رجيب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه گفت بشار اسد، رئيس‌جمهوری سوريه مانند معمر قذافی رهبر ليبی، درخواست‌های بين‌المللی را برای پايان دادن به سرکوب معترضان «ناديده» می‌گيرد.

به گزارش آسوشيتدپرس، حمله نيروهای نظامی سوريه به معترضان از آغاز ماه رمضان (اوت ۲۰۱۱) با کشته‌شدن صدها نفر از مخالفان و بازداشت هزاران نفر شدت گرفته است.

رجيب طيب اردوغان چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ گفت تماس‌های ترکيه با معمر قذافی و بشار اسد «هيچ نتيجه‌ای» نداشته است.

درگيری‌ها در سوريه از ماه مارس ۲۰۱۱ آغاز شده است. ناآرامی‌ها در ليبی نيز يک ماه پيش از درگيری‌های سوريه شروع شده است.

نخست‌وزير ترکيه افزود شخصاً با بشار اسد صحبت کرده و احمد داود اوغلو، وزير امور خارجه خود را نيز به دمشق فرستاده اما دولت سوريه همچنان به حمله عليه غيرنظاميان ادامه می‌دهد.

ترکيه، همسايه و متحد نزديک سوريه است اما از هنگام تشديد سرکوب معترضان سوريه‌ای، روابطش با اين کشور تيره شده است.

نخست‌وزیر ترکیه: شخصاً با بشار اسد صحبت کرده و احمد داود اوغلو، وزير امور خارجه خود را نيز به دمشق فرستاده‌ام اما دولت سوريه همچنان به حمله عليه غيرنظاميان ادامه می‌دهد

احمد داود اوغلو، وزير امور خارجه ترکيه نیز دو روز پیش بشار اسد را فراخواند تا به عمليات نظامی پايان دهد در غير اين صورت پيامدهای دشواری در انتظار اوست.

داود اوغلو گفت: «اين آخرين سخنان ما با رهبران سوريه است. چيزی که انتظار داريم توقف فوری و بدون پيش‌شرط عمليات نظامی است.»

داود اوغلو هشدار داد که اگر عمليات نظامی متوقف نشود ديگر حرفی نمی‌ماند تا در مورد اقدامات لازم بگوييم.

دبيرکل سازمان ملل نيز در گفت‌وگويی با بشار اسد خواهان پايان فوری عمليات نظامی و بازداشت‌های گسترده معترضان شده است.

اما دولت سوريه می‌گوید هدفش از اين سرکوب‌ها، «ريشه‌کن کردن تروريست‌هايی» است که به ناآرامی‌ها دامن زده‌اند.

گروه‌های مدافع حقوق بشر می‌گويند از ماه مارس تاکنون بيش از ۱۸۰۰ غيرنظامی در سوريه کشته شده‌اند.

در يکی از تازه‌ترين حملات، نيروهای نظامی سوریه شهر لاذقيه در شمال اين کشور را با تانک مورد حمله قرار داده‌اند. آمار کشته‌شدگان چند روز اخیر در لاذقيه به بيش از ۳۴ نفر رسيده است.

حکومت سوريه از آغاز اعتراضات در اين کشور اصلاحاتی را در ساختار سياسی اين کشور به تصويب رساند اما مخالفان اين اصلاحات را ناکافی می‌دانند و با ادامه کشتارها آن‌ها را غيرواقعی ارزيابی می‌کنند.
رهبران سوريه در برابر اعتراضات مخالفان، تظاهرات موافقان حکومت و اصلاحات بشار اسد را سازماندهی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری سانا در شهر طرطوس که بيشتر ساکنان آن از شيعيان علوی، مذهب خاندان اسد، هستند دو روز پيش هزاران نفر برای «اتحاد ملی و پشتيبانی از اصلاحات به رهبری بشار اسد» دست به تظاهرات زدند.
گروه‌های مخالف حکومت سوريه فهرستی در دست دارند که بر پايه آن در ماه اوت ۲۶۰ نفر کشته شده‌اند که در ميان آن‌ها حدود ۱۴ زن و دو کودک ديده می‌شوند.