ناظران سازمان ملل متحد سرانجام توانستند وارد شهر الحفه بشوند که در روزهای اخير صحنه نبرد ميان شورشيان و نيروهای وفادار به بشار اسد، رئيس جمهور سوريه بوده است.
رويترز امروز، ۲۵ خرداد (۱۴ ژوئن) گزارش داده است، شهری که ناظران سازمان ملل متحد با آن مواجه شدند، بيشتر به يک ويرانه شبيه بود با مغازههايی که به حال خود رها شده بودند، ساختمانهای دولتی که در آتش سوخته بودند و يک جنازه در خيابان.
ناظران اما در نهايت وقتی که با حمله گروهی از اوباش مواجه شدند به ناگزير اين شهر را ترک کردند.
پيش از اين شورشيانی که از شهر الحفه عقب نشسته بودند به ناظران سازمان ملل متحد هشدار داده بودند که ممکن است برخی از هزاران ساکنان اين شهر هنوز در آنجا مانده و کشته شده باشند.
يکی از عکاسان رويترز دودی را مشاهده کرده است که از يک ساختمان ويرانه برمیخواست و نيز خودروهايی که در آتش سوخته بودند. اين همه نشان از بمباران سنگين اين منطقه دارد.
ناظران سازمان ملل متحد تنها با تعداد محدودی از ساکنان اين شهر برخورد داشتهاند در حالی که گفته میشود ۲۶ هزار نفر از اهالی شهر گريختهاند.
ليو ويمين، سخنگوی وزارت امور خارجه چين: چين هر گونه رويکردی را که معطوف به اعمال تحريم و فشار بر سوريه باشد، نمیپذيرد
بر اساس اين گزارش، دفاتر اصلی حزب حاکم بعث، اداره پست و شعبه وزارت کشاورزی اين شهر سوخته بودند. يک جنازه کنار خيابان رها شده بود و در مغازهها باز مانده بود در حالی که هنوز جعبههای سبزی مقابل آنها قرار داشت.
قيام مردم سوريه عليه حکومت بشار اسد از ماه مارس سال گذشته به شکلی مسالمتآميز آغاز شد اما در پی سرکوب شديد آن توسط حکومت، شکلی نظامی پيدا کرد.
اکنون رويدادهای سوريه محل يک مناقشه بينالمللی نيز شده است. در ميان قدرتهای جهان چين و روسيه مخالف اعمال فشار زياد بر روی حکومت سوريه هستند در حالی که کشورهای غربی بارها از تحريم سوريه و فشار بر دولت بشار اسد برای پايان دادن به کشتارها جانبداری کردهاند.
امروز نيز چين در واکنش به اظهارات مقامات دولت فرانسه مبنی بر وادار کردن حکومت سوريه به اجرای طرح صلح در اين کشور اعلام کرد که با اعمال تحريم و فشار مخالف است.
ليو ويمين، سخنگوی وزارت امور خارجه چين گفت: “ما معتقديم کنش جامعه جهانی در قبال سوريه بايد موجب بهتر کردن شرايط و معطوف به يک راه حل سياسی برای پايان دادن به بحران سياسی در سوريه باشد.”
او در ادامه اظهار داشت: “چين هر گونه رويکردی را که معطوف به اعمال تحريم و فشار بر سوريه باشد، نمیپذيرد.”
طرح صلح کوفی عنان، سفير ويژه سازمان ملل متحد حدود دو ماه پيش به اجرا گذاشته شد، اما اين طرح تاکنون بیثمر بوده است.