ناآرامی‌های لندن که از سه روز پيش آغاز شده، روز گذشته نيز با درگيری نيروهای پليس و جوانان خشمگين ادامه يافت.

به گزارش يورونيوز، اين درگيری‌ها در پی اعتراض گروهی به کشته‌شدن مارک دوگان در تاتنهام آغاز شد.

اين جوان ۲۹ ساله روز پنجشنبه چهارم اوت ۲۰۱۱ ( ۱۳ مرداد ۱۳۹۰) پس از درگيری مسلحانه با پليس در منطقه تاتنهام در شمال لندن بر اثر اصابت گلوله کشته شد.

معترضان خواهان تحقيق درباره علت مرگ اين جوان و پليسی که به سمت او تيراندازی کرده، هستند.

با گسترش دامنه درگيری‌ها در چهار منطقه انفيلد، والتامستو، والتام فارست در شمال و بريکستون در جنوب لندن، گزارش شده در اين مناطق معترضان به مغازه‌ها حمله و اموال آن‌ها را غارت کرده‌اند.

جوانان خشمگين برای ابراز نارضايتی خود، اقدام به پرتاب سنگ و مواد آتش‌زا به سوی پليس کرده‌اند. در اين درگيری‌ها، دست کم ۲۹ نفر از جمله سه مأمور پليس زخمی شده‌اند.

با گسترش دامنه درگيری‌ها در چهار منطقه انفيلد، والتامستو، والتام فارست در شمال و بريکستون در جنوب لندن، گزارش شده در اين مناطق معترضان به مغازه‌ها حمله و اموال آن‌ها را غارت کرده‌اند

پليس در اين درگيری‌ها ده‌ها نفر را بازداشت کرده و تا کنون ۵۵ نفر را مورد بازجويی قرار داده است.

همچنين خبرگزاری رويترز گزارش داده کريستين جونز، فرمانده پليس انفيلد گفته پليس لندن نيروهای بيشتری را در سراسر اين شهر به حالت آماده‌باش درآورده است.

وی در بيانيه‌ای گفته: «هر کس که تصور می‌کند می‌تواند به بهانه رخدادهای اخير مرتکب جرم شود، با پاسخ سرسخت ما رو به رو خواهد شد.»

به گفته پلس لندن در اثر پرتاب سنگ و بطری از سوی معترضان ۲۶ افسر پليس مجروح شدند و «آشوب‌گران» بانک‌ها، فروشگاه‌ها و دفاتر مشاوره را غارت کرده‌آند و سه خودروی گشت پليس را نزديک ايستگاه پليس تاتنهام به آتش کشيدند.

خشونت‌ها در حالی در لندن افزايش يافته که اين شهر در سال ۲۰۱۲ ميزبان المپيک است.

خبرگزاری فرانسه نيز گزارش داده پليس لندن تحقيقات گسترده‌ای را درباره اين آشوب‌ها که «بدترين» آشوب‌ در لندن طی ساليان اخير توصيف شده، آغاز کرده است.

دفتر ديويد کامرون، نخست وزير بریتانيا خشونت‌ها را «مطلقاً غير قابل پذيرش» خوانده است.

آدريان هانستاک، فرمانده پلس لندن نيز کشته شدن مارک دوگان را «بسيار تأسف برانگيز» خوانده و گفته تحقيقاتی برای مشخص شدن چگونگی کشته شدن وی انجام می‌شود.

همچنين خانم ترزا می، وزير کشور بريتانيا ماهيت خشونت‌های گسترده در لندن را «جنايت‌کارانه» ناميده و گفته کسانی که در اين «آشوب‌ها و اوباش‌گری» دست داشته‌اند، مجازات می‌شوند.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایرن نیز از دولت بریتانیا خواسته تا از برخورد «خشونت‌آمیز» با معترضان خودداری کند.