معاون وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران از بهرهبرداری از نسخه نخست “موتور جستوجوگر ملی” در اينترنت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی حکيم جوادی، معاون وزير ارتباطات و رئيس سازمان فنآوری اطلاعات ايران امروز ۳۰ فروردينماه با اعلام اين خبر گفت: “ايران در کنار موتورهای جستوجوگر داخلی نياز به يک موتور جستوجوی ملی نيز دارد که کارهای تحقيقاتی اجرای آن به پايان رسيده است.”
وی اظهار داشت که چندين مؤسسه تحقيقاتی در ايران در بخش فراهم آوردن دسترسی به موتورهای جستوجوگر فعال هستند و قرار است نسخه نخست اين طرح در سال جاری خورشيدی بهاجرا در آيد.
حکيم جوادی افزود: “سازمان فنآوری اطلاعات مانند بسياری از کشورهای ديگر که از موتورهای جستوجوی بومی مطابق با فرهنگ و نياز جامعه استفاده میکنند تأکيد بر راهاندازی موتور جستوجوگر ملی دارد.”
رضا تقیپور، وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران، نخستين بار موضوع راهاندازی “موتور جستوجوگر ملی” را که “بتواند با موتورهای جستوجوگری چون ياهو و گوگل رقابت کند” در نيمه سال ۸۹ مطرح کرد.
رضا تقیپور، وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران در تيرماه سال گذشته گفته بود: چين در اين زمينه فعاليت داشته و بر اين اساس ايران از تجربه اين کشور برای اجرای اين طرح استفاده خواهد کرد
تقیپور گفت ايران برای جوابگويی به نيازهای داخلی میخواهد “موتور جستوجوگر ملی” راهاندازی کند و حتی اين طرح در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پيشبينی شده است.
در آن زمان حتی نام “ياحق” برای اين موتور جستوجوگر پيشنهاد شد.
رضا تقیپور در تيرماه سال گذشته گفته بود: “چين در اين زمينه فعاليت داشته و بر اين اساس ايران از تجربه اين کشور برای اجرای اين طرح استفاده خواهد کرد.”
وی همچنين تجربيات کره جنوبی در اين زمينه را نيز مثبت دانسته بود.
“موتور جستوجوگر ملی و بومی” همچنين از سوی کشورهای اسلامی، از جمله مصر و عربستان نيز مورد استفاده قرار میگيرد و چنين کشورهايی از آن استقبال میکنند.
اين در حالی است که مسئولان امنيتی ايران بارها از “ناپاک” بودن اينترنت جهانی، “ناامن” بودن اينترنت و “ابزار جاسوسی بودن” موتورهای جستوجوگری چون گوگل و ياهو سخن گفتهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی ايران بههمين خاطر در کار راهاندازی “اينترنت ملی” هستند.
وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران ۱۵ فروردينماه جاری گفته بود: “مهمترين اولويت ما در سال جديد افتتاح شبکه ملی اطلاعات است که فاز اول آن را تا خرداد ۹۱ افتتاح میکنيم.”
وی افزوده بود: “ايجاد مراکز داده داخلی، توسعه نرمافزارها مانند موتور جستوجوی بومی، سيستم عامل بومی و پست الکترونيک توسط بخش خصوصی در حال انجام است که اميدواريم فاز اول بهزودی افتتاح شود و فاز دوم هم تا پايان سال ۹۱ بهخوبی آغاز شود.”
مرکز آمار ايران میگويد از مجموع جمعيت ۷۵ ميليونی ايران ۱۱ ميليون نفر کاربر اينترنت هستند.
تهران، مازندران و اصفهان به ترتيب بيشترين کاربران اينترنت و سيستان و بلوچستان کمترين کاربر اينترنت را در ايران دارند.
از طریق این موتور شما می توانید مهر٬ تبسیح٬ قبر٬ کفن٬ امامزاده٬ سحر٬ جادو٬ سر کتاببین٬ بسیجی٬ آیت الله٬ سنگ قبر٬ چادر٬ غساله٬ غسال٬ قبرکن٬ مزدور٬ پاسدار٬ مرقد امام٬ سرفبر آقا٬ واجبی٬ خانه ی عفاف٬ تلقین خوان٬ بیت رهبری٬ توالت اسلامی٬ صیغه ای٬ کاپوت اسلامی٬ قرآن٬ کتاب دعا٬ میوه درخت باه٬ قرآن ناطق٬ آخوند٬ مزدور٬ آیت الله٬ سارق٬ وطن فروش٬ حزب الهی٬ عبا٬ کفن٬ چادر٬ عمامه٬ تونیکه٬ روسری٬ لباده٬ طلبه٬ طالبان٬ نعلین و منبر و حسینیه و تکیه و عزا و سوگواری و امام و پیامبر و مرگ و میر و شهید و شهادت و قتل و قاتل و سنگسار و. شلاق و اعدام و و وسایل دیگر تخریب ایران و ایرانیت جستجو کنید. اجرتان با سید الشهدا سعید امامی که فرزند ژنتیکی شخص رهبری و شخص خود خود امام زمان عج بود.
اصلا بر اینترنت. زنده باد منبر
کاربر مهمان / 18 April 2012