ارتش سوریه اعلام کرد که اسرائیل اهدافی را در منطقه صنعتی حلب در شمال این شهر بمباران کرد. برخی منابع اپوزیسیون سوریه گفته‌اند که انبارهای مهمات سپاه قدس و فرودگاه بین‌المللی حلب که در اختیار ایران قرار دارد هدف بمباران‌ها قرار گرفته است.

حلب در یکی از بمباران‌ها (عکس: آرشیو)

ارتش سوریه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که جنگنده‌های متخاصم به منطقه شیخ نجار در اطراف فرودگاه بین‌المللی حلب حمله کردند. اسرائیل تاکنون درباره این حمله سکوت کرده است.

یک منبع نظامی سوریه به خبرگزاری سانا گفت پدافند هوایی این کشور با حمله هوایی اسرائیل مقابله کرده و موفق شده چندین موشک را بر فراز حلب رهگیری و سرنگون کند.

در اثر این حملات برق شهر حلب قطع شد. حلب دومین شهر بزرگ سوریه و مرکز صنعتی این کشور است.

دو منبع نزدیک به تهران به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که سپاه قدس در حلب انبارهای مهمات دارد و از این شهر برای تأمین نیازهای لجستیکی حزب‌الله لبنان و سایر شبه‌نظامیان شیعه هم‌پیمان خود استفاده می‌کند. کمتر از یک سال قبل هم جنگنده‌های اسرائیلی فرودگاه بین‌المللی حلب را بمباران کرده بودند.

شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران در دمشق و در جنوب و شرق سوریه مستقرند. این مناطق بیشترین بمباران‌ها را در جنگ داخلی سوریه متحمل شدند و ساکنان آن‌ها به کشورهای مجاور پناه بردند.

اسرائیل اوایل بهمن سال گذشته نیز به مواضع نیروهای سپاه پاسداران در سوریه حمله کرد. دیده‌بان حقوق بشر سوریه در آن زمان اعلام کرد که این حملات ۲۱ کشته بر جا گذاشت که ۱۲ نفر از آنها از نیروهای سپاه بودند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده که این کشور صدها بار اهدافی را در سوریه بمباران و منهدم کرده است. حمله شامگاه گذشته اما نخستین حمله بعد از شناسایی حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان در دولت ترامپ است.

روز گذشته به درخواست سوریه شورای امنیت سازمان ملل درباره حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان جلسه فوق‌العاده برگزار کرد. در شورای امنیت بریتانیا، فرانسه، لهستان، آلمان و بلژیک در مورد پیامدهای «الحاق غیرقانونی» بلندی‌های جولان به خاک اسرائیل ابراز نگرانی کردند. کارن پیرس، سفیر بریتانیا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت گفت تصمیم ایالات متحده آمریکا، ناقض قطعنامه سازمان ملل در سال ۱۹۸۱ است. اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که به قطعنامه سازمان ملل پایبند می‌ماند و بلندی‌های جولان را همچنان به عنوان یک منطقه اشغال شده می‌شناسد.

بیشتر بخوانید: