بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس پس از جلسه این کمیسیون درباره سیل شیراز «دخل و تصرف شهرداری در حریم رودخانه» را عامل اصلی وقوع سیل در شیراز و این عامل انسانی را عامل مشترک میان بسیاری از سیل‌های بهار ۹۸ اعلام کرد.

سیلاب در شیراز – ششم فروردین ۹۸ – رودخانه خشک

بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس و نماینده مردم شیراز سه‌شنبه ۱۶ مهر درباره نتایج جلسه این کمیسیون در مورد حادثه سیل شیراز گفت:

«عامل اصلی این سیل تصرف حریم رودخانه بود که این موضوع به عنوان یک عامل انسانی، عامل مشترک بسیاری از سیل‌های اخیر در کشور است.»

پارسایی با اشاره به استعلام این کمیسیون از مراجع مختلف مرتبط با سیل شیراز و بازدید میدانی از دروازه قرآن، سعدی و حوضه‌های آبریز این مناطق اقدامات شهرداری‌های وقت را عامل اصلی وقوع سیل در شیراز و کشته شدن دست‌کم ۲۱ شهروند دانست:

«گزارش ارائه شده از سوی کمیسیون، عوامل مختلفی را دخیل می‌داند و اداره‌ها و سازمان‌های مختلف را به سهم خود مقصر دانسته است اما عامل اصلی، دخل و تصرف شهرداری‌های وقت در مسیل دروازه قرآن و مسیل آب در شهرک سعدی بوده است.»

سخنگوی کمیسیون اصل نود توضیح داد:

«براساس گزارش‌ها، در دروازه قرآن دره‌ای به نام «دره الله اکبر» وجود داشته که قبل از دخل و تصرف سابقه کشش تا یکصد متر مکعب آب در ثانیه را داشته است اما لوله فعلی حداکثر ۱۲ مترمکعب در ثانیه حجم آب را تحمل می‌کند و برخی موانع همین میزان را نیز کمتر می‌کند.»

پارسایی اما توضیح نداد شهرداری‌های وقت شیراز به چه منظوری در مسیل رودخانه‌های این شهر دخل و تصرف کرده‌اند. به گفته او گزارش این کمیسیون به‌زودی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد و کمیسیون اصل نود درباره «عوامل مشترک دخیل در وقوع سیل‌های اخیر در کشور، دخالت‌های انسانی در مسیر رودخانه‌ها، عدم لایروبی و تقویت آبخیزداری و عدم حفاظت از حریم رودخانه ها» با شهرهای بزرگ برای پیشگیری از حوادث بعدی مکاتبه کرده است.

علی القاصی مهر، رییس کل دادگستری استان فارس پیشتر در اردیبهشت ۹۸ از تشکیل پرونده برای دو متهم به قصور در سیل اخیر شیراز خبر داده بود. پارسایی اما به این پرونده اشاره نکرد. جزئیات و سرنوشت این پرونده هنوز مشخص نیست.

در فروردین ۹۸، ۲۵ استان کشور در سطوح مختلف درگیر سیل شدند. سیل در استان فارس اما با بیش ار ۲۰ کشته و ۹۴ زخمی بیشترین قربانی را گرفت. سیل‌زدگان در بسیاری از استان‌های ایران از جمله استان خوزستان هنوز پس از ماه‌ها با تبعات خسارات فراوان سیل مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: