معترضان به پروژه خط لوله داکوتا که هفته گذشته از کمپ‌هایشان بیرون رانده شده بودند، اعلام کردند که به تلاش برای توقف این پروژه چندین میلیارد دلاری ادامه خواهند داد و مبارزه خود را به بحث احداث دیگر خطوط لوله نیز می‌کشانند.

کمپ‌های معترضان به خط لوله داکوتای شمالی تخلیه شده است و ۵۰ تن از بومیان آمریکا و فعالان محیط زیست دستگیر شدند.

پنجشنبه ۲۳ فوریه/ پنجم اسفند، نیروهای اجرای قانون و پلیس معترضان را از کمپ‌‌های خود، واقع در محل احداث خطوط لوله در داکوتای شمالی، بیرون راندند.

در این درگیری‌ها نزدیک به ۵۰ تن از بومیان آمریکا و فعالان محیط زیست دستگیر شدند.

از سال گذشته بومیان یکی از قبایل سو به همراه بسیاری از فعالان چپ‌گرا و زیست‌محیطی در اردوگاه «سنگ مقدس» در داکوتای شمالی علیه پروژه خط لوله داکوتا چادر زده‌اند. تعداد این معترضان که خود را «حافظان آب» می‌خوانند، در آخرهفته‌ها به هزاران نفر می‌رسد. به‌علاوه، بسیاری دیگر از بومیان آمریکا به آن منطقه رفته‌اند تا همبستگی خود را با مبارزه‌های مدنی این اقلیت نشان دهند.

خط لوله داکوتا به طول ۱۱۷۲ مایل قرار است نفت را از چهار ایالت عبور دهد و تقریباً تمام مسیر آن به جز مسیر عبوری از سرزمین اجدادی این بومیان تکمیل شده‌است. بومیان اعتراض می‌کنند که کشیدن خط لوله از زیر رود میزوری، علاوه بر تخریب اماکن مقدس، تنها منبع آب استندینگ راک (صخره ایستاده) را آلوده می‌کند. معترضان داکوتا معتقدند خطر در واقع امکان زندگی در این منطقه در آینده را تهدید می‌کند و بی‌توجهی به زندگی آنها، ادامه‌ آزاردهنده سیاست‌های استعماری است.

ساخت این خط لوله در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما متوقف شد اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که مخالف سیاست‌های انرژی در دوره اوباما بود، چندی پیش مجدداً در دستوری اجرایی مجوز ادامه کار را صادر کرد. دونالد ترامپ خود از جمله سرمایه‌گذاران «انرژی ترانسفر پارتنرز»، شرکت اصلی سازنده این خط لوله است.

اکنون این قبیله بومیان آمریکا اعلام کرده است که قصد دارند پرونده خط لوله داکوتای شمالی و تهدید منابع آب استندینگ راک را به دادگاه ببرند.

در همین زمینه