صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه انتقادهای رئیس‌جمهوری پیشین ایران را مصداق «خیانت به جمهوری اسلامی ایران» دانست و به آنها پاسخ گفت.

احمدی‌نژاد: «ما با برادران لاریجانی مخالفیم»

آملی لاریجانی یکشنبه ۱۲ آذر در همایش بسیج حقوق‌دانان ادعا کرد که «تخریب و هجمه‌ها» علیه قوه قضائیه افزایش یافته است.

او بدون نام‌بردن از محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران به انتقادهای جنجالی او از قوه قضائیه اشاره کرد و گفت که «در درون کشور کسانی علیه قوه‌ قضائیه و مسئولان دستگاه قضایی دروغ‌هایی را می گویند و این دستگاه را تخریب می کنند. آقایی که در چند دقیقه صحبت کردند و از مسئولان سابق بوده، ۵۰ حرف خلاف واقع علیه قوه‌ قضائیه گفته است، چرا؟ متاسفانه توجه نمی‌کنند که خیانت به جمهوری اسلامی ایران است.»

او سخنان احمدی‌نژاد را «خنجر از پشت‌زدن به نظام جمهوری اسلامی» خواند.

محمود احمدی‌نژاد هفتم آذر فقط چند ساعت بعد از آنکه سخنگوی قوه قضائیه از او به عنوان «یک لات از چشم افتاده» یاد کرد، در نامه‌ای سرگشاده، با لحنی متفاوت به رهبر جمهوری اسلامی هشدار داد که به دلیل عملکرد قوه قضائیه و بی‌تفاوتی و ناکارآمدی دولت، وضع کشور «مدت‌هاست که از خط قرمز عبور کرده و به صفر نزدیک» شده است.

او روز پنج‌شنبه دوم آذرماه نیز در گفت‌وگوی ویدئویی با سایت «دولت بهار» به قوه قضائیه حمله کرده و آن را ناقض قانون اساسی دانسته بود. او در این مصاحبه گفت: «اگر قرار بود دیکتاتوری قوه قضائیه داشته باشیم انقلاب نمی‌کردیم» و قوه قضائیه «تنها قوه‌ای است که نظارتی بر آن نیست، تنها قوه‌ای است که ۳۸ سال است کسی از آن انتقاد نکرده است».

قوه قضائیه و وضعیت زندان‌ها

احمدی‌نژاد در آن گفتگو به وضعیت زندان‌ها در ایران نیز اعتراض کرد و با اشاره به کشته‌شدن ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس در زندان گفت که «مثل آن بنده خدا که جنازه‌اش را تحویل خانواده‌اش دادند؛ در وبلاگش یک چیزی نوشته بود. خب کی این کار را کرده؟ قوه قضاییه این کار را کرده.»

احمدی‌نژاد ادعا کرده بود که بر سر مسئله ستار بهشتی با آملی لاریجانی «دعوا» کرده است. او مدعی شد که رئیس قوه قضائیه از زندان‌ها سرکشی نمی‌کند.

رئیس‌جمهوری پیشین ایران گفت که درخواست او در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش برای دیدار از زندان اوین بی‌پاسخ ماند. او از قرارداشتن سازمان زندان‌های در حیطه نظارتی قوه قضائیه انتقاد کرد و آن را بر خلاف قانون اساسی خواند.

هرچند آملی لاریجانی اشاره‌ای به ستار بهشتی نکرد، اما گفت که بر زندان‌ها نظارت می‌کند و به طور تصادفی از آنها سرکشی می‌کند. او همچنین الحاق سازمان زندان‌ها به قوه قضائیه را مطابق اساس قانون اساسی دانست.

او انتقادهای محمود احمدی‌نژاد را «دروغ‌های عجیب و غریب» خواند و هشدار داد که «عده‌ای می خواهند برای خود کاسبی راه بیاندازند و بگویند ما منجی هستیم؛ چرا می‌خواهید به خاطر یک کار سخیف، روی ارزش‌های انقلاب یک خط سیاه بکشید؟»

تنش بین نیروهای طرفدار احمدی‌نژاد و دستگاه قضائی ایران در هفته‌های اخیر شدت گرفته است. چند روز پیش از گفت‌وگوی دوم آذرماه احمدی‌نژاد با سایت «دولت بهار»، حمید بقایی، معاون اجرایی سابق او در دوران ریاست جمهوری، علی‌اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی و رسانه‌ای او و حبیب‌الله جزء خراسانی، ذیحساب نهاد ریاست جمهوری در دولت احمدی‌نژاد در اعتراض به اتهام‌های قضائی علیه آن‌ها در حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری، بست نشستند. احمدی‌نژاد با حضور در جمع آنها گفته بود که «ما با برادران لاریجانی مخالفیم.»

این بست‌نشینی با دخالت نیروهای لباس‌ شخصی پایان یافت.

پس از آن حمید بقایی از اعطای سکه به شخصیت‌های بلندپایه حکومتی از جمله ابراهیم رئیسی (تولیت آستان قدس رضوی)، محمد علی جعفری (فرمانده سپاه پاسداران)، حسن فیرورآبادی ( رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران) و غلامحسین محسنی اژه‌ای (سخنگوی کنونی قوه قضائیه، وزیر اطلاعات در دولت نهم و دادستان وقت کل کشور) خبر داد.


در همین زمینه