سازمان ملل گروهی را برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به سوریه تعیین کرده است. پانوس مومتیس، هماهنگ‌کننده ارسال این کمک‌ها سه‌شنبه ۶ فوریه تقاضا کرده بود که در سوریه آتش‌بسی یک ماهه برقرار شود. کویت و سوئد برای تصمیم‌گیری درباره این موضوع درخواست تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل را داده بودند. این جلسه که از حمایت آمریکا برخوردار بود شامگاه گذشته تشکیل شد، اما با درخواست امدادگران برای برقراری آتش‌بس در سوریه موافقت نشد.

درخواست آتش‌بس موقت در سوریه به تصویب شورای امنیت نرسید

سازمان ملل اعلام کرده که در دو روز گذشته در اثر حملات هوایی و بمباران‌ها در غوطه شرقی شمار زیادی از غیر نظامیان جان خود را از دست داده‌اند. شهر ادلب تقریباً هر روز بمباران می‌شود. مدارس استان ادلب تعطیل‌اند و بیمارستان‌ها و تأسیسات غیر نظامی هم هدف بمباران‌های ارتش سوریه قرار گرفته‌اند. عملیات «شاخه زیتون» ارتش ترکیه در شمال سوریه نیز همچنان ادامه دارد. صبح جمعه ۷ فوریه جنگنده‌های ترکیه عفرین را مجدداً بمباران کردند. امدادگران سازمان ملل برای امدادرسانی خواهان برقراری آتش‌بس در غوطه‌شرقی، ادلب، عفرین و رقه‌اند.

لازم بود که همه ۱۵ عضو شورای امنیت با درخواست آتش‌بس موافقت کنند. ایالات متحده آمریکا و فرانسه از حامیان برقراری آتش‌بس در سوریه بودند. روسیه اما مخالفت کرد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل بعد از خروج از جلسه در جمع خبرنگاران گفت:

«آتش‌بس انسانی امری غیر واقعی است. وضعیت انسانی از یک ماه پیش هیچ تغییری نکرده و ما تمایل به دیدگاه آتش‌بس و پایان جنگ داریم اما تروریست‌ها، تصور نمی‌کنم موافق آن باشند. حضور آمریکا در سوریه غیرقانونی است و حمله به نیروهایی که با تروریسم می‌جنگند نیز جنایت است.»

جنایت جنگی: اتهام سوریه به آمریکا

نبنزیا  به حمله روز گذشته ائتلاف آمریکا به ارتش سوریه اشاره می‌کند:

روز گذشته نیروهای حامی حکومت سوریه قصد داشتند در هشت کیلومتری شرق منطقه حائل نظامی در کرانه رود فرات، در استان دیرالزور با سلاح‌های سنگین از جمله توپخانه و تانک و موشک از فرات عبور کنند. اما جنگنده‌های ائتلاف به رهبری آمریکا مواضع آن‌ها را بمباران کردند. در این حمله بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای حامی حکومت سوریه کشه شدند. (روسیه می‌گوید فقط ۲۵ نفر مجروح شدند.)

وزارت خارجه سوریه پنچشنبه ۸ فوریه، چند ساعت قبل از برگزاری اجلاس شورای امنیت در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل، از این حمله به عنوان «جنایت جنگی» یاد کرده و آمریکا را به همدستی با تروریست‌‌ها متهم کرده بود:

« کشتار دسته جمعی وحشیانه‌ای که توسط نیروهای ائتلاف در حومه دیرالزور صورت گرفته، تجاوزی جدید و یک جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. تجاوز ائتلاف حمایتی مستقیم از تروریسم بوده و بر ماهیت مقاصد خبیثانه آمریکا علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و وحدت مردم آن تاکید دارد.»

ائتلاف به رهبری آمریکا اعلام کرده که این حمله در هماهنگی با روسیه انجام شده. روسیه اما این موضوع را تکذیب کرده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته است: پرسش‌های زیادی وجود دارد که باید با آمریکا در میان گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: