران شده و هرگونه سرکوب و برخورد ناعادلانه و قهری با روزنامه نگاران را به شدت محکوم کرده است. این انجمن خواستار جدی توقف هرگونه پیگرد و صدور حکم قهری علیه «خسرو صادقی بروجنی» شده است.
خسرو صادقی بروجنی، دانش آموختهی جامعه شناسی، از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی داخلی و خارجی» توسط دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است. از این میزان حکم با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری قابل اجرا است.
به 8 سال زندان محکوم شدم
شعبه دوم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه من را به اتهام اجتماعی و تبانی علیه امنیت داخلی/خارجی (5سال)، فعالیت تبلیغی علیه نظام (یک سال) و توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی (دو سال) مجموعاً به هشت سال حبس تعزیری محکوم کرد.خسرو صادقی بروجنی
— Khosrow (@khosrowsb) February 3, 2020
به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) در این حکم که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه صادر شده است، خسرو صادقی بروجنی از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی داخلی و خارجی» به ۵ سال حبس، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و از بابت اتهام «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» به دو سال حبس و در مجموع به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خسرو صادقی بروجنی در تاریخ ۶ مردادماه ۹۸ برگزار شده بود.
خسرو صادقی بروجنی در حساب کاربری توییتر خود نوشته است که یکی از اتهامات او در دادگاه و حکم نهایی، این بوده که پس از اینکه در مورد ازدواج کودکان با رادیو فرانسه مصاحبه نکرده است، شماره تلفن سعید مدنی، جامعهشناس و پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی را بدون اجازه او به رادیو فرانسه داده تا با آقای مدنی مصاحبه کنند.
یکی از اتهامات من هم در دادگاه و هم در حکم نهایی، این است که چرا پس از اینکه در مورد ازدواج کودکان با رادیو فرانسه مصاحبه نکردم، شماره تلفن سعید مدنی را بدون اجازه او به این رادیو دادهام تا احیانا با او که مطلعتر است مصاحبه کنند. این شد تجمیع و تبانی علیه امنیت کشور https://t.co/Wq9yuC1Jqw
— Khosrow (@khosrowsb) February 8, 2020
خسرو صادقی بروجنی در ۱۸ اردیبهشت ۹۸ پس از احضار به شعبه ۲ دادسرای اوین بازداشت و مورد تفهیم اتهام و بازجویی قرار گرفت. قرار بازداشت او در نهایت به قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی تغییر داده شد. او در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۹۸ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
خسرو صادقی بروجنی در حوزهی نئولیبرالیسم و اقتصاد سیاسی ایران پژوهش داشته است. کتاب «نئولیبرالیسم در بوته نقد» مجموعهای از مقالات او است که توسط نشر اچ.اند.اس مدیا (H&S Media) در انگلستان منتشر شده است. از او همچنین کتاب جهانیسازی و نابرابری توسط انتشارات پرسش در سال ۱۳۹۰ منتشر شده است.
جمهوری اسلامی ایران درردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۹ گزارشگران بدون مرز از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد.