سه مقام آمریکایی اعلام کردهاند که آمریکا میخواهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به فهرست سازمانهای تروریستی خود اضافه کند. در صورت چنین اقدامی این نخستینبار خواهد بود که آمریکا، یک نهاد نظامی رسمی یک کشور را تروریستی میخواند.
خبرگزاری رویترز روز جمعه پنجم آوریل/ ۱۶ فروردین با انتشار این خبر به نقل از مقامهای آمریکایی که نامشان منتشر نشده نوشت احتمالا تصمیم دولت آمریکا در اینباره را وزارت خارجه این کشور تا روز دوشنبه ۸ آوریل علنی خواهد کرد.
در چند سال گذشته بارها گزارشهای مشابهی درباره احتمال چنین اقدامی از سوی آمریکا منتشر شده و این گزارشها با به قدرت رسیدن دولت دونالد ترامپ بیشتر شده است.
دو سال قبل اعلام شده بود دولت ترامپ در حال بررسی برخی پیشنهادها برای افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی است. خبرگزاری رویترز گزارش داده بود برخی مقامات امنیتی در آمریکا این پیشنهاد را مطرح کردهاند اما هنوز به نتیجه مشخصی دست نیافتهاند.
مهر ماه سال ۹۶ دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا گفت که به وزارت خزانهداری دستور داده نهاد سپاه پاسداران را تحریم کند.
تحریمهای اعمال شده علیه سپاه پاسداران اضافه بر تحریمهایی بودند که دولت ترامپ در تاریخ دوم ماه اوت سال ۲۰۱۷ معرفی کرد و معروف به قانون «کاتسا» است.
قانون (کاتسا) که مخفف Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act مربوط به «تحریم دشمنان آمریکا» از طریق تحریمهاست، سپاه را به خاطر نقض حقوق بشر در سوریه، حمایت از تروریسم و برنامه سلاحهای کشتار جمعی هدف قرار میدهد.
وزارت خزانهداری همراه با سخنرانی ترامپ اعلام کرده بود قانون تحریم مربوط به مبارزات ضد تروریستی آمریکاست و محدودیتها و تحریمهای بیشتری را علیه فعالیتهای سپاه و شرکتها و افراد وابسته به آن اعمال میکند.
منتقدان میگویند تروریستی خواندن سپاه پاسداران ایران میتواند پیامدهای خطرناکی برای نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا داشته باشد.
جمهوری اسلامی هم پیشتر گفته بود این اقدام میتواند عواقب سختی داشته باشد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دو سال قبل هم با مطرح شدن این احتمال گفته بود ایران به این اقدام پاسخ کوبندهای خواهد داد.
در سال ۲۰۰۷ دولت آمریکا سپاه قدس را که مسئول فعالیتهای نظامی ایران در خارج از مرزهای کشور است در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
اتحادیه اروپا هم در سال ۲۰۱۱ سپاه قدس را به دلیل پشتیبانی از حکومت بشار اسد برای سرکوب معترضان سوری مورد تحریم قرار داد و نام قاسم سلیمانی و حسن چیذری در فهرست تحریم قرار گرفت.
- در همین زمینه
اگر کسی دستش به آمریکایی ها میرسد از طرف من که پاسدار سابق و بازنشانده هستم و ۲۳ سال خدمت در کارنامه ام دارم بگویید که دست کمن بیست سال از مرزدم ایران عقب هستید. مردم ایران دست کم بیست سال است که میداند سپا پاسداران نه تنها تروریست است، نه تنها تروریست ساز و تروریست پرور است بلکه تمامی ترور های نیویورک و لندن و پاریس و مادرید و نیس و مرکز یهودیان و لبنان و سوریه را رهبری کرده و یا الهام بخش بوده است. این خبر برای ایرانیها خبر بسیار خوبی خواهد بود. اضافه بر ترویست بودن سپاه پاسداران در خارج در ایران به عنوان بازوی ترور و سرکوب سپاه مسئول قتل عامها و کشتار ازاله بکارت سر به نیست کردنها و ناپدید کردنها و تجاوزات جنسی بوده و هست. همچنین سپاه در عارت و تخریب و سرقت و چپاول ثروت ایرانیان و فرستادن سرریز شده خزانه ی آنها به لندن و آمریکا و اروپا از هیچ کوششی فرو گذار نکرده است. برای همه ی اینها سپاه بیست سالی برای ایرانیان از درجه از تنفر قرار دارد که هیچ ماشین حابی یارای محاسبه ی آن نیست.البته در این رابطه روحانیون و مداحان و طلاب گوی سبقت را از سپاه ربوده اند. خوب است آمریکا حوزه های علمیه را نیز جزو مراکز تروریست پرور به حساب آورد. همچنین سازمان مخوف مجاهیدن را که بسیاری از پاسداران پاک دوران اولیه انقلاب را زنده زنده سوزاندند. من یکی دو نفر الز آنها را می شناختن. مبادا فراموش شود.
پاسدار سابق از قم / 06 April 2019
سپاه همانند هیچ نیروی نظامی رسمی در هیچ جای جهان نیست. نیرویی است نظامی که شاخکهای اقتصادی، میدیایی، سیاسی، امنیتی و مهندسی دارد. منابع درآمدی بشدت غیرشفاف و نامعلومی دارد. کار سپاه دفاع از حد و مرزهای کشور نیست: مطابق بیانیه خودشان وظیفه سپاه دفاع از نظام است. نظام هم تعریف خاص و جامعی ندارد؛ نظام متشکل از حاکمیتی مافیایی و بشدت فاسد است، شامل 500 نفر روحانی و افراد مختلف که در یک سیکل بسته سمتهای مدیریتی را دست به دست می کنند و 80 میلیون ایرانی را به اسارت گرفته اند.
سپاه از دولت رسمی کشور دستور نمیگیرد و فرماندهان عالیرتبه آن توسط رئیس دولت انتصاب نمیشوند. بلکه توسط رهبر نظام تعیین میگردند. رهبر نظام هم شخصی دولتی نیست و خود را همواره فراتر از قانون و دولت میداند، پس سپاه زیر نظر او نیرویی نظامی که تابع یک دولت و کشور باشد، شناخته نمیشود. بلکه بیشتر آن را بعنوان دولتی در سایه که در هیچ جای دنیا به ثبت رسمی نرسیده می توان قلمداد کرد.
بر خلاف تمامی ارتش های دنیا، سپاه در ایران به هیچ مقامی بجز خامنه ای پاسخگو نیست، خامنه ای خود نیز به کسی در داخل کشور پاسخگو نیست، که این امر باعث میشود سپاه تبدیل به نیرویی شود که برای هیچ کس قابل کنترل نباشد. نیرویی نظامی که توانایی اقتصادی غیر شفاف و بسیار بزرگی دارد، امکانات جنگی و زرهی قدرتمندی دارد، توانایی تبلیغات وسیعی دارد، نیروهای شبه نظامی بسیار خطرناکی در خارج کشور دراختیار دارد، و توسط آن شبه نظامی ها حتی مردم داخل کشور را تهدید به قتل و کشتار میکند، و به کسی پاسخگو نیست.
این غول چراغی که توسط خامنه ای آزاد شده، قطعاً توسط خامنه ای به چراغ بازنخواهد گشت، و هیچ نیروی مهار کننده ای هم در داخل کشور وجود ندارد. بنابراین طبیعی است دیگرانی را که منافعی در منطقه دارند، نگران کند. و بانی این نگرانی شخص خامنه ای است. چرا باید این پیر مرد مفلوک چنین سیستمی درست کند که نه تنها مردم ایران بلکه سایر کشورها را نگران این موضوع کند که مبادا این فرانکنشتاین روزی برای کسی قابل کنترل نباشد. و کشورهای قدرتمند دنیا را مجبور به مقابله با آن کند. چه ایرادی داشت اگر سپاه تحت نظارت ارتش کشور اداره میشد؟
کریم / 06 April 2019
دو نکته “جزئی” و معرفی مقالاتی در باب تشکیلات سپاه
۱) جناب پاسدار سابق, آن “پاسداران پاک دوران اولیه انقلاب” همان “پاکانی” بودند که در اولین تابستان ضد انقلاب اسلامی با بیرحمی تمام به مردم بی دفاع کردستان حمله کردند و در روستاهای “قارنا”, “کانیمامسید” و ..نه تنها سر مردم را بریدند بلکه هر چه حیوانات اهلی و گاو و گوسفند را نیز بود کشتند.
این همان “پاکانی” بودند که حجاب اجباری را بر نیمی از مردم ایران تحمیل کردند و جاده صاف کن جمهوری جهنمی اسلامی بودند.
۲) استاد کریم گرامی, طنز تاریخ این است که اتفاقا این خود رفسنجانی بود که بعد از پایان جنگ, با عنوان سازندگی اقتصادی پای ورود سپاه در اقتصاد کشور را رسما باز کرد, و این خودش بود که عاقبت پاداش این “خدمتش” را نیز دریافت کرد.
سایت “ایران وایر” مجموعه مقالات نسبتا مفصلی راجع به سپاه امروز منتشر کرده است با عنوان: “راهنمای کامل تشکیلات و بخشهای مختلف سپاه پاسداران” که برای علاقه مندان بدین موضوع شاید جالب باشد.
حسنک / 07 April 2019