يک کشتی جنگی آمريکايی در خليج فارس و در نزديکی امارات متحده عربی با شليک به سوی يک کشتی کوچک موتوری، يک کشته و سه زخمی به جای گذاشت.

خبرگزاری فرانسه، عصر امروز دوشنبه ۱۶ ژوئيه (۲۶ تيرماه) با انتشار اين خبر به نقل از مقامات اماراتی گزارش داد قربانيان اين حادثه ماهيگيران هندی بودند.

طارق احمد الهيدان، معاون وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در اين‌باره در ابوظبی به “وام”، خبرگزاری رسمی اين کشور گفت: “مسئولان مربوطه در حال بررسی اين رويداد هستند.”

ناوگان پنجم آمريکا در بيانيه‌ای اعلام کرد کشتی نفتکش “يو.اس.ان.اس راپ‌هانوک” پس از آن‌که کشتی کوچک موتوری به هشدارهای ناو آمريکايی توجهی نکرد و به سرعت نزديک شد، آن را زير آتش مسلسل‌های سنگين قرار داد.

اين رويداد در سواحل بندر جبل‌علی در منطقه آزاد صنعتی دوبی رخ داد و به‌گفته ناوگان پنجم آمريکا پرونده‌ای برای آن گشوده شده است.

ناوگان پنجم آمريکا: پس از آن‌که کشتی کوچک موتوری به هشدارهای ناو آمريکايی توجهی نکرد و به سرعت نزديک شد، کشتی آمريکا آن را زير آتش مسلسل‌های سنگين قرار داد

يکی از مسئولان وزارت دفاع آمريکا گفت: “از سال ۲۰۰۰ ما به‌شدت مواظب قايق‌های کوچک هستيم.” وی تأکيد کرد که اين امر با در نظر گرفتن مجموعه‌ای از تدابير از جمله شليک‌های هشداردهنده عليه تهديدات اين‌چنينی صورت می‌گيرد.

به‌گفته ناوگان پنجم آمريکا، نفتکش راپ‌هانوک نيز اين روند را رعايت کرده و “پيش از استفاده از قدرت هشدارهای لازم را به اين قايق موتوری داده است.”

در ۱۲ اکتبر ۲۰۰۰ يک قايق کوچک با مواد منفجره به سرعت خود را به ناوشکن يواس‌اس کول آمريکا که در بندر عدن يمن لنگر انداخته بود کوبيد که منجر به مرگ ۱۷ ملوان و ۴۰ نفر ديگر شد.

مسئوليت اين سوء قصد را القاعده بر عهده گرفت و سازمان‌دهنده آن عبدالرحيم نشيری بعدها دستگير و محاکمه شد و به زندان گوانتانامو منتقل گرديد. نشيری در سال ۲۰۰۵ به مجازات مرگ محکوم شد.

با گسترش تحريم‌های جهانی عليه ايران و به‌ويژه تحريم نفت اين کشور و تهديد برخی از مقامات و نمايندگان مجلس اين کشور به بستن تنگه هرمز، ناوگان آمريکا نيز در ماه‌های اخير در خليج فارس تقويت شده است.

تنگه هرمز حدود ۵۰ کيلومتر عرض و ۲۰۰ کيلومتر طول دارد که خليج فارس و دريای عمان را به هم متصل می‌کند. در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند.