بازسازی مناطق سیل‌زده در ایران به کندی پیش می‌رود. بانک‌ها با سیل‌زدگان همکاری نمی‌کنند و همین مسئله سبب شده تا خانواده‌ها همچنان زیر چادر زندگی کنند.

سیل‌زدگان روستای «خسرج» از توابع شهرستان حمیدیه در استان خوزستان – عکس: آرشیو

مجید جودی، مدیرکل دفتر بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن شامگاه جمعه ۲۴ خرداد گفت که از ۳۶ هزار سیل‌زده‌ای که به بانک‌ها معرفی شدند، تنها ۵ هزار و ۶۰۰ تن تا به حال با بانک‌ها قرارداد بسته‌اند.

او گفت که این وضعیت موجب کند پیش رفتن بازسازی مناطق سیل‌زده می‌شود.

جودی همکاری نکردن بانک‌ها با سیل‌زدگان را مشکل عمده مناطق سیل‌زده عنوان کرد و گفت که اگر تسهیلات بانکی پرداخت نشود و یا کند پرداخت شود، بازسازی مناطق سیل‌زده با مشکل روبرو خواهد شد.

به گفته او، در حال حاضر بازسازی برخی مناطق با کمک‌های بلاعوض آغاز شده است.

استاندار ایلام نیز همکاری نکردن بانک‌ها با سیل‌زدگان را تائید کرد و گفت که «منتظر حل مشکل بانکی هستیم».

محمد تقی زمانی‌نژاد، مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان هم از تاخیر در پرداخت وام بانکی به سیل‌زدگان این استان خبر داد.

او گفت که از ۱۱ هزار و ۴۵۰ متقاضی در شهرستان‌های آق قلا، گُمیشان، گنبدکاووس که برای دریافت تسهیلات ساخت و تعمیر به بانک معرفی شدند، تنها یک هزار و ۳۸۲ نفر موفق به بستن قرارداد شده‌اند.

سید عبدالنبی موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز نیز ۲۴ خرداد از تاخیر در پرداخت وام و کمک‌های بلاعوض به سیل‌زدگان انتقاد کرده بود.

جاری شدن سیل در فروردین امسال در ۲۵ استان ایران بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان خسارت به جا گذاشت.

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی در نخستین روزهای جاری شدن سیل با حضور در مناطق سیل زده، وعده کردند که با پرداخت کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی، بازسازی این مناطق را به سرعت انجام دهند.

این وعده‌ها اما تا به حال تحقق نیافته است. آنطور که استاندار لرستان در شبکه خبر صدا و سیما جمهوری اسلامی گفت که هنوز برخی خانواده‌ها زیر چادر زندگی می‌کنند.


در همین زمینه: