مقامهای محلی ولايت تخار در شمال افغانستان میگويند بيش از ۱۴۰ دانشآموز يک مدرسه پس از نوشيدن آب از ذخيره آب آشاميدنی مدرسه، مسموم شدهاند.
اين رويداد روز سهشنبه ۲۹ فروردينماه، در دبيرستان مرکزی شهرستان رستاق ولايت تخار رخ داده است و گفته میشود احتمال دارد شمار دانشآموزان مسمومشده افزايش يابد.
محمد حسين، فرماندار رستاق گفت که تاکنون علت مسموميت دانشآموزان مشخص نشده است اما تحقيقات پليس در مورد چگونگی بروز اين رويداد آغاز شده است.
وی گفت دانشآموزان مسمومشده در بيمارستان محلی رستاق تحت درمان قرار گرفتهاند اما وضعيت آنان نگرانکننده نيست.
۳۸ درصد از هشت و نيم ميليون دانشآموز افغانی را دختران تشکيل میدهند
در زمان رژيم طالبان آموزش رسمی دختران در مدارس ممنوع بود اما پس از سقوط طالبان در سال ۱۳۸۱ و روی کار آمدن دولت تحت رهبری حامد کرزی، دختران از حق مساوی برای آموزش ابتدايی و عالی برخوردار شدهاند.
بر پايه آمار تازه وزارت آموزش و پرورش افغانستان، در حال حاضر شمار دانشآموزان در اين کشور در حدود هشت و نيم ميليون نفر است که نزديک به ۳۸ درصد از آنان را دختران تشکيل میدهند.
اما با وجود پيشرفتهای افغانستان در زمينه فراهمسازی شرايط تحصيل برای دختران و پسران، هنوز هم شماری از افراد وابسته به طالبان در مناطق دورافتاده اين کشور مخالف آموزش دختران و حتی پسران در مدارس دولتی هستند.
طی سالهای اخير موارد متعددی از مسموميت دانشآموزان دختر از جمله در منطقه فرخار ولايت تخار، کوهستان ولايت کاپيسا و شهر غزنی در جنوب کابل رخ داده است.
در مواردی نيز دختران دانشآموز با اسيد مورد حمله قرار گرفتهاند. همچنين دهها مدرسه در جنوب اين کشور بهدليل تهديد طالبان بسته و يا به آتش کشيده شدهاند.
وزارت آموزش و پرورش افغانستان اعلام کرده است که هنوز هم بيش از ۵۰۰ مدرسه در جنوب افغانستان بهدليل نگرانیهای امنيتی و تهديد طالبان مسدود میباشند و اين وضعيت سبب شده است که دستکم ۴۰۰ هزار دانشآموز بههخاطر چنين مشکلاتی از تحصيل باز بمانند.
این بیچارگان دختر پیش از این مسمومیت توسط اسلام مسموم شده بوده بوده اند. و حالا دیگر البته این دویومین مسمومیت و بیماریس که بازهم برداران طالب رقمش کرده اند و از اسلام شرچشمه آمدن کرده.
حمد مراد از ولایت پشتون / 17 April 2012