مصطفی میرسلیم، نامزد حزب موتلفه اسلامی در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری ایران نامه‌ای انتقادی به دیگر نامزدها در خصوص مناظره تلویزیونی شش‌نفره آنها نوشت.

اولین مناظره تلویزیونی نامزدهای ریاست‌جمهوری

مصطفی میرسلیم شنبه، ۹ اردیبهشت در نامه خود به دیگر نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به مناظره تلویزیونی روز جمعه و حواشی آن نوشت که « رشد رسانه ها و نظارت عمومی به مرحله ای رسیده است که امکان انکار وعده ها و عملکردها دیگر از نظریاتی همچون “دروغ بزرگ” پیروی نمی کند و درجا رسوایی پدید خواهد آورد. باید به نحوی سخن گفت و وعده داد که فرداها ما را توان عمل به آن باشد.»

«دروغ بزرگ» یک استراتژی تبلیغاتی منتسب به نازی‌های آلمانی است که به طور خلاصه یعنی دروغ بسیار بزرگ باورپذیرتر است، زیرا کسی جسارت چنان حدی از تحریف حقیقت را در دیگری به راحتی نمی‌پذیرد. اگرچه آدولف هیتلر، رهبر نازی‌ها در کتاب بدنام «نبرد من» آن را در ادامه دیگر سخنان یهودستیزانه‌اش استراتژی تبلیغاتی «یهودیان» می‌خواند، اما حکومت خود او بیش از همه به استفاده از این استراتژی شهره است.

«انکار وعده‌ها» احتمالاً حمله‌ای است از سوی میرسلیم به هر دو سوی مجادله دیروز: قالیباف‌ـ‌رئیسی و روحانی‌‍ـ‌جهانگیری.

قالیباف در مناظره خطاب به روحانی گفت که وعده دروغ ایجاد چهارمیلیون شغل را داده است. او پرینت سخنان روحانی از سایت خود او را رو به دوربین نشان داد. روحانی تکذیب کرد و گفت که این وعده تولید چهارمیلیون شغل نبوده. روحانی گفته بود به شرط ورود چندین میلیون گردشگر بیشتر به ایران، می‌توان تا چهارمیلیون شغل ایجاد کرد.

وعده‌های انتخاباتی محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس و از اعضای «هیأت مرگ» در اعدام‌های زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ در روزهای اخیر بارها از سوی منتقدان بی‌پایه و اساس و عوام‌فریبانه توصیف شده‌اند.

قالیباف وعده داده که در چهارسال درآمد اقتصادی را دو و نیم برابر می‌کند که لازمه نرخ رشد اقتصادی بین ۱۸ تا ۲۶ درصد است. او از تولید پنج‌میلیون شغل نیز سخن گفته که به گفته کارشناسان اقتصادی تأمین هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مربوط به آن محال به نظر می‌رسد.

رئیسی نیز در وعده‌ای مشابه از تولید یک و نیم میلیون شغل در هر سال، یعنی حدود شش میلیون شغل در چهارسال ریاست‌جمهوری سخن گفته‌است. او همچنین گفته که یارانه دهک‌های پایین را دو تا سه برابر می‌کند.

این وعده‌ها از سوی کارشناسان اقتصادی، حتی اقتصاددان‌های محافظه‌کار و اصول‌گرایی چون احمد توکلی غیرواقعی خوانده شده‌اند.

مناظره تلویزیونی شش کاندیدای ریاست‌جمهوری با جدال بین محمدباقر قالیباف از یک سو و اسحاق جهانگیری و حسن روحانی از سوی دیگر جنجالی شد. دو طرف یکدیگر را به دروغ‌گویی متهم کردند.

مصطفی میرسلیم در بخش دیگر نامه خود با اشاره به این جنجال‌ها نوشت که «مراقب باشیم که گرفتار “جدال و مراء مذموم” به جای “جدال احسن” نشویم»

بیشتر بخوانید، در صفحه ویژه انتخابات