جمهوری جزایر فیجی جمعه ۱۰ نوامبر نسبت به هزینههایی که تغییرات اقلیمی به کشورهای فقیر تحمیل میکند هشدار داد و از جامعه جهانی خواست که با کاهش گاز دیاکسید کربن، گرمایش زمین را متوقف کند و به بقای این کشور در برابر تهدیداتی مانند توفندههای سهمگین و سیل کمک کند.
بر اساس گزارشی که جمعه ۱۰ نوامبر جمهوری جزایر فیجی به بانک جهانی ارائه داده، این کشور کوچک در اقیانوس آرام جنوبی ۱۰ درصد از درآمد سرانه ملیاش را به مقابله با فجایع اقلیمی اختصاص داده است. در ۵ سال گذشته این هزینهها در فیجی ۴ برابر افزایش پیدا کرده. جمهوری جزایر فیجی امید دارد که بتواند در زمینه مقابله با فجایع طبیعی از بانک جهانی کمک بگیرد.
جمهوری جزایر فیجی ریاست بیست و سومین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP) را به عهده دارد. این اجلاس ۶ نوامبر در شهر بن در آلمان آغاز شده و تا ۱۷ نوامبر هم ادامه دارد.
فرانک بینی ماراما، نخستوزیر جمهوری جزایر فیجی در بیانیهای خطاب به جامعه جهانی گفته است:
«به نام رئیس بیست و سومین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل از جامعه جهانی میخواهم اقداماتی مؤثر و پیگیر را برای توقف گرمایش زمین انجام دهد و به این ترتیب سبب شود که ما هم بتوانیم به رشد و توسعه ادامه دهیم.»
جمهوری جزایر فیجی در اقیانوس آرام به دلیل گرمایش زمین در معرض سیل و طوفان و توفنده قرار گرفته است. در سال جاری این کشور برای بازسازی پلها و جادههایی که توفان یا سیلابها آنها را تخریب کردهاند و همچنین برای جابجایی ساکنان روستاهایی که در فجایع طبیعی آسیب دیدهاند ۱۶۸ میلیون دلار اختصاص داده است. در گزارش جمهوری جزایر فیجی به بانک جهانی گفته شده که این مبلغ معادل دو درصد درآمد سرانه ملی این کشور در سال ۲۰۱۳ است:
«با افزایش خطرات اقلیمی در جهان، جمهوری جزایر فیجی نمیتواند از نظر اقتصادی با فجایع طبیعی مقابله کند.»
#Fiji will support #SolomonIslands Islands following flash floods that have caused severe destruction and death. http://t.co/hRyBvLg0lL
— Fiji Government (@FijiGovernment) 6. April 2014
جمهوری جزایر فیجی به دلیل گرمایش زمین، علاوه بر فجایعی مانند سیلابها و توفانها، در معرض فرسایش خاک و از دست دادن زمینهای کشاورزی قرار گرفته. بیماریهای واگیرداری مانند تیفوس، تب شالیزار و تب دانگی (یا تب استخوانشکن) هم در این کشور شیوع پیدا کردهاند.
در مارس ۲۰۱۶ توفنده وینستون که سهمگینترین توفنده در آن سال بود، جزایر فیجی را پیمود و خسارتی معادل یک میلیارد دلار به بار آورد. در این حادثه ۴۰ نفر نیز کشته شدند.
تعهدات کنونی برای کاهش دادن سطح گازهای گلخانهای توسط کشورهای جهان در سطحی که گرمایش کره زمین به حداقل ۳ درجه سانتیگراد برسد، کارساز نیست. توافقنامه پاریس برای کاهش گازهای گلخانهای مکانیسمی را طرح کرده اما قواعدی تعیین نکرده است. در بیستوسومین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP) به ریاست فرانک بینی ماراما، نخستوزیر جمهوری جزایر فیجی نمایندگانی از ۲۰۰ کشور جهان قواعدی را برای رسیدن به اهداف توافقنامه پاریس تعیین میکند.
بیشتر بخوانید: