بیست و سومین روز اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه و هجدهمین روز اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران. با وجود هشدار رئیس قوه قضائیه و تهدید کارگران از سوی اشخاص ناشناس، خواسته‌ها تغییر نکرد، فقط بر شمار معترضان افزوده شد. کارگران نیشکر هفت‌تپه خواهان آزادی اسماعیل بخشی، نماینده خود و خلع یلد از بخش خصوصی‌اند. کارگران فولاد اهواز نیز خواهان راه‌اندازی خط تولید، ‌بازگرداندن مالکیت این مجتمع از بانک ملی به دولت و پرداخت کامل دستمزدهای معوقه‌شان هستند.

سه‌شنبه ۶ آذر: هجدهمین روز اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران (عکس: شبکه های اجتماعی)

تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفت‌تپه در شوش

اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه سه‌شنبه ۶ آذر ادامه یافت. کارگران معترض خواهان آزادی اسماعیل بخشی، نماینده خود هستند که همراه با سپیده قلیان، فعال مدنی از یکشنبه گذشته تاکنون در بازداشت به سر می‌برد.

«اسماعیل رو گرفتن، ما همه بخشی هستیم» از شعارهای روز سه‌شنبه معترضان در شوش بود.

مصطفی نظری دادستان عمومی و انقلاب شوش همزمان با تداوم اعتراضات کارگران هفت‌تپه اعلام کرد که تحقیقات در پرونده اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در مرحله مقدماتی است. برای ۱۷ کارگر دیگر که ۲۷ آبان بازداشت و به قید وثیقه آزاد شدند، پرونده قضایی تشکیل شده است. دادستان عمومی و انقلاب شوش حاضر نشد در جمع خبرنگاران جزئیات اتهامات بخشی و قلیان را توضیح دهد. نظری گفت:

«بنده سخنگوی قوه قضائیه نیستم. تا زمان مشخص شدن پرونده، جزئیات آن را نمی‌توانیم بگوییم. تا وقتی فردی محکوم نشده جزئیات آن را نخواهیم گفت.»

اتحادیه آزاد کارگران ایران از تهدید کارگران خبر داده است. عده‌ای ناشناس با تلفن‌های همراه کارگران تماس گرفته‌اند و آن‌ها را تهدید کرده‌اند که اگر در تجمع‌های اعتراضی شرکت کنند، بازداشت می‌شوند. روز گذشته صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه کارگران معترض را به فراهم آوردن بستر برای «فعالیت دشمن» متهم و اعلام کرد:

«با کسانی که از مطالبات کارگری برای بر هم زدن نظم کشور استفاده می‌کنند، برخورد خواهد شد.»

با انتشار خبر تخلفات ارزی و اختلاس مدیر عامل شرکت، ۱۴ آبان دور تازه اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه آغاز شد. رئیس سازمان خصوصی‌سازی ایران تخلف ارزی مدیرعامل این شرکت را مربوط به نیشکر هفت‌تپه ندانسته است. حسین نقوی حسینی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم به نقل از سخنگوی قوه قضائیه گفته که مدیرعامل این شرکت در زندان نیست. سازمان خصوصی‌سازی ایران سال ۱۳۹۴ مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه را به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار کرد.

راهپیمایی و تجمع اعترضی صدها کارگر فولاد اهواز

فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، از راهپیمایی صدها کارگر معترض فولاد اهواز در شوش خبر می‌دهد. در هجدهمین روز اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران کارگران شعار می‌دادند:

«ما کارگر آهنیم، ریشه ظلم رو می‌کنیم»

کارگران با تجمع در مقابل استانداری اهواز خواهان راه‌اندازی مجدد خط تولید و پاسخگویی مسئولان شدند. نارضایتی از عملکرد مسئولان در شعارهای کارگران که در تجمع سه‌شنبه ۶ آذر پرشمارتر از روزهای دیگر بودند، نمود پیدا کرد:

«نه حاکم، نه دولت – نیستن به فکر ملت»

«دولت، مافیا – پیوندتان مبارک»

کارگران فولاد اهواز خواهان راه‌اندازی خط تولید، ‌بازگرداندن مالکیت این مجتمع از بانک ملی به دولت و پرداخت کامل دستمزدهای معوقه‌شان هستند.

ویدیویی از یک زن کارگر با روسری سبزرنگ در شبکه‌های اجتماعی بازتاب زیادی داشته است. این زن کارگر معترض از همکارانش می‌خواهد تا به حق خود نرسند، به خانه بازنگردند:

بیشتر بخوانید: