اولین جشنواره زنان موفق افغانستان با استقبال گسترده رو به رو شد. احمد کمین، رئیس دانشگاه مطالعات صلح و رسانه کابل که از برگزارکنندگان این جشنواره بوده میگوید ۶۰۰ زن در این جشنواره شرکت کردهاند.
«جشنواره زنان موفق افغانستان» در اولین سال شروع به کار خود از بین ۶۰۰ زن موفق این کشور، در هشت بخش، علمی ادبی، تجاری اقتصادی، فرهنگی اجتماعی، امنیتی نظامی، رسانه، ورزش، هنر و حقوقی قضایی، ۱۶ نفر را به عنوان موفقترین زنان این کشور برگزیده است.
مراسم اختتامیه این جشنواره روز یازدهم ماه ژانویه در شهر کابل برگزار شد و به برندگان لوح تقدیر جشنواره داده شد. موفقترین زنان سال ۲۰۱۷ میلادی بنا به انتخاب جشنواره عبارتند:
در بخش تجاری اقتصادی، کامله صدیقی معین؛
وزارت تجارت و صنایع منیژه وافق رئیس اتاقهای تجارت و صنایع زنان کشور؛
در بخش امنیتی و نظامی، ژنرال بی بی مسلمه امانی، معاون ریاست پاسپورت؛ و دگروال نادره نزار، معاون لوای نظم و عامه ولایت بلخ؛
در بخش حقوقی قضایی رحیمه رضایی، رئیس دیوان احوال شخصیه ولایت کابل؛ و انیسه رسولی، رئیس دیوان جرایم سنگین و فساد اداری؛
در بخش هنری، تیم ارکستر زهره مربوط انستیتوت ملی موسیقی افغانستان و ربابه محمدی، نقاش موفق و معلول؛
در بخش فرهنگی اجتماعی، فخریه ممتاز، بنیانگذار مرکز رفاهی و باشگاه یوگای زنان، و حمیرا ثاقب، فعال مدنی؛
در بخش علمی ادبی، دکتر شکردخت جعفری، عالم محقق، و سیمین حسن زاده، معین پیشین وزارت اطلاعات و فرهنگ، و همچنین زمزمه نیازی، شاعر؛
در بخش ورزشی، زهره رضایی، قهرمان ورزشی، و معصومه حبیبی، قهرمان ورزشی جام جهانی؛
و در بخش رسانه، مریم درانی، رئیس رادیو میرمن قندهار.
برخورد سرد دولت
احمد کمین، از مسئولان و برگزارکنندگان این جشنواره ادر گفت و گو با زمانه میگوید در حالی که این جشنواره با استقبال غیرمنتظره زنان و سازمانهای غیردولتی روبهرو شده، استقبالی از جانب دولت افغانستان و به ویژه وزارت امور زنان نشد.
به گفته کمین، درخواست یک ماه قبل آنها از برخی از سازمانهای دولتی بی پاسخ ماند و حتی دعوتنامهای که برای نمایندگان وزارت امور زنان فرستادند، جدی گرفته نشد.
کمین معتقد است که نمایندگان دولتی اهمیت این جشنواره را درست تشخیص ندادند و از آن استقبال نکردند تا در برنامههای اعطای جوایز حاضر شوند و حمایت معنوی خود را از این زنان فعال و موفق کشور نشان بدهند؛ در حالی که تشویق و توانمندسازی زنان کشور وظیفه دولت و سازمانهای دولتی است.
این در حالیست که بسیاری از سازمانهای خصوصی و غیردولتی در روزهای فعالیت این جشنواره پشتبانی خود را اعلام کردند و حتی خواستند در سال دوم در تدارکات این جشنواره سهم داشته باشند.
اولین جشنواره زنان موفق افغانستان در حالی شروع به فعالیت کرد که مذهبیان و روحانیان کشور، سال گذشته بارها علیه فعالیتهای زنان پیشگام جامعه اعتراض کردند و خواستار متوقف کردن هر گونه فعالیت اجتماعی زنان در شبکههای اجتماعی شدند. حملههای پی در پی به دفاتر رسانههای مختلف نیز باعث محافظهکارتر شدن زنان و به ویژه دختران جامعه شده است.
فعالیت این جشنواره با اعطای لوح جشنواره و اعلام برندگان سال به پایان نمیرسد، بلکه در طول سال تا زمان انتخاب زنان موفق سال بعد، دورههای آموزشی و تبادل افکار و اندیشه با زنان موفق کشورهای همسایه نیز تدارک دیده شده است.
احمد کمین در گفتوگو با زمانه میگوید باعث خوشحالی بنیانگذاران این جشنواره بوده که زنان زیادی در حین مراسم به آنها مراجعه کردهاند و از شرایط شرکت در این جشنواره جویا شدهاند.
کمین میگوید یکی از اهداف آنها تشویق و قدردانی از زنان فعال و موثر جامعه است تا با وجود این همه سختی و عدم امنیت دست از فعالیت و علاقههای خود نکشند و برای ساختن جامعه امنتر و بهتر بیش از پیش کوشا باشند.
به گفته کمین، رسانهها و دولت بیشتر از ناتوانی و نبود شرایط کار و فعالیت زنان حرف میزنند و زنانی را که با وجود این همه دشواری موفق شدهاند و دست از فعالیت نکشیدهاند فراموش کردهاند و بدون پشتبان گذاشتهاند.
از مهمترین اهداف این جشنواره ابراز قدردانی از این زنان فعال و موفق و افزایش نیرو و خوشبینی در زنان افغانستان است. زنانی که پیش از مردان تلاش میکنند تا به کوچکترین دستاوردها در جامعه برسند.
برخی از زنان پیشگام جامعه، که در برنامههای اولین جشنواره زنان افغانستان حضور داشتند، معتقدند که این جشنواره باید زودتر از این راه اندازی میشد. برخی هم میگویند هر بخش این جشنواره در آینده باید به صورت جداگانه و مستقل برگزار بشود.
اولین جشنواره زنان موفق افغانستان سال آینده، در دومین سال برگزاری خود، بخش سینما را نیز اضافه خواهد کرد. شمار زنان موفق افغانستان در عرصه سینما نیز رو به افزایش است و جای فیلمسازان معروف زن افغانستان در این جشنواره خالی بود.
به گفتوگوی با احمد کمین، رئیس دانشگاه مطالاعات صلح و رسانه افغانستان و از برگزارکنندگان این جشنواره، میتوانید در اینجا گوش دهید: