انتخابات پارلمانی اسپانیا برگزار شد. حزب کارگران سوسیالیست اسپانیا بیشترین آرا را به دست آورد. حزب راستگرای ووکس وارد پارلمان شد. تشکیل دولت ائتلافی در این شرایط دشوار است.
تا صبح دوشنبه ۲۹ آوریل شمارش بیش از ۹۹ درصد آرای اخذ شده در انتخابات پارلمانی اسپانیا به پایان رسید. حزب کارگران سوسیالیست اسپانیا به رهبری پدرو سانچز با ۲۸,۷ درصد آرا بیشترین کرسیهای پارلمان را به دست آورد اما همانطور که پیشبینی میشد موفق نشد اکثریت مطلق را از آن خود کند.
حزب مردم اسپانیا با به دست آوردن ۷, ۱۶ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفت اما در مقایسه با انتخابات قبلی در سال ۲۰۱۶ نیمی از آرای خود را از دست داد. حزب شهروندان اسپانیا که لیبرالها را نمایندگی میکند ۸, ۱۵ درصد آرا و حزب چپگرای پودموس ۳, ۱۴ درصد آرا را به دست آوردند. حزب دستراستی ووکس با به دست آوردن بیش از ۱۰ درصد آرا برای نخستین بار به پارلمان راه پیدا کرد.
برای تشکیل دولت ائتلافی به ۱۷۶ کرسی پارلمان نیاز است. نه احزاب چپ و نه احزاب راست حتی اگر با هم ائتلاف کنند، به این تعداد کرسی دست نمییابند. حزب کارگران سوسیالیست و حزب پودموس برای تشکیل دولت ۱۱ کرسی کم دارند که میتوانند آن را نزد احزاب منطقهای، مشخصاْ ملیگرایان باسک (۱۰ کرسی) یا استقلالطلبان کاتالان (۱۱ کرسی) جستجو کند.
پدرو سانچز، رهبر حزب کارگران سوسیالیست شامگاه یکشنبه ۲۸ آوریل در مادرید اعلام کرد که سوسیال دموکراتها برنده انتخابات پارلمانی اسپانیا هستند. به گفته سانچز حزب کارگران سوسیالیست «آینده را برنده شد، اما گذشته را باخت.»
سانچز در پی تشکیل دولتی است که منافع اتحادیه اروپا را تأمین کند.
سانچز گفت شهروندان اسپانیا با این انتخابات پیام روشنی برای جهانیان ارسال کردند: میتوان بر ارتجاع، بر استبداد و عقبماندگی پیروز شد.
حزبدستراستی ووکس که مخالف پناهجویان، خارجیها، و سیاستهای اتحادیه اروپاست برای نخستین بار وارد پارلمان اسپانیا شد. این حزب در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد. در حزب ووکس برخی از ژنرالهای بازنشسته اسپانیا هم حضور دارند. روزنامه الپاز ادعا کرده بود که سازمان مجاهدین خلق مبلغی به این حزب کمک مالی کرده است. اما این امر اثبات نشده.
سانتیاگو اباسکال ، رئیس ووکس شامگاه گذشته در سخنانی اطمینان داد که حزب او به وعدههای انتخاباتیاش عمل میکند: اتحاد اسپانیا و دفاع از مرزها در برابر هجوم پناهجویان. اباسکال گفت: «ما نیامدهایم که برویم. آمدهایم که بمانیم.»
در سال ۲۰۱۶ هم تشکیل دولت ائتلافی میسر نشد و اسپانیا به مدت شش ماه بدون دولت ماند. اکنون احتمال دارد این وضع تکرار شود.
نرخ مشارکت شهروندان در انتخابات پارلمانی اسپانیا بسیار بالا بود. بیش از ۶۰ درصد از شهروندان در این انتخابات شرکت کرده بودند.
بیشتر بخوانید: