ابراهیم رئیسی، ریاست فعلی آستان قدس رضوی و از قاضیان کمیته مرگ در جریان اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ در بیانیهای ورود رسمی خود را به انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد.
این بیانیه یکشنبه ۲۰ فروردینماه در پایگاه رسمی اطلاعرسانی او منتشر شد.
از چندماه پیش زمزمههای حضور احتمالی رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری آغاز شده بود. پیش از آن نیز نام او به عنوان قائممقام احتمالی رهبری و جانشین آینده علی خامنهای بر سر زبانها افتاد. اما این قاضی سابق متهم به جنایت علیه بشریت در دهه ۶۰ در هفتههای اخیر و با شدتگرفتن فعالیت دستگاه تبلیغاتی محافظهکاران به نفع او بالاخره رسماً وارد رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری شد.
رئیسی بیانیه خود را با اشاره به «ناتوانی دولت از پاسخگویی به انتظارات مردم و تحقق اهداف قانون اساسی» آغاز میکند و دلیل آن را «دردهای مزمن ساختاری و سنت های نادرست مدیریتی» میخواند.
او با انتقاد از مشکلات اقتصادی و بیکاری میپرسد که «چرا ظرفیت مجموعه های داخلی به جای هم افزایی برای حل مسائل کشور، صرف خنثی سازی یکدیگر و رقابت های تخریبی می شود؟»
او مدعی شده که مشاهده رنجهای مردم و «دعوت وسیع» اقشار متفاوت باعث شده تا «راه هر گونه عافیت طلبی و ترجیح علایق شخصی» به رویش بسته شود و علیرغم تولیت آستان قدس رضوی ــ «توفیق عظیم غیرقابل قیاس با هر مقام مادی و معنوی» ــ خواستار رسیدن به ریاستجمهوری شود.
او با اشاره به شعار «کلید» حسن روحانی، رئیسجمهوری فعلی مینویسد که « ایران اسلامی بن بست ندارد و کلید واقعی حل مشکلات حضور و اراده ی همه ما مردم برای تحول جدی در مدیریت اجرائی کشور است و گام اول در ایجاد این تغییر، تشکیل دولتی توانمند و آگاه است که برای خدمت به مردم و بازگرداندن کرامت به آنان و مبارزه با تبعیض فقر و فساد شب از روز نشناسد.»
رئیسی در حالی تمرکز برنامههای خود را بر مبارزه با «مفاسد و نواقص موجود در سازمانها و دستگاههای مختلف اجرایی» میگذارد که نهاد آستان قدس یکی از غیرشفافترین و همزمان ثروتمندترین بنگاههای اقتصادی ایران است.
رئیسی در انتها اهداف خود را از قدمگذاشتن به ریاستجمهوری چنین خلاصه میکند: « نجات کشور از بحران های پیش رو و بازگرداندن آسودگی خاطر به مردم، صرفاً با ایجاد تحول در مدیریت اجرایی، بکارگیری مدیران امین و قوی و حرکت آگاهانه بر اساس اهداف برنامه ای جامع و همه جانبه.» حضور قید «صرفاً» در این عبارت نشان میدهد که احتمالاً پیکان حملهها و نقدها او صرفاً بر دولت حسن روحانی و نه هیچ نهاد یا قوه دیگری متمرکز خواهد بود.
رئیسی در فهرست نامزدهای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» در صدر قرار دارد، اما پس از اعلام پنج نامزد مورد تأیید این سازوکار انتخاباتی اصولگرایان، رئیسی کفت که او مستقلاً راه خودش را ادامه میدهد و نامزدیاش را علنی میکند؛ کاری که امروز کرد. ایلنا نیز دیروز گزارش داد که رئیسی به عنوان نامزد مستقل و نه نامزد جریان اصولگرایان یا جمنا وارد انتخابات خواهد شد.
ابراهیم رئیسی از شاگردان علی خامنهای، رهبر فعلی ایران است. براساس برخی گزارشها گمان میرود قالیباف به عنوان معاون اول رئیسی در انتخابات حاضر شود. با این وجود نام قالیباف هنوز به عنوان یکی از پنج نامزد جمنا در فهرست این جریان قرار دارد.
يك گزارش و خبر جامع و خوب كه به بهره گيري از حرفهاي خود رييسي حقايق جنگ قدرتي كه بين گرگهاي حكومتي در جريان است را به روشني بيان كرده و ژست و فيگورهاي شفافيت و مستقل بودن را هم خوب آشكار كرده است. كاري متعهدانه و در عين حال حرفه اي. بارك الله به شما
احمد مجد / 09 April 2017