اسماعیل عبدی، معلم زندانی و عضو ارشد کانون صنفی معلمان تهران در دوازدهمین روز اعتصاب غذای خود در زندان اوین دچار افت فشار خون و سرگیجه شده است.
یک منبع آگاه به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفته است اسماعیل عبدی در مدت اعتصاب غذا کاهش وزن نیز پیدا کرده و مسئولان زندان اوین بدون توجه به این وضعیت واکنشی به اعتصاب غذای او نشان ندادهاند.
اعتصاب غذای این عضو هیأت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران از یکشنبه ۱۰ اردیبهشت در اعتراض به “عدم استقلال قوه قضائیه در صدور احکام امنیتی برای فعالان تشکلهای صنفی معلمان و کارگران” آغاز شد.
امیرسالار داودی، وکیل مدافع اسماعیل عبدی، در چهارمین روز اعتصاب غذای او ریاست قوه قضائیه، ریاست دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، دادستان تهران، رئیس کل زندانهای کشور، وزیر اطلاعات و نهادهای امنیتی را مسئول جان موکلش دانسته بود.
اسماعیل عبدی در نامهای از ادامه بازداشت معلمان و فعالان کارگری در دولت یازدهم انتقاد کرده و نوشته بود:
“اینک در فضای پسابرجام که فریاد قانونمندی، مردمسالاری، حقوقبشر و آزادیهای مدنی دولتمردان، گوش فلک را کر کرده است، شاهد بازداشت اعضای هیأت مدیره کانونهای صنفی معلمان و تشکلهای مستقل کارگری و تشکیل دادگاههای چند دقیقهای هستیم که همهی افراد با اتهامهایی یکسان مثل: «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و…» محاکمه و روانه زندان می شوند.”
عبدی این بازداشتها را ناقض تعهدات بینالمللی، همچون میثاق بینالمللی حقوق سیاسی و مدنی و سازمان جهانی کار دانسته بود که جمهوری اسلامی آنها را پذیرفته است.
روز ۱۱ اردیبهشت جمعی از معلمان در نامهای اعلام کردند که در همبستگی با اعتصاب غذای اسماعیل عبدی، روزهای ۱۲ و۱۳ و ۱۴ اردیبهشت دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
در این نامه که به امضای ۳۵ نفر رسیده بود، آمده بود:
“به همان مواردی که جناب عبدی در اعتراض به آنها در اعتصاب غذا هستند ما هم اعتراض داریم .آیا تقاضای زیادی است که معلمان عدالتخواهی که به ناروا بازداشت و محبوس کردهاید، مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، درخواست برگزاری دادگاه علنی با حضور هیأت منصفه دارند؟”
اسماعیل عبدی، معلم ریاضی مدرسههای اسلامشهر، صبح ۱۹ آبان ۱۳۹۵ در منزلاش در حالی که خواب بود، از سوی مأموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
دبیر پیشین کانون صنفی معلمان تهران، اسفند ۱۳۹۴ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به شش سال حبس محکوم شده بود. و دادگاه تجدیدنظر نیز این حکم را تأیید کرد. اعاده دادرسی او نیز به تازگی در دیوان عالی کشور ثبت شده است.
او پیش از این یک بار نیز در سال ۱۳۹۴ همراه با فعال کارگری جعفر عظیمزاده در زندان اوین در اعتراض به “امنیتی شدن فعالیتهای صنفی” دست به اعتصاب غذا زده بود. این اعتصاب به آزادی موقت این دو فعال مدنی منجر شد اما فضای امنیتی بر سر فعالیتهای صنفی ادامه یافت.
در حال حاضر افزون بر اسماعیل عبدی زندانیان سیاسی دیگری نیز همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در زندانهای جداگانه دست به اعتصاب غذا زدهاند.
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و هنگامه شهیدی روزنامهنگار، در زندان اوین اعلام اعتصاب غذا کردهاند و زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد نیز در زندان خوی در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی مناسب، دست به اعتصاب دارو زده است.
بیشتر بخوانید: