در حالی وزارت ارشاد به ۸۰ ناشر علوم دينی وام يک ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومانی پرداخت کرده است که ناشران انگشت‌شمار کتاب‌های ادبی و فرهنگی، بدون پشتيبانی مالی دولتی در شرايط سخت بازبينی و اجازه نشر به حال خود رها شده‌اند.

به گزارش منابع خبری ايران، بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پرداخت وامی به مبلغ يک ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومان به ۸۰ ناشر دينی در سال جاری خبر داد؛ وامی که به ادعای وی برای پشتيبانی از کتاب‌های دينی به‌ويژه ناشران استان قم پرداخت شده است.

بهمن دری ابراز اميدواری کرد که اين ناشران با دريافت وام،‌ “کتاب‌های ارزشمندی را در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران، منتشر کنند.”

دری همچنين به انتشار بيش از ۲۰۰ کتاب در حوزه کتاب‌های دينی و قرآنی با پشتيبانی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود:” اگر ما حمايت نمی‌کرديم اين کتاب‌ها منتشر نمی‌شدند.”

پيش از اين خبرگزاری مهر از حمايت ويژه معاون فرهنگی وزارت ارشاد در انتشار کتاب‌های دينی، مذهبی و مربوط به حنگ ايران و عراق، در کشور خبر داده بود.

بهمن دری: برای حمايت از ناشران فعال در اين عرصه، کتاب‌های دارای محتوای غنی در کمتر از سه روز منتشر می‌شود

بهمن دری در حاشيه بازديد از نمايشگاه سراسری کتاب اردبيل اعلام کرده بود: “برای حمايت از ناشران فعال در اين عرصه، کتاب‌های دارای محتوای غنی در کمتر از سه روز منتشر می‌شود.”

وی گفته بود: “به‌خاطر ترويج مردم به خواندن کتاب‌های ارزشمند، اجازه حضور هر ناشر و هر کتابی در نمايشگاه‌های سراسری کتاب را نمی‌دهيم.”

بهمن دری در آخرين جلسه هیأت علمی هجدهمين دوره کتاب فصل نيز خبر داد: “تا سقف يک‌هزار نسخه، آثار برگزيده و برنده شده در جايزه‌های فصل در حوزه‌های علوم انسانی، دين و دفاع مقدس را خريداری می‌کنيم.”

وی همچنين به پرداخت دو ميليارد تومان برای خريد کتاب‌های قرآنی، نهج‌البلاغه، مفاتيح و يک ميليارد تومان برای خريد کتاب‌های مرتبط با موضوع نماز در سال ۸۹ اشاره کرد.

اين در حالی است که پيش‌تر معاون فرهنگی وزارت ارشاد در گفت‌‌و‌گو با ايسنا ادعا کرد که هر سال هفتاد هزار عنوان کتاب در ايران منتشر می‌شود.

از ميان هفتاد هزار کتابی که معاون وزارت ارشاد به آن اشاره کرده کمتر کتابی وجود دارد که خواننده را جذب کرده باشد.

کتاب‌هايی که با استقبال نسبی خوانندگان روبه‌رو گشته و چند بار منتشر می‌شوند و شمارگان آن‌ها از پنج هزار نسخه تجاوز می‌کند بلافاصله با مشکلاتی رو در رو می‌شوند.

در طول سال های گذشته کم نبودند کتاب‌های موفقی که مجوزشان بدون هيچ گونه توضيحی لغو شد و کم نيستند نويسندگانی که از فرستادن آثارشان به وزارت ارشاد پشيمان شده‌اند.