ماموران امنیتی چند پرسشگر یک موسسه پژوهشی رسمی را بازداشت کردهاند. این افراد درباره اعتراضات دی ماه در ایران نظرسنجی کردهاند و بر اساس نتایج نظرسنجیشان، بیش از ۷۰ درصد مردم از شرایط کشور ناراضی هستند.
کمپین حقوق بشر ایران روز پنجشنبه ۱۹ بهمن با انتشار این خبر از قول محمد آقاسی، رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نوشته است انجام نظرسنجی درباره اعتراضات دی ماه ایران سخت بوده چرا که تعدادی از پرسشگران حین نظرسنجی از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدهاند.
محمد آقاسی درباره نهاد بازداشت کننده پرسشگران این موسسه، اتهامات و وضعیت کنونی آنان توضیح بیشتری نداده اما گفته است: «انجام نظرسنجی درباره اعتراضات اخیر به نسبت نظرسنجیهایی که در ایام انتخابات انجام میشد، در این ایام شاهد دستگیری برخی پرسشگران مرکز بودیم. معمولا نظرسنجی طرحهای ملی مانند بررسی اعتراضات دی ماه ۹۶ در دو روز انجام میشود، اما این طرح با وجود سختیهایی مثل بازداشت پژوهشگران در برخی شهرها طولانیتر شد.»
در گزارش کمپین حقوق بشر ایران آمده است که بازداشت پرسشگران موسسه ایسپا سوالبرانگیز است چرا که این موسسه از مراکز وابسته به جهاد دانشگاهی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است که از سال ۱۳۸۰ با مجوز رسمی فعالیت میکند و در اکثر شهرهای مهم ایران دفتر فعال دارد.
بر اساس نتایج نظرسنجی انجام شده اما ۶۹ درصد شرکتکنندگان مشکلات اقتصادی را دلیل اصلی اعتراضات دانستهاند و ۳۷.۵ درصد شرکتکنندگان بر این باور بودهاند که اعتراضات ادامه خواهند یافت.
به دلیل اعمال سرکوب و سانسور و نبود آزادی بیان، موسسههای مستقل در ایران مجوز برگزاری نظرسنجی ندارند و نتایج نظرسنجیهای نهادهای حکومتی یا نزدیک به آنان نیز یا محرمانهاند یا به دلیل ظن دستکاری یا نظرسازی، چندان مورد اعتماد افکار عمومی نیستند.
از سوی دیگر اما این اولین بار نیست که پرسشگران یا برگزارکنندگان یک نظرسنجی در ایران بازداشت میشوند.
سال ۱۳۸۱ و همزمان با اوجگیری اختلافات هستهای ایران و آمریکا، موسسهای پژوهشی به نام «آینده» نظرسنجیای برگزار کرد که نشان میداد ۷۴ درصد مردم ایران موافق مذاکره با آمریکا هستند.
به گفته کمپین حقوق بشر ایران، تناقض نتایج این نظرسنجی با سیاست رسمی حکومت موجب بازداشت سه تن از برگزارکنندگان این نظرسنجی (عباس عبدی، حسین قاضیان و بهروز گرانپایه) شد. آنان به جاسوسی برای آمریکا متهم شدند.
البته مؤسسۀ مزبور دولتی بوده و وابسته به جهاد دانشگاهی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است و یک مؤسسۀ خصوصی نیست.
کارو / 09 February 2018
حجت الاسلام رسایی در قم؛
دولت تدبیر و امید روی همه دولت ها را سفید کرد/هیچ نماینده ای با چتر وسط مجلس فرود نمی آید
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: همه مشکلات و اعتراض ها محصول و انتخاب خود مردم است، مردم وقتی 4 سال عملکردها را می بینند و مجدد اعتماد می کنند و رأی می دهند چرا یقه ی انقلاب را می گیرند؟ /
همه مقسرند حتی ص ! / 09 February 2018
حتی اگر یک موسسه نظرسنجیِ مستقلِ خارجی
هم در ایران کار کند قطعا نتایج آن قابل استناد
نیست . چون ترسِ مردم از عاقبت کار موجبِ
تقیه ! می شود .
خود من اگر در خیابان دارم راه می روم و یکهو
یک نفر بیاید جلو و بپرسد : آیا رهبر ایران در
ایجاد مشکلات کشور نقش دارد؟ …
بنده چه جوابی می توانم بدهم ؟؟!!
کوین / 10 February 2018
نظر سنجی موسسه اینده به لحاظ علمی نظر سازی بود چون نوع سوالات همه سوگیری داشت . اما نظر سنجی اخیر برای اعتراضات دی ماه حتما باید به اطلاع تمام دستگاه های امنیتی و انتظامی رسانده می شود . لذا نمی توان نیروهای امنیتی و انتظامی را مقصر دانست . هماهنگی موسسه نظر سنج یکی از ملزومات هر موسسه افکار سنجی استاست .
مصطفی / 10 February 2018