حساب بانکی فدراسیون جودو ایران به دلیل آنچه «مشکلات مالی» عنوان شده، در آستانه اعزام تیم ملی به چین مسدود شد. این اقدام تنها دو روز پس از آن صورت میگیرد که فدراسیون جودو ایران رقابت بین جودوکاران ایرانی این رشته با ورزشکاران اسرائیلی را پذیرفت.
در حالی که هفته آینده تیم ملی جودو ایران باید به رقابتهای گرندپری چین اعزام شود و پس از آن نیز اردوی مشترک آلمان و سایر برنامههای داخلی و برون مرزی فدراسیون در پیش خواهد بود، حساب بانکی فدراسیون جودو به دلیل «مشکلات مالیاتی» مسدود شد.
خبرگزاری فارس سهشنبه ۲۴ اردیبهشت گزارش داد که ۱۷ میلیارد ریال بدهی مالیاتی مربوط به سالهای اخیر روی دوش آرش میراسماعیلی، رئیس جدید فدراسیون جودو ایران باقی مانده است و به همین دلیل حساب مالی فدراسیون مسدود شده است.
بدین ترتیب بعید است در صورت رفع نشدن چنین مشکلی، اعزامهای تیم ملی جودو و کسب سهمیه جودوکاران ایرانی در المپیک صورت گیرد.
حساب بانکی فدراسیون جودو ایران در حالی مسدود شده است که دو روز پیش فدراسیون جهانی جودو از دستیابی به «توافق تاریخی» با کمیته ملی المپیک ایران و فدراسیون جودو ایران خبر داده بود. این توافق درباره مبارزه نکردن ورزشکاران ایرانی با «ورزشکاران کشورهای خاص» صورت گرفت و فدراسیون جهانی جودو در اینباره نوشت: «پس از مشاهده مکرر پدیدهای ناخوشایند از جمله مصدومیت ناگهانی یا به وزن نرسیدنهای ورزشکاران ایرانی، فدراسیون جهانی جودو در محافظت از حقوق ورزشکاران، تصمیم گرفت برای برگزاری مسابقات عادلانه اقدام کند».
ورزشکاران ایرانی معمولاً برای آنکه با ورزشکاران اسرائیلی رویاروی نشوند یا به مصلحت در رقابتهای قبلی میبازند، یا خود را مصدوم نشان میدهند و یا وزن خود را بهانه میکنند. ۲۱ بهمن سال گذشته سعید ملایی نفر نخست رتبهبندی جهان و دارنده مدال طلای جودو جهان در چهارمین دور رقابتهای گرنداسلم پاریس مقابل حریف گمنام قزاقستانی مصلحتی شکست خورد تا با حریف اسرائیلی در مرحله بعدی روبهرو نشود.
فدراسیون جهانی جودو اعلام کرد که در چندین مرحله با وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون جودو ایران در اینباره تبادل نظر کرده و طرف ایرانی «واکنشی مطلوب و متعهدانه» داشته است.
رضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک و آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودو ایران نیز در نامهای اطمینان دادند که «کمیته المپیک ایران به تمام قوانین نهادهای بینالمللی احترام میگذارد و آماده پذیرفتن آنها است» و فدراسیون جودو نیز «بهطور کامل پیرو منشور المپیک و اساسنامه فدراسیون جهانی است».
رسانههای اسرائیل بهطور گسترده این خبر را در اسرائیل بازتاب دادند و گفتند کمیته ملی المپیک ایران اعلام کرده ورزشکاران ایرانی در آینده در مسابقات با همه کشورها، همچنین اسرائیل مسابقه خواهند داد.
جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد و از آن با عنوان رژیم غاصب صهیونیستی یاد میکند. رهبران و سران جمهوری اسلامی هم بارها خواهان نابودی و محو اسرائیل از صفحه روزگار شدهاند.
بر اساس همین سیاست، پس از پیروزی انقلاب در ایران و تبیین مواضع جمهوری اسلامی در قبال اسرائیل، ورزشکاران ایرانی از سال ۱۳۶۲ (۱۹۸۳) از رقابت با ورزشکاران اسرائیلی منع شدهاند یا اینکه خود تن به رقابت با آنها ندادهاند؛ هر چند استثناهایی هم وجود داشته است.
این موضوع سالهای گذشته بهویژه در کشتی ایران به مسئلهای بیسابقه تبدیل و منجر به استعفای اعتراضآمیز رسول خادم، رئیس وقت فدراسیون کشتی و همه اعضای شورای فنی کشتی آزاد و فرنگی ایران شد. آنها از مسئولان حکومتی ایران خواسته بودند تا تکلیف رقابتهای کشتیگیران ایران با حریفان اسرائیلی را روشن کنند. رسول خادم به فرماندهان سپاه پاسداران گفته بود که اگر با اسرائیل سر جنگ دارند اسلحه به دست گیرند و نه آنکه خود را پشت ورزشکاران ایرانی پنهان کنند.
مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش نیز یک بار گفته بود که رهبر جمهوری اسلامی درباره رویارویی ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی بهعنوان یک «اصل کلی و راهبردی» تصمیم گرفته و نمیتوان از نظر او برگشت.
بیشتر بخوانید: