روزنامه ابتکار در شماره شنبه ۱۱ تير ۱۳۹۰ خبر داده عربستان به ايران به دليل آزمايشهای موشکی و تسلیحات هستهای هشدار داده است.
در گزارش ابتکار آمده است: «ترکی الفيصل، ديپلمات سعودی و عضو برجسته خاندان سلطنتی هشدار داد که در شرايطی که ايرانیها به سمت تسليحات هسته ای حرکت کنند، رياض هم برای دفاع از خود در منطقه دست به دامان همين جنس تسليحات خواهد شد.»
اين مقام سعودی افزوده قرار گرفتن رياض در مسير تسليحات هسته ای میتواند هم برای منطقه و هم در سطح بينالمللی «تبعات ناخوشايندی» به دنبال داشته باشد.
سپاه پاسداران ايران روزهای دوشنبه و سهشنبه ششم و هفتم تير ۱۳۹۰ در رزمايش اعظم شش چندين موشک را از نوع زلزال، شهاب يک، شهاب دو و شهاب سه آزمايش کرد.
روزنامه ابتکار در ادامه گزارش به نقل از گاردین نوشته است: يک مقام نزديک به فيصل در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص انگیزه اين مقام عربستانی از این سخنان گفته است: «ما نمیتوانيم در شرايطی به حيات خود ادامه دهيم که ايرانیها تسليحات هسته ای در اختيار دارند و ما از آن محروم ماندهايم.
دستيابی ايرانیها به تسليحات هستهای برای ما غيرممکن است و در صورت ادامه اين روند ما نيز به همين تسليحات دست پيدا خواهيم کرد.»
گاردين افزوده فيصل در سخنان خود ايران را «ببر کاغذی» خوانده است که امنيت و ثبات در منطقه را زير سوال میبرد.
فیصل افزوده: «ايران نسبت به دخالت ديگر کشورها در مسايل داخلی خود بسيار حساس است و البته بايد همين حس را برای سايرين هم قايل باشد. ما از ايران میخواهيم که آنچه را به ديگران درس میدهد برای خود هم مرور کند.»
در ادامه این گزارش آمده ترکی الفیصل در حال حاضر شايد پست رسمی در عربستان در اختيار ندارد اما بسياری او را وزير امور خارجه آتی و يکی از پرنفوذترين سياستمداران حاضر در خاندان سعود میدانند.
اين نخستين بار نيست که يکی از اعضای خاندان سعود در برابر فعاليتهای هستهای و سياسی ايران موضع تند اتخاذ میکند.
بر اساس افشاگریهای ويکس ليکس، ملک عبدالله پادشاه عربستان هم در سخنانی در سال ۲۰۰۸ ميلادی به واشنگتن هشدار داده بود که دستيابی ايران به تسليحات هستهای میتواند منطقه را به نابودی بکشاند.
فيصل همچنین گفته رياض همچنان خواهان منطقهای عاری از تسليحات هستهای ست و اين مسأله بايد اسراييل را هم در بر بگيرد.
برنامه اتمی ايران همواره موضوعی بحثبرانگيز بوده است. آمريکا و کشورهای غربی میگويند اين احتمال وجود دارد که برنامه هستهای ايران در جهت «مقاصد نظامی» باشد. اما ايران میگويد برنامه هستهایاش مقاصد صلحآميز دارد.
شورای امنيت برای مجبورکردن ايران به توقف برنامه هستهایاش تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه هستهای ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده است. آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريمهای يکجانبهای نيز عليه ايران اعمال کردهاند.
با اين حال ايران با «بیتأثير» دانستن اين تحريمها، به گسترش برنامه هستهای خود میپردازد.
مطالب ديگر مطبوعات:
تهران امروز؛ آلودگی هوای تهران تا پايان تابستان ادامه دارد
مردمسالاری؛ قهوه تلخ در فضايی پر از سوءتفاهم و استرس ساخته شد
آنهائي که جریانات ۳۰ تا ۳۵ سال بیش را در خاطره دارنند ، میدانند که برکات جمهوری اسلامی برای این بندگان بیش از هر فرد و کشوری میباشد.
اولین تجهیزات مدرن نظامی در شروع پیروزی انقلاب ایران تحویل این حق نشناسها داده شد. هواپیماهای آواکس و هواپیاهای اف ۱۶ که محمد رضا پهلوی از آمریکا خریداری کرده بود بعد از انقلاب به این آقایان تحویل داده شد البته با نظارت مستقیم آمریکا در عکسهای آن زمان از این تکنولژی در عربستان در بین صحراا کنار هواپیماها شتر و خرها مشغول خار خواری بودنند و یادم است تحلیل یک کارشناس آمریکائي که این اقدام را به این عنوان مطرح میکرد:
تحویل آواکس به عربستان را با تحویل یک کشتی مجهز ماهیگیری به یک ماهیگیر لنج دار مقایسه میکرد. همچنین فراموش نکنید عکسهای کشور دبی ۳۰ سال پیش را و فعلی مقایسه کنید.
قصد توحین به نژاد و مذهبی را ندارم ولیکن این انسانهای حق نشناس باید به سمت ایران نماز بخوانند.
آیا نباید اشتباهات گذشته و حال را جبران کرد؟
josr / 02 July 2011