صولت مرتضوی، رئيس ستاد انتخابات وزارت کشور ايران، تشکيل “کميته صيانت از آرا” را “غيرقانونی” ناميد.
مرتضوی روز پنجشنبه پنجم آبان ۱۳۹۰ به خبرگزاری ايرنا گفت: “ايران اسلامی بهترين و قویترين دستگاه و کميته نظارتی جهان را دارد و در هيچ جای جهان دستگاه و کميته نظارتی برتر از سيستم نظارتی ايران وجود ندارد.”
در ایران شورای نگهبان که شش عضو آن بهطور مستقیم و شش عضو دیگر آن بهطور غیر مستقیم از سوی آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی انتخاب میشوند، ناظر برگزاری انتخابات است.
بهمن اخوان يکی از نمايندگان مجلس چند ماه پیش به روزنامه شرق گفت: “طبيعی است که نمايندگان به دنبال برگزاری انتخابات سالم باشند و برخی از نمايندگان پس از بالا گرفتن بحثهای مربوط به جريان انحرافی و تلاش اين جريان برای تأثيرگذاری در انتخابات نهمين دوره مجلس شورای اسلامی به اين فکر بيفتند تا به دنبال راهکارهايی برای برگزاری انتخابات سالم و عادلانه باشند.”
جريان انحرافی در ادبيات سياسی ايران درباره اسفنديار رحيم مشايی، رئيس دفتر رئيسجمهور ايران و همفکران وی به کار برده میشود. منتقدان “جريان انحرافی” میگويند اين جريان در صدد تضعيف “اسلام، روحانيت و ولايت فقيه” است.
نمايندگان مجلس مدتی است درباره سلامت انتحابات مجلس نهم که قرار است ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برگزار شود، ابراز نگرانی میکنند، آنها میگويند «جريان انحرافی» دولت میخواهد دستکم ۱۵۰ کرسی مجلس را بهدست آورد
وی شباهت “کميته صيانت از آرای اصولگرايان” را با “کميته صيانت از آرا” که در انتخابات رياستجمهوری سال ۱۳۸۸ از سوی اصلاحطلبان تشکيل شد، رد کرد.
حکومت ايران در سال ۱۳۸۸ نيز کميته صيانت از آرا را غيرقانونی اعلام کرده بود.
در همین حال تارنمای رجانيوز نزديک به اصولگرايان مخالف محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران از تشکيل “جنبش حراست از آرای مستضعفين” خبر داده است.
هفته گذشته نيز مرتضی آقاتهرانی، دبيرکل جبهه پايداری انقلاب اسلامی در همايش استانی اين جبهه تازه تأسيس جريان اصولگرا در شهر قم خواستار آن شد که در انتخابات آينده مجلس “رأيی دزديده نشود” و “در انتخابات تقلب صورت نگيرد.”
نمايندگان مجلس مدتی است درباره سلامت انتحابات مجلس نهم که قرار است ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برای انتخاب ۲۹۰ نماينده در سراسر ايران برگزار شود، ابراز نگرانی میکنند. آنها میگويند «جريان انحرافی» دولت میخواهد دستکم ۱۵۰ کرسی مجلس را بهدست آورد.
با ابراز نگرانی شماری از نمايندگان مجلس درباره سلامت انتخابات مجلس، علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران گفت دولت بايد مراقب باشد تا به دخالت در انتخابات متهم نشود.
احمد جنتی، دبير شورای نگهبان نيز گفته است: «جريان انحرافی میخواهد با پولهای کلان مجلس را قبضه کند.»
همچنين حجتالاسلام ابراهيم رئيسی، معاون اول قوه قضائيه ايران گفته دولت بايد در عمل نشان دهد که در انتخابات هيچگونه دخالتی نمیکند و انتخابات را بهصورت قانونی برگزار میکند.
برای نخستين بار است که اصولگرايان در اين سطح، دولتی را به «دخالت در انتخابات» متهم میکنند.
با اين حال مقامهای دولت ايران در واکنش به اين سخنان گفتهاند اتهام “دخالت دولت در انتخابات” بايد سند داشته باشد.