کانون تدوينگران، انجمن تهيهکنندگان سينمای مستند، انجمن فيلمبرداران و کانون آهنگسازان اعلام کردند حاضر به همکاری با جشنواره فيلم فجر نيستند.
به گزارش منابع خبری ايران، اين چهار صنف سينما دليل عدم همکاری خود را تلاش معاونت سينمايی وزارت ارشاد برای تعطيل کردن خانه سينما اعلام کردهاند.
چهار صنف سينمای ايران گفتهاند بهشرطی در جشنواره فيلم فجر مشارکت میکنند که مشکلات پيشآمده قضايی از سوی معاونت سينمايی بر سر راه خانه سينما رفع گردد.
اين تصميم در پی آن صورت گرفت که محمد خزاعی، دبير جشنواره سیام فجر در خانه سينما نشستی دو ساعته با نمايندگان صنفهای مختلف سينمای ايران داشت.
اين نشست بهمنظور “رفع ابهام” اهالی سينما در مورد شکايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانه سينما برگزار شد که برپايه بيانيه چهار صنف سينمای ايران به نتيجهای نرسيد.
فرهاد توحیدی، رئیس هیأت مدیره خانه سینما یکشنبه ۲۷ آذرماه خبر داده بود که با شکايتی که وزارت ارشاد از خانه سینما کرده است، دادگاهی در روز ۲۱ دیماه برگزار خواهد شد.
پيش از انتشار اين بيانيه، انجمن مستندسازان سينمای ايران و کانون کارگردانان سينمای ايران نيز در بيانيههای جداگانهای اقدام معاونت سينمايی وزارت ارشاد را محکوم کرده بودند
افزون بر اين، به گفته فرهاد توحيدی مسئولان وزارت ارشاد از محاکم قضايی خواستهاند، اداره کل ثبت شرکتها را موظف کنند تا نسبت به ابطلال اساسنامه فعلی خانه سينما اقدام کنند.
وزارت ارشاد معتقد است که اساسنامه خانه سينما “غيرقانونی” است و در همين رابطه از اداره كل ثبت شركتها نيز شكايت كرده است.
وزارت ارشاد با استناد به اساسنامه پيشين خانه سينما که بر مبنای آن، تغييرات اساسنامه بايد به اطلاع وزارت ارشاد و به تأييد شورای فرهنگی عمومی برسد و چون اساسنامه سال ۸۷ از اين دو ويژگی برخوردار نيست، ابطال آن را خواستار شده است.
اما رئيس هيأت مديره خانه سينما گفت اين نهاد خود را موظف میداند از اساسنامهای كه مصوب مجمع عمومی آن است، دفاع كند.
در بیانیه مشترک چهار صنف سینمایی آمده است: “با اين دورنما به نظر میرسد که نمايش صداقت و وفاق برای برگزاری بهتر جشنواره چندان توفيقی نداشتهاست.”
بيانيه افزوده است به همين خاطر اين چهار صنف “مشارکت در جشنواره را منوط به رفع مشکلات پيشآمده قضايی از سوی معاونت سينمايی برای خانهشان يعنی خانهسينما میدانند.”
پيش از انتشار اين بيانيه، انجمن مستندسازان سينمای ايران و کانون کارگردانان سينمای ايران نيز در بيانيههای جداگانهای اقدام معاونت سينمايی وزارت ارشاد را محکوم کرده بودند.
کانون کارگردانان سينمای ايران در بيانيه خود آورده بود: “در اين شرايط صحبت از همکاری صنوف سينمايی با معاونت سينمايی و به تبع آن جشنواره فيلم فجر، تصوری خوشخيالانه است.”
اختلافهای وزارت ارشاد و خانه سينما در دو سال اخير شدت بیسابقهای يافته است طوریکه مسئولان وزارت ارشاد بارها در سخنان خود از انحلال خانه سينما سخن گفتهاند.
وزارت ارشاد در طول سال گذشته تلاش کرد که نهاد ديگری را بهنام “شورای عالی سينما” جايگزين خانه سينما کند. اين وزارتخانه برای تشکيل “شورای عالی سينما” از خانه سينما دعوت بهعمل نياورده بود.
خانه سينما بزرگترين نهاد صنفی سينماگران ايران است که در سال ۱۳۶۵ پس از تصويب طرحی مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد فروش سينما جهت بهبود وضعيت رفاهی و صنفی شاغلان سينما بنياد گذاشته شد. تاريخ فعاليت رسمی اين نهاد از سال ۱۳۷۲ است.